Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 17:31

Μπλάτερ: "Εγώ τελείωσα τη δουλειά μου με το ποδόσφαιρο"

Γράφτηκε από τον

«Με το ποδόσφαιρο τελείωσα». Ο Σεπ Μπλάτερ απογοητευμένος αλλά και διαφορετικός αυτή την φορά, μιλώντας στην Wall Street Journal, αποκάλυψε την απόφασή του να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο.

Λίγες ημέρες μετά την τιμωρία αποκλεισμού 8 χρόνων που του επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, αλλά και την πρώτη αντίδρασή του να προσφύγει στο CAS, διεκδικώντας δικαίωση και επιστροφή. Ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας, που σε κοινή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την περασμένη εβδομάδα σε κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες της Ευρώπης, είχε δηλώσει «δεν είμαι διάβολος, είναι θύμα η FIFA, δεν έχω παραιτηθεί», τώρα μιλάει για «μία τιμωρία χωρίς νόημα».
«Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελβετίας για ποινή 8 χρόνων πρέπει να έχεις διαπράξει φόνο ή ληστεία σε τράπεζα. Εγώ τελείωσα τη δουλειά μου με το ποδόσφαιρο," είπε ο Σεπ Μπλάτερ, που περιέγραψε τη σχέση του τον Μισέλ Πλατινί (που επίσης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 χρόνων), ως μία «σχέση σεβασμού, μέχρι τότε που άρχισε να λέει σε όλους, μην ψηφίζετε τον Μπλάτερ».
ΑΠΕ-ΜΠΕ