Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2015 10:04

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΥΛΟΣ 2-1: Το γύρισαν οι μικροί Νικολόπουλος και Κακαλής - Ανοιχτή η πρόκριση στη ρεβάνς

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΥΛΟΣ 2-1: Το γύρισαν οι μικροί Νικολόπουλος και Κακαλής - Ανοιχτή η πρόκριση στη ρεβάνς

Ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας Τσικλητήρας Πύλου έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο χθες στο Δημοτικό Στάδιο, πήρε προβάδισμα στο σκορ, βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω και είχε μια κλασική ευκαιρία να πετύχει και το 0-2!


Και ενώ οι «βασικοί» παίκτες της Καλαμάτας που ήταν χθες στο αρχικό σχήμα έδειχναν να κάνουν αγγαρεία, ήρθαν δύο μικροί Μεσσήνιοι παίκτες να γυρίσουν το ματς και να δώσουν μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό στους «μελανόλευκους».
Αρχικά ο Νίκος Νικολόπουλος στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και στην συνέχεια ο Βασίλης Κακαλής στο ξεκίνημα του δευτέρου πέτυχαν δύο πολύ ωραία γκολ, φώναξαν παρών στον Λεωνίδα Μπίλη και έδωσαν την νίκη στην Καλαμάτα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι, οι 100 εκ των οποίων φίλοι του Τσικλητήρα!
Η πρόκριση πλέον θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στην Πύλο, εκεί όπου θα δούμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον Πανθουριακό.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καλαμάτα - που χθες είχε πολλές απουσίες - να μην μπορεί να δημιουργήσει εύκολα απέναντι στον καλά στημένο Τσικλητήρα. Στο 9' υπήρξε μια καλή σέντρα του Κακαλή με τον Αγγελόπουλο να σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους και έψαχναν μια καλή επίθεση την οποία βρήκαν στο 26'. Ο Βασιλόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από αριστερά και ο Μικελάτος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1, σε ένα πολύ ωραίο γκολ τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση.
Στο 30' ήρθε και το δεύτερο σοκ για την Καλαμάτα καθώς έμεινε με 10 παίκτες.
Ο Παλιούρας ανέτρεψε τον Μικελάτο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και αποβλήθηκε δικαιολογημένα από τον Αλεξέα, αφού ήταν τελευταίος παίκτης. Έτσι βγήκε ο Οδεμισιώτης και στα γκολπόστ κάθισε ο Γκαρμίρης που μπήκε αλλαγή.
Η Καλαμάτα δεν είχε καμιά αντίδραση και στο 36' ο Τσικλητήρας έχασε κλασική ευκαιρία για το 0-2. Ο Μικελάτος βρήκε τον Βασιλόπουλο που έκανε το πλασέ, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά λίγο πριν περάσει την γραμμή έδιωξε ο Λένγκα.
Και ενώ το πρώτο ημίχρονο πήγαινε για το τέλος του, σε μια ανύποπτη φάση έγινε το 1-1, όταν ο Ανταλής  προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά τη μπάλα στον Μίτζηρα αλλά πετάχτηκε ο Νικολόπουλος και με πολύ ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο επόμενο λεπτό μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 2-1, όταν ο Κερμενίδης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα, ο Αγγελόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Μίτζηρα αλλά του έφυγε η μπάλα πάνω στο κοντρόλ και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Τσικλητήρα!
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47' ήταν η σειρά ενός άλλου νεαρού παίκτη, του Κακαλή, να σκοράρει. Ο Κερμενίδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Κακαλής με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ κάνοντας το 2-1.
Στο 55' η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι και ταυτόχρονα αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία αφού αποβλήθηκε με β' κίτρινη η Ν. Παπαγεωργίου. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Ν. Παπαγεωργίου στον Λένγκα, μετά από σέντρα του Κερμενίδη.
Το εκτέλεσε ο Γαλανόπουλος αλλά ο Μίτζηρας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε κρατώντας το 2-1.
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η Καλαμάτα ήταν καλύτερη στο β' ημίχρονο και θα μπορούσε και στην συνέχεια να πετύχει ένα τρίτο γκολ, αρχικά με τον Κερμενίδη στο 86' (απόκρουσε ο Μίτζηρας) και στην συνέχεια με τον Νικολόπουλο ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ στο 89' αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, η Πύλος στο πρώτο ημίχρονο με τον Βασιλόπουλο και η Καλαμάτα με τον Νικολόπουλο στο 75', όμως ο Αλεξέας άφησε σωστά το ματς να συνεχιστεί και στις δύο περιπτώσεις.
Πέρα από την αποβολή του Παλιούρα στο 30' και του Ν. Παπαγεωργίου στο 55', την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μικελάτος (28'), Ανταλής (43'), Κακαλής (67'). Γαλανόπουλος (69'), Χοτζάι (85').
Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας με βοηθούς τους Καρβούνη, Αδαμόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παλιούρας, Κακαλής, Οδεμισιώτης (30' Γκαρμίρης), Λένγκα, Γαλανόπουλος, Κολημήτρας, Αγγελόπουλος (69' Νινιός), Ρήγας, Νικολόπουλος, Κερμενίδης, Γιακουμής (76' Λίπι).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίτζηρας, Δούνιας, Ανταλής, Χοτζάι, Μουράτη (61' Γρ. Παπαγεωργίου), Ν. Παπαγεωργίου, Διακουμής (90' Σίνος), Νάτσης, Τσάτσος, Μικελάτος, Βασιλόπουλος (59' Τσώνης).

ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΠΙΛΗΣ
«Θα μείνουν μόνο όσοι
αξίζουν να φορούν τη φανέλα»

Μετά το ματς ο προπονητής της Καλαμάτας Λεωνίδας Μπίλης μίλησε για πολλές αλλαγές στο ρόστερ τις προσεχείς μέρες.
«Ήταν επιλογή μας να παίξουμε με νεανική σύνθεση και το ίδιο θα γίνει και στον επαναληπτικό. Η ομάδα δεν έχει στόχο το κύπελλο αλλά παίζει πάντα για τη νίκη. Μετά το 0-1 και την αποβολή είχαμε την ικανότητα να γυρίσουμε το ματς. Η ομάδα πλέον θα πάρει σκληρές αποφάσεις. Θα μείνουν μόνο όσοι αξίζουν να φορούν την φανέλα. Στις 28 Δεκεμβρίου που θα επιστρέψουμε για προπονήσεις θα έχουμε 4 νέους παίκτες. Συνολικά θα πάρουμε 1-2 στόπερ, ένα επιθετικό, δύο πλάγιους, ένα τερματοφύλακα και 3-4 μικρούς Μεσσηνίους παίκτες που έχουμε παρακολουθήσει, κρίνουμε ότι μπορούν και πλέον περιμένουμε να τους δώσουν οι ομάδες τους».

Πρόταση σε Σωτήρη
Λυμπερόπουλο!

Όσον αφορά τις μεταγραφές, ο Μπίλης τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, ανέφερε όμως μόνο ένα όνομα. Αυτό του πολύπειρου Μεσσηνίου τερματοφύλακα Σωτήρη Λυμπεροπούλου στον οποίο τόνισε πως έχει γίνει πρόταση να έρθει στην ομάδα είτε για να πάρει τη θέση του τερματοφύλακα είτε για προπονητής τερματοφυλάκων. Σημείωσε επίσης ότι όλοι οι παίκτες που θα έρθουν θα έχουν παραστάσεις από Β' και Γ' εθνική. Επιπλέον, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον νεαρό πρώην παίκτη της Καλαμάτας και νυν του Τσικλητήρα Νίκο Βασιλόπουλο, αλλά και για ακόμη παίκτη του Τσικλητήρα, τον οποίο δεν αποκάλυψε.
Για τις αποχωρήσεις παικτών που θα ακολουθήσουν, τόνισε πως έχει φανεί σε πολλά παιχνίδια ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν.

"Βασικός φορ του
χρόνου ο Νικολόπουλος"

Ειδική αναφορά έκανε και στους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Είπε πως ο Νικολόπουλος έχει δίξει πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο μπορεί να είναι ο βασικός φορ της ομάδας. Ότι ο Γιακουμής μπορεί να εξελιχθεί, ο Κακαλής έχει προσόντα αλλά θέλει χρόνο και δουλειά, όπως και ο Γκαρμίρης. Για τον τελευταίο μάλιστα είπε πως είχε σκοπό να τον ξεκινήσει χθες, αλλά έκανε ο ίδιος λάθος και επηρεάστηκε από κάποιους που του είπαν ότι έτσι θα κινδυνεύσει η ομάδα με ήττα 4-0!
• Ο παλαίμαχος σέντερ φορ της "Μαύρης Θύελλας" και νυν προπονητής του Ολυμπιακού Καλαμάτας Άγγελος Σπάλας επισκέφθηκε τον Μπίλη στα αποδυτήρια της ομάδας μετά το ματς και του ζήτησε να συνεχίσει με υπομονή την δουλειά του.
• Ένα ακόμη παιχνίδι της Καλαμάτας παρακολούθησε ο Μεσσήνιος Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Γεωργόπουλος που μετά το ματς τα είπε με τον Λεωνίδα Μπίλη.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ
«Καλό αποτέλεσμα
για τη ρεβάνς»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ήταν ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης που τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι το φαβορί αλλά η ομάδα του θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό.
«Είχαμε δύο όψεις στο ματς. Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου μας αδικεί το 1-1. Το 2-1 στο ξεκίνημα της επανάληψης άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα ενώ στην συνέχεια αποκαταστάθηκε και η αριθμητική ισορροπία. Μας μένει το πολύ καλό αποτέλεσμα για την ρεβάνς. Η Καλαμάτα είναι το φαβορί αλλά εμείς δικαιούμαστε να έχουμε βλέψεις για πρόκριση».
Ο Νίκος Κακαλέτρης τόνισε ότι θα συζητήσει με την διοίκηση της ομάδας το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες ποιοτικές και όχι ποσοτικές μεταγραφές τον Ιανουάριο.
Όσον αφορά την Καλαμάτα, εξέφρασε την πίστη ότι δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Τόνισε ότι στην περίοδο κρίσης που περνά η ομάδα πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ηρεμία και να αφήσουν τον προπονητή να κάνει την δουλειά του.