Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015 12:18

Τρεις οι αήττητες ομάδες στη Μεσσηνία - Εράνη, Πατίστα και Α.Σ. Φυτειάς

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας έσπασε πρόσφατα το εντυπωσιακό αήττητο σερί της Κυπαρισσίας στην Α' τοπική που κρατούσε 20 μήνες.

Ετσι πλέον δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία του νομού Μεσσηνίας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, μιας και η Εράνη στην Α1, ο Α.Ο. Πατίστα στη Β' τοπική και ο ΑΣ Φυτειάς στη Γ' τοπική θα υποδεχτούν αήττητοι το 2016, έχοντας θέσει τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου και κατ' επέκταση την άνοδο.
Η φιλιατρινή ομάδα στην πρώτη χρονιά της ιστορίας της στην Α1 οδηγεί την κούρσα με 35 βαθμούς που μεταφράζονται σε 11 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Εράνη ξεκίνησε μάλιστα με ισοπαλία (1-1 με Ηρακλή Καλαμάτας) την προσπάθεια για την άμεση επιστροφή της στην Α' τοπική, αλλά πλέον μετρά οχτώ διαδοχικές νίκες και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα. Εχει πέντε βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Ακρίτα Κορώνης και παρότι υπολείπεται ένας ολόκληρος γύρος για το φινάλε, θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση. Η ιστορική ομάδα που έχει πολλές συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες, θα επιδιώξει να πάρει το πρωτάθλημα αήττητη.
Θα δώσει άλλωστε στα Φιλιατρά τόσο το ματς με την ανταγωνισριά της Κορώνη, όσο και με την Αναγέννηση Παραλίας που ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Α.Ε. Αβίας, με την οποία η Εράνη θα αναμετρηθεί εκτός έδρας. Η πρωτοπόρος έχει με 40 γκολ και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, όπως και άμυνα με 10 τέρματα παθητικό.
Το αξιοσημείωτο ότι οι διώκτες της Κορώνη, Α.Ε. Αβίας και Αναγέννηση έχουν από μία ήττα.
Στον 1ο όμιλο της Β' τοπικής ο Α.Ο. Πατίστα κάνει εντυπωσιακή πορεία, όντας αήττητος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου που τον βρίσκει στην πρώτη θέση με 27 βαθμούς. Εχει 8 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά έχει μόλις δύο βαθμούς διαφορά από το 2ο Καλό Νερό (25 β., 8 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες). Το καλαματιανό συγκρότημα έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (26 γκολ), πίσω από τον τρίτο της βαθμολογίας Αστέρα Μικρομάνης (22 β.) που έχει σκοράρει 30 φορές και την καλύτερη άμυνα με 7 γκολ παθητικό. Καλό Νερό και Μικρομάνη φαίνεται πως είναι οι μόνες ομάδες που μπορούν να του αμφισβητήσουν τα πρωτεία, στις εναπομείναντες 11 αγωνιστικές.
Το πρώτο ματς στο 2016 είναι μάλιστα εκτός έδρας με τον Αστέρα Μικρομάνης, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.
Η τρίτη αήττητη ομάδα στη Μεσσηνία, ο Α.Σ Φυτειάς μετρά 23 βαθμούς στον 1ο όμιλο της Γ' τοπικής, με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εχει πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Α.Ε. Λογγάς και έξι από τον τρίτο Δαναό και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο ΑΣ Φυτειάς έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές στον όμιλο (31) και έχει δεχτεί και τα λιγότερα γκολ (6). Θα επιδιώξει να πάρει τον τίτλο χωρίς ήττα.

ΕΡΑΝΗ (11 νίκες, 2 ισοπαλίες)

Ηρακλής Καλαμάτας - Εράνη 1-1
Εράνη - Α.Ε. Αβίας 6-0
Νέος Αρις - Εράνη 2-5
Εράνη - Αίαντας 3-0
Αναγέννηση Παραλίας - Εράνη 2-2
Κεραυνός - Εράνη 0-1
Εράνη - Ασπρόχωμα 4-1
Ακρίτας Κορώνης - Εράνη 2-3
Εράνη - Χανδριναϊκός 5-1
Απόλλωνας Πεταλιδίου - Εράνη 1-3
Εράνη - Μεθώνη 3-0
Εράνη - Παπαφλέσσας Χώρας 3-0
Ομόνοια - Εράνη 0-1

ΠΑΤΙΣΤΑ (8 νίκες, 3 ισοπαλίες)

Πατίστα - Αστέρας Μικρομάνης 2-2
Παπαφλέσσας Αμφειας - Πατίστα 1-3
Πατίστα - Ηρακλής Κυπαρισσίας 3-0
Πατίστα - Ατρόμητος Πλατύ 2-2
Διαγόρας Κοπανακίου - Πατίστα 1-1
Πατίστα - Καλό Νερό 1-0
Αιθαία - Πατίστα 0-2
Πατίστα - Α.Ε. Γαργαλιάνων 1-0
Θύελλα Μερόπης - Πατίστα 1-2
Α.Ο. Φυτειάς - Πατίστα 0-5
Πατίστα - Πανώνιος 4-0

ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ (7 νίκες, 2 ισοπαλίες)

ΑΣ Φυτειάς - ΑΠΣ Αρις 6-1
ΑΣ Φυτειάς - Α.Ε. Λογγάς 4-1
Θησέας - ΑΣ Φυτειάς 0-4
ΑΣ Φυτειάς - Νέδουσα 3-1
Νέστωρ Πύλου - ΑΣ Φυτειάς 0-0
ΑΟ Χατζή - ΑΣ Φυτειάς 1-3
ΑΣ Φυτειάς - Δαναός 3-0
ΑΠΣ Αρις - ΑΣ Φυτειάς 1-7
Α.Ε. Λογγάς - ΑΣ Φυτειάς 1-1