Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2016 19:36

Ονειρεμένο ποδαρικό η ΑΕΚ, 3-0 τον Πλατανιά στην Κρήτη

Γράφτηκε από τον

Το 2016 ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία στο πρώτο της ματς για το νέο έτος πέρασε με άνεση από τα Χανιά νικώντας τον Πλατανιά με 3-0. Η Ένωση έδειξε εξ αρχής πως είναι αποφασισμένη και κυρίως πως έχει πλάνο για να πάρει ένα παιχνίδι που έμοιαζε επικίνδυνο. Αφαίρεσε από τους Χανιώτες σχεδόν κάθε όπλο τους και επέστρεψε με αυτό τον τρόπο στα τρίποντα.

 

 

Με τον Μπαρμπόσα να είναι σε πολύ καλή μέρα, τους Γιόχανσον και Σιμόες να μην έχουν αντίπαλο στο κέντρο και τον Τζιμπούρ να μπαίνει ευδιάθετος οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν πως θα παραμείνουν στη δεύτερη θέση για άλλη μία αγωνιστική και πέταξαν έτσι το μπαλάκι στους διώκτες τους.

 

Όσο για τους γηπεδούχους, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την τέταρτη σερί ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα χωρίς να σκοράρουν. Ο Μιλούνοβιτς ήταν εντελώς μόνος του και μοναδικός πονοκέφαλος πέραν του Σέρβου για την ΑΕΚ ήταν ο Κουλιμπαλί με τα ανεβάσματά του. Κανένας άλλος δεν βοήθησε κι έτσι ο Γολγοθάς δεν ξεκίνησε καλά για τους Κρητικούς που έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα και τις επόμενες αγωνιστικές.

 

 

Άκρως κυνική και αποτελεσματική ήταν η ΑΕΚ. Η Ένωση μπήκε από την αρχή για να «σκοτώσει» τον αντίπαλό της και τα κατάφερε έστω κι αν δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και να φτιάξει φάσεις.

 

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά πήραν την κατοχή της μπάλας και μπλόκαραν τον Πλατανιά. Δεν τον άφηναν να αλλάξει πάσες, ήλεγχαν εξαιρετικά τον ρυθμό και κέρδιζαν τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

 

Η ΑΕΚ έβγαζε εύκολα κλεψίματα και αυτό της έδωσε και τη δυνατότητα από το πουθενά να κάνει δύο γκολ. Στο 26' οι παίκτες του Πογιέτ αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα, ο Βάργκας έδωσε στον Μπαρμπόσα και ο τελευταίος σκόραρε. Πέντε λεπτά μετά ο Αραβίδης ήταν εκείνος που τροφοδότησε τον Πορτογάλο, ο οποίος έκανε το 0-2 με μία ακόμη εξαιρετική αντεπίθεση. Αυτές ήταν και οι μοναδικές τελικές των «κιτρινόμαυρων» μέχρι την ανάπαυλα.

 

Οι Χανιώτες ήταν εμφανές πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ο Ανγκούλο ήταν εκτός παιχνιδιού, οι χαφ το ίδιο και η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον Μιλούνοβιτς με την ελπίδα ότι θα κάνει κάτι. Ο Σέρβος θα μπορούσε να έχει μειώσει στο 41', όμως, ο Ανέστης αντέδρασε εξαιρετικά. Αυτή η φάση σε συνδυασμό με άλλη μία στο 28', όταν ο Μιλούνοβιτς γλίστρησε όντας αμαρκάριστος εντός περιοχής, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι για 45 λεπτά.

 

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΑΕΚ ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν απλώς να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα και να μην δώσει στον Πλατανιά τη δυνατότητα να μπει ξανά στο παιχνίδι και τα κατάφερε.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» με τους Σιμόες και Γιόχανσον να κάνουν πολύ καλή δουλειά, δεν πιέζονταν. Οι φάσεις που δέχτηκαν ήταν ελάχιστες παρόλο που ο Παράσχος προσπάθησε από τον πάγκο να αλλάξει πράγματα. Ράμος και κυρίως Γουνδουλάκης έδωσαν πνοή στην ομάδα τους, αλλά όχι κάτι περισσότερο.

 

Τα ανεβάσματα του Κουλιμπαλί έφτασαν να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Ανέστη. Ο Αφρικανός, άλλωστε, ήταν και ο εκφραστής των δύο τελικών προσπαθειών που είχαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι λίγο μετά το 70' άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους με αποκορύφωμα την αποβολή του Ράμος στο 78'.

 

Ο Πογιέτ στην προσπάθειά του να κλειδώσει το τρίποντο γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2 και αυτό βγήκε. Ο Τζιμπούρ μπήκε ορεξάτος και στο 73' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του. Ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε, καθώς ο Αλγερινός βρήκε και πάλι δίχτυα στο 81' κάνοντας το 0-3. Έτσι μπήκε και ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Πλατανιά με τον «Δικέφαλο» να αποφεύγει και τα καρδιοχτύπια στο φινάλε.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), βοηθοί ήταν οι Γρεβένης (Χαλκιδικής) και Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), ενώ τέταρτος ο Μουρτζάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 53' Μιλούνοβιτς, 76' Ράμος - 64' Ντίντακ, 86' Κορδέρο

 

Κόκκινη: 77' Ράμος

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός, Ντίνας (63' Γουνδουλάκης), Μιλούνοβιτς (78' Τζιλβάν), Ανγκούλο (46' Ράμος).

 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (68' Λαμπρόπουλος), Μάνταλος, Βάργκας (68' Τζιμπούρ), Αραβίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR