Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 19:52

Ξανά στην 5άδα ο Πανιώνιος, 1-0 τον Ηρακλή

Γράφτηκε από τον

Δεν το βάζει κάτω... Μπορεί να μην υπάρχει πλέον ο Μπουμάλ στο δυναμικό, όμως, ο Πανιώνος αποδεικνύει πως δεν είναι η ομάδα του ενός παίκτη. Τα καταφέρνει και χωρίς αυτόν και το επιβεβαίωσε το απόγευμα της Κυριακής (10/1). Μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη οι «κυανέρυθροι» έκαμψαν την αντίσταση του Ηρακλή, τον οποίο κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος με 1-0. Σκόρερ ο Ανσαριφάρντ σε μία εξαιρετικά ξεδιπλωμένη επίθεση.

 

Με τον Μπακασέτα να έχει πάρει την μπαγκέτα, τους Καραμάνο και Μασούρα να δημιουργούν ρήγματα από τα πλάγια και τους χαφ να έχουν βγει νικητές σχεδόν σε κάθε μονομαχία ο Πανιώνιος μπήκε και πάλι στην πεντάδα αφήνοντας πίσω του τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Πολύ κακός ο Ηρακλής και αυτό οφείλεται κυρίως στους μέσους του. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, άλλωστε, άλλαξε τους τρεις εξ αυτών προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, αλλά αυτό δεν έγινε. Εντελώς ακίνδυνοι οι Θεσσαλονικείς με την μπάλα να μη φτάνει σχεδόν ποτέ στον Βέλλιο, που ήταν απομονωμένος.

 

Σχεδόν τίποτα το αξιοσημείωτο δεν υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος σε όλη τη διάρκεια του είχε την υπεροχή, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να βρει το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ και θα άνοιγε την άμυνα του Ηρακλή.

 

Ο Μπακασέτας έπαιρνε σχεδόν πάνω του όλες τις προσπάθειες και είτε έσπαγε στα πλάγια είτε έκανε σουτ εκτός περιοχής, τα οποία όλα κόντραραν. Καραμάνος και Μασούρας δεν μπορούσαν να φανούν, ενώ ο Ανσαριφάρντ ήταν καλά κλεισμένος με τον Μπαρτολίνι να παίρνει αρκετές μονομαχίες.

 

Ο Ιρανός, πάντως, είχε την καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου στο 17' με εξαιρετική κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Χουάντερσον. Αυτή επί της ουσίας ήταν και η μοναδική φάση στην οποία χρειάστηκε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία έκανε από νωρίς καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να τα ακούει από την εξέδρα.

 

Όπως ο Χουάντερσον έτσι και ο Διούδης ήταν θεατής. Δεν πρέπει να ήρθε σε επαφή με την μπάλα πάνω από 3-4 φορές με την άμυνα του Πανιωνίου να μη δέχεται καμία πίεση. Ο Ηρακλής δεν κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε παθητικό ρόλο. Ο Βέλλιος δεν πήρε πάσες με τα χαφ των Θεσσαλονικών να μη βοηθούν, όπως θα έπρεπε.

 

Αποφασισμένος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος, ο οποίος από πολύ νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του. Οι «κυανέρυθροι» κέρδιζαν κατά κράτος τις μονομαχίες στο κέντρο, άρχισαν και να πιέζουν ψηλά και οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν εύκολα το ένα λάθος μετά το άλλο.

 

Η πίεση συνεχίστηκε και τελεσφόρησε στο 59'. Ύστερα από πολύ καλά οργανωμένη επίθεση ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στους Νεοσμυρνιώτες, που και στα επόμενα λεπτά πατούσαν πολύ καλύτερα από τους αντιπάλους τους.

 

Ο Παπαδόπουλος βλέποντας την ομάδα του να χάνει το κέντρο έβαλε τον Ζαμπάζη και οκτώ λεπτά αργότερα αποφάσισε και να ρισκάρει. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λουκίνα προκειμένου να παίξει με δύο επιθετικούς μήπως και βρει το γκολ της ισοφάρισης.

 

Στα τελευταία λεπτά θα περίμενε κανείς ο Ηρακλής να ανεβάσει ταχύτητα και να πιέσει, αλλά αυτό δεν έγινε. Ο Πανιώνιος χωρίς να δεχτεί καθόλου πίεση κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του και να γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών), βοηθοί οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Καμπούρης (Ευβοίας), ενώ τέταρτος ο Τσαμούρης (Πειραιά).

 

Κίτρινες: 67' Ανσαριφάρντ - 25' Ιντζόγλου, 45' Πασάς, 81' Μπαρτολίνι

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Μπακασέτας (90'+3 Πατσατζόγλου), Καραμάνος (78' Καθάριος), Ανσαριφάρντ (86' Χαλκιαδάκης).

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης (64' Ζαμπάζης), Ιντζόγλου (46' Τσότρας), Κυριακίδης (72' Λουκίνας), Ρομάνο, Πασάς, Βέλλιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR