Σάββατο, 27 Ιούλιος 2013 00:10

Σταύρος Παπαδόπουλος: "Σκοπός μας είναι το πρωτάθλημα"

Γράφτηκε από τον

Ο Μεσσηνιακός ξεκινά σε λίγες ώρες την προετοιμασία για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, όπου ελπίζει να είναι… περαστικός. Ο Σταύρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε , ξεκαθαρίζει πως ο στόχος είναι η άνοδος στη Β' εθνική, ενώ δεν λέει "όχι" και στη Σούπερ Λίγκα. Ο χρηματοδότης του Μ.Γ.Σ. δηλώνει πως η ομάδα θα ενισχυθεί με τέσσερις ξένους εγνωσμένης αξίας. Δεν τον αγχώνει καθόλου η συνύπαρξη με τη "Μαύρη Θύελλα", την οποία φέτος όμως δεν θα βοηθήσει οικονομικά, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα επαναλαμβάνει ότι το κεφάλαιο "Καλαμάτα" έχει κλείσει οριστικά και θυμάται την πρόταση των δύο εκατομμυρίων ευρώ που είχε κάνει στον Γιώργο Γρηγορόπουλο και δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος που χθες το πρωί αναχώρησε για το Χονγκ Κονγκ:

- Πώς περιμένετε να εξελιχθεί η νέα χρονιά για το Μεσσηνιακό;
"Κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα εξελιχθεί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, διότι στη Γ' εθνική έχει περισσότερες υποχρεώσεις. Θα ενισχυθούμε αρκετά. Θα πάρουμε το λιγότερο 3 με 4 πολύ καλούς παίκτες σε αξία σαν να είναι παίκτες Α' εθνικής".

- Μπορείτε να μας πείτε κάποια ονόματα;
"Θα είναι ξένοι, ίσως και Βραζιλιάνοι. Εχουν προχωρήσει οι επαφές. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα τώρα, γιατί δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Μπορεί το Σάββατο (σ.σ. σήμερα) να είναι στην προετοιμασία".

- Θα είναι παίκτες με μεγάλη εμπειρία από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα ενισχύσουν το Μεσσηνιακό;
"Παίκτες έμπειροι με ταλέντο και αξία".

- Με αυτούς θα μπορεί να στοχεύσει η ομάδα στο πρωτάθλημα;
"Πολύ άνετα. Ο σκοπός αυτός είναι να πάει ο Μεσσηνιακός για πρωτάθλημα".

- Θα είναι μεγάλα ονόματα;
"Αλλες φορές έρχονται μικρότερα ονόματα και πετυχαίνουν. Θα πάρουμε παίκτες καλύτερους απ' ό,τι έχουμε και με αυτούς κλείνει το ρόστερ".

- Προπονητικά θα έχουμε καμία έκπληξη;
"Ο  κ. Τσάκωνας εφόσον είμαι πρόεδρος θα είναι πάντα μαζί μου, δύο, 10 ,20 χρόνια".

- Την Καλαμάτα θα την βοηθήσετε φέτος;
"Είναι λίγο δύσκολο φέτος, διότι οι δουλειές δεν είναι τόσο καλές. Οι υποχρεώσεις μου μεγαλώνουν. Θα κοιτάξω πρώτα το Μεσσηνιακό και ό,τι περισσέψει για την Καλαμάτα. Το βλέπω όμως πολύ δύσκολο".

- Πώς την βλέπετε τη φετινή συνύπαρξη, θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν και οι δύο ομάδες;
"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς κοιτάμε το δρόμο μας και αυτοί το δικό τους. Ο καλύτερος ας βγει μπροστά".

- Τον Τσουλάκο που έχει ζητήσει να φύγει, θα τον αφήσετε ελεύθερο;
"Εχουμε συμφωνήσει με τον Τσουλάκο. Είναι παίκτης του Μεσσηνιακού. Τώρα αν θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο… δικαίωμά του. Μέχρι το τέλος της περιόδου θα είναι παίκτης της ομάδας. Αν θελήσει να φύγει μετά δικαίωμά του".

- Σκέφτεστε την Α' εθνική;

"Θέλουμε να δούμε το Μεσσηνιακό παραπάνω απ' ό,τι είναι. Αν έρθει η Α' εθνική είναι ευπρόσδεκτη. Δεν αγχώνομαι καθόλου. Τα έχω περάσει αυτά".

- Ποιο ήταν το σοβαρότερο λάθος που ο Μεσσηνιακός βρέθηκε από τη Β' εθνική στην Α' τοπική;

"Καλύτερα να ρωτήσετε τον κ. Τσάκωνα. Κατέχει καλύτερα το πράγμα. Εφόσον ζούμε, θα κάνουμε λάθη. Ουδείς αλάνθαστος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο γίνεται λιγότερα. Ο Μεσσηνιακός θα κάνει πρωταθλητισμό και όπου μας βγει. Θέλουμε ο κόσμος να συμπαρασταθεί στην ομάδα".

- Στο ματς Καλαμάτα - Μεσσηνιακός θα πάτε στο γήπεδο;
"Οχι δεν θα πάω στο γήπεδο. Θέλω να αποφευχθούν ορισμένα σχόλια. Οποιος κερδίσει, ομάδα μου θα είναι".

- Για να κλείσουμε, ποιος είναι ο βασικός λόγος που δεν γυρίσατε στην Καλαμάτα, από τη στιγμή που επιστρέψατε στο ποδόσφαιρο;
"Επί Γρηγορόπουλου έκανα σοβαρή προσφορά. Δεν την δέχτηκε. Δύο εκατομμύρια ευρώ και δεν μου απάντησε ποτέ. Μετά τη Δ' εθνική δεν μου έγινε κρούση να αναλάβω. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Τώρα υπάρχει Μεσσηνιακός και μόνο Μεσσηνιακός".