Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016 19:24

Αστεράτη πρόκριση στους 8 με Στανισάβλιεβιτς, 3-0 τη Λάρισα

Γράφτηκε από τον

Ο Στανισάβλιεβιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αστέρα και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 3-0 των Αρκάδων επί της Λάρισας.

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Αστέρας επικρατώντας και στην Τρίπολη 3-0 της Λάρισας στο ντεμπούτο του Στανισάβλιεβιτς με τη φανέλα των Αρκάδων. Ο νεοαποκτηθείς είχε πολύ καλή απόδοση στα 57' που αγωνίστηκε και συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα ενώ πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ.

Όμορφα όμως ήταν και τα άλλα δυο τέρματα των Αρκάδων που προήλθαν από ωραίος συνδυασμούς της ομάδας του Στάικου Βεργέτη που στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Βέβαια οι γηπεδούχοι είχαν και το υπέρ τους 3-0 από το πρώτο παιχνίδι και αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να είναι πιο άνετοι ενώ αρκετοί από τους παίκτες του Αστέρα άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο νεαρός προπονητής.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στους φιλοξενούμενος καθώς στο 6' Κρητικός έκανε το δεξί σουτ και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ασθενώς, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 8' όταν ο Παπαδόπουλος στόπαρε εξαιρετικά τη μπάλα με το στήθος μετά από βαθιά μπαλιά και έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.

Ο Αστέρας άνοιξε το γκολ στο 13' με τον Στανισάβλιεβιτς. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός κατέβασε υπέροχα την μπάλα μετά από γέμισμα από τα αριστερά και απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με όμορφο κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή και με εντυπωσιακό σουτ άφησε άγαλμα τον Καβουσάκη για το 1-0.

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα στο 28' ήταν προϊόν ωραίας οργανωμένης προσπάθειας. Ο Μούκαμ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και ο Χαμντανί με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καβουσάκη.

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο ήταν να απειλήσουν στο 30' με τον Μπουντόπουλο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Θεοδωρόπουλος έπιασε την μπάλα.

52': Πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, το έκανε ο Κιτόκο που ήταν όμως αδύναμο και έφυγε άουτ χωρίς να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Καβουσάκη

54': Σουτ του Μούκαμ από θέση αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Καβουσάκης.

56': Ωραίο δυνατό σουτ από τον Παπαδόπουλο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Πρώτη σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.

60': Ο Αστέρας βγαίνει στην αντεπίθεση και ο Μούκαμ επιλέγει να τελειώσει τη φάση με σουτ με το αριστερό, με τον Καβουσάκη να αποκρούει.

61': Καλή στιγμή για την ΑΕΛ, με τον Μπουντόπουλο να μπαίνει στην περιοχή του Αστέρα από τα δεξιά και να κάνει το δυνατό σουτ, ο Θεοδωρόπουλος είχε κλείσει σωστά την αριστερή γωνία του και έβγαλε σε κόρνερ.

65': Καλή στιγμή για τον Αστέρα, με τον Μούκαμ να πιάνει μονοκόμματο σουτ με το δεξί λίγο έξω από την πεεριοχή και τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.

68': Και άλλη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Τσοκάνης πήρε την πάσα του Παπαδόπουλου και βγήκε τετ α τετ με τον Καβουσάκη, με τον γκολίπερ των Θεσσαλών να αποκρούει ωστόσο το δυνατό σουτ με το αριστερό του παίκτη των γηπεδούχων.

83': Μούκαμ και Κιτόκο "έκρυψαν" τη μπάλα, με τη μπάλα να φτάνει στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και τον Μάσα να μην προλαβαίνει τη μπάλα με προβολή ενώ το σουτ του Τσοκάνη ήταν άστοχο.

85': ΓΚΟΛ για τον Αστέρα! Ο Πάμπλο Μάσα βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Καβουσάκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78' Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57' Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (70' Γκρόσιος). 

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61' Χάμος), Κρητικός, Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος (61' Χοτζάλι), Ροβίθης

Πηγή: sport24.gr