Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016 18:12

Παραμένουν στην... πρίζα Ξάνθη και Ατρόμητος (2-2)

Γράφτηκε από τον
Παραμένουν στην... πρίζα Ξάνθη και Ατρόμητος (2-2)

Διαφήμιση για τη Σούπερ Λίγκα... Έτσι θα μπορούσε κανένας να χαρακτηρίσει το παιχνίδι του Σαββάτου (16/1) στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ατρόμητο κυρίως για το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονό του. Οι δύο ομάδες είχαν ανάγκη από το τρίποντο για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις, αλλά τελικά έμειναν με τον βαθμό της ισοπαλίας με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι όλα τα γκολ προήλθαν από στημένα.

 

Κάθε λόγο για να αισθάνεται αδικημένη έχει η Ξάνθη, η οποία έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά ματς της. Πίεσε πάρα πολύ, έβγαλε φάσεις, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια, αλλά της έλειψε η ουσία και η τύχη, καθώς δέχτηκε γκολ στις μοναδικές ευκαιρίες του αντιπάλου της.

 

Όσο για τους Περιστεριώτες, είχαν πολλά προβλήματα στο κέντρο, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, αλλά κατάφεραν να μη χάσουν. Εξαιρετικός ήταν ο Ούμπιντες, πρόβλημα με τον Λε Ταλέκ που αποχώρησε τραυματίας από νωρίς.

 

Πολύ νωθρά μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά βαρύς και οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να τον συνηθίσουν και να βρουν τρόπο για να μη γλιστρούν εύκολα. Ο Τσέναμο ήταν εκείνος που την... πάτησε πρώτος, αλλά χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

 

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε από τα πλάγια να ασκεί πίεση. Κυρίως έπαιζε από αριστερά με τον Νιέτο, ο οποίος έχοντας μπροστά του τον Ούμπιντες δημιουργούσε αρκετά ρήγματα.

 

Στο 20' οι Ακρίτες έχασαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καπετάνο. Η πίεσή τους συνεχίστηκε και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Δέλλας έβαλε έναν ακόμη μέσο, όταν τραυματίστηκε ο Λε Ταλέκ.

 

Οι Περιστεριώτες δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν, δεν μπορούσαν να βρουν τον Ναπολεόνι και δεν είχαν τελικές. Ωστόσο, μία αρκούσε... Στο 34' ο Ούμπιντες εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ και άνοιξε το σκορ, το οποίο δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα με τους φιλοξενούμενους να κρατούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

 

Ματς από άλλο... πρωτάθλημα έμοιαζε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, οι φάσεις πολλές και η Ξάνθη συνέχισε να έχει τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια και να πιέζει τον Ατρόμητο.

 

Το γκολ τελικά για τους Ακρίτες ήρθε στο 57' με τον Καπετάνο να σκοράρει από θέση οφσάιντ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο. Ωστόσο, ο Ατρόμητος απάντησε αμέσως. Χωρίς φάση βρήκε άλλο ένα γκολ με τον Λαζαρίδη στο 59' ύστερα από ένα ακόμη στημένο του Ούμπιντες.

 

Οι γηπεδούχοι αμέσως έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Αρχικά με τα ανεβάσματα του Γουάλας και στη συνέχεια και με τους Σκούρτη και Τριάδη. Τελικά το 2-2 έγινε στο 74' από τον Νιέτο, σε μία φάση που ξεκίνησε ξανά από στημένο.

 

Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά και η Ξάνθη έχοντας την ψυχολογία συνέχισε να επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια. Οι παίκτες του Ατρομήτου αυτό που επιχειρούσαν να κάνουν ήταν να παγώνουν όσο μπορούσαν τον ρυθμό και τελικά αυτό λειτούργησε. Στο φινάλε οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν ό,τι μπορούσαν παίζοντας κυρίως άναρχα και ψάχνοντας τον Καπετάνο, αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου), βοηθοί οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Δημητριάδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Σέζος (Κιλκίς)

 

Κίτρινες: 84' Καρυπίδης - 47' Γκορμπούνοφ, 51' Μπρίτο, 56' Πίτου Γκαρσία

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης (80' Ερέα), Λουσέρο, Σολτάνι (72' Τριάδης), Νιέτο, Ορφανίδης (64' Σκούρτης), Καπετάνος.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ούμπιντες, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Ουσέρο, Μπρίτο (90' Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία (76' Γοδόι), Μπίτολο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (27' Μπάλλας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR