Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 19:36

Αντεξε με παίκτη λιγότερο για 60' ο Παναιτωλικός στην Κομοτηνή (0-0)

Γράφτηκε από τον
Αντεξε με παίκτη λιγότερο για 60' ο Παναιτωλικός στην Κομοτηνή (0-0)

Έβγαλε μέταλλο και του ψαλίδισε τις ελπίδες... Ο λόγος για τον Παναιτωλικό, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) έμεινε όρθιος στην Κομοτηνή και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το 0-0 κόντρα στον Πανθρακικό.

 

Οι Αγρινιώτες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έπαιξαν για να μην δεχτούν γκολ και τα κατάφεραν. Είχαν πάρα πολλά προβλήματα στη δημιουργία, αλλά ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα παίζοντας από το 40' με 10 λόγω αποβολής του Κουτρουμάνου.

Ο Κυριακίδης ήταν εκείνος που με τις επεμβάσεις του ξεχώρισε, ενώ υπήρξαν και παίκτες που έκαναν υπερπροσπάθεια. Ο Ρουσκουσέδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί αριστερό μπακ και δεν εκτέθηκε, ενώ άπαντες μάρκαραν και έτρεξαν όσο μπορούσαν.

 

Κατάθεση ψυχής και από τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, αλλά σε εκείνους δεν βγήκαν όσα σχεδίαζαν. Ο Ιγκόρ δεν τέλειωσε τις φάσεις παρόλο που ήταν μέσα σε αυτές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ντιγκινί που δεν έκανε αυτή τη φορά το κάτι παραπάνω.

 

Ήταν εμφανές ότι οι Θρακιώτες δεν είχαν τους παίκτες για να διασπάσουν μία πολυπρόσωπη άμυνα. Δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κάνει την ντρίμπλα και θα δημιουργήσει ρήγματα και το αποτέλεσμα ήταν να γίνονται πολλές σέντρες. Έβγαλαν λίγες φάσεις οι γηπεδούχοι συγκριτικά με την υπεροχή τους και παρέμειναν χαμηλά.

 

Ένα από τα πιο φτωχά ημίχρονα σε όλη τη Σούπερ Λίγκα από την αρχή της σεζόν ήταν αυτό που έγινε στην Κομοτηνή. Το θέαμα ήταν κάκιστο με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πολλές μονομαχίες και αλλεπάλληλα λάθη στις μεταβιβάσεις.

 

Οι Θρακιώτες είχαν την υπεροχή, αλλά όχι και τον τρόπο για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Ιγκόρ μπροστά έδινε μάχες και ο Ντιγκινί από πίσω του προσπαθούσε να βγαίνει στα πλάγια για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άνοιγαν. Άπαντες έψαχναν τον Βραζιλιάνο, αλλά εκείνος καθυστερούσε να τελειώσει τις φάσεις όσο χρειαζόταν προκειμένου να κλειστεί.

 

Ο Παναιτωλικός είχε κατεβεί απλώς για να κρατήσει το μηδέν. Ο Μάκος έπαιζε δίπλα στον Κούσα και ο Παπάζογλου ήταν μπροστά τους. Αυτό το τρικ έγινε πιθανότατα για να πηγαίνει ο τελευταίος στον Ντιγκινί και να τον περιορίσει, κάτι που βγήκε.

 

Οι Αγρινιώτες, όμως, δεν μπορούσαν με τίποτα να αναπτυχθούν ορθολογικά. Ο Ρουσκουσέδα αναγκαζόταν να κατεβαίνει πολύ χαμηλά για να πάρει την μπάλα, καθώς ο Μάρκος Πάουλο δεν βοηθούσε καθόλου σε αυτό το κομμάτι. Συν τοις άλλοις, στο 40' ήρθε και η αποβολή του Κουτρουμάνου με αποτέλεσμα ο Ρουσκουσέδα να γίνει αριστερό μπακ!

 

Ένας μονόλογος του Πανθρακικού ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός από τη στιγμή που έμεινε και με 10 ήταν αδύνατο να βγάλει μία επίθεση ορθολογικά, κάτι δηλαδή που δεν είχε κάνει και προηγουμένως χωρίς το αριθμητικό μειονέκτημα.

 

Οι Θρακιώτες στα πρώτα λεπτά μπήκαν δυνατά και έδειξαν αποφασισμένοι να βρουν το γκολ. Έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 50' με τον Ιγκόρ και άλλη μία πέντε λεπτά μετά με τον ίδιο παίκτη και τον Ντιγκινί. Ο Κυριακίδης αντέδρασε πολύ καλά και στις δύο περιπτώσεις.

 

Στη συνέχεια η άμυνα που έπαιζαν οι Αγρινιώτες ήταν μαζική. Δεν κρατούσαν μπάλα, δεν πάγωναν το παιχνίδι, αλλά έκλειναν πολύ καλά τους χώρους και ανάγκαζαν τον Πανθρακικό να πηγαίνει συνεχώς από πλάγια και να βγάζει τη μία σέντρα μετά την άλλη.

 

Στα τελευταία λεπτά καταστρατηγήθηκε κάθε τακτική. Το παιχνίδι ήταν εντελώς άναρχο με τους γηπεδούχους να πιέζουν με κάθε τρόπο. Η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωχνε όπως μπορούσε και τελικά άντεξε στο σφυροκόπημα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με τον βαθμό.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί οι Γρεβένης (Χαλκιδικής) και Καραϊσαρίδης (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).

 

Κίτρινες: 61' Μπουγαΐδης - 28' Κουτρομάνος

 

Κόκκινη: 40' Κουτρομάνος

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (77' Ροτζέριο), Χασομέρης (65' Βάλτερ), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Ιγκόρ.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Μάκος, Πάουλο, Ρουσκουσέδα, Ουάρντα (89' Χαντάκιας), Βιγιαφάνιες (80' Βασιλείου), Μαρκόφσκι (73' Κάπελ).

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR