Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016 19:27

Με υπογραφή Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ 2-1 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Κάνει ξανά την Τούμπα κάστρο! Ο ΠΑΟΚ για τρίτο σερί ματς και συνολικά τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις πήρε τη νίκη κι έδειξε ότι έχει αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά στο σπίτι του. Το απόγευμα της Κυριακής (17/1) αντίπαλός του ήταν η Βέροια, την οποία κέρδισε με 2-1. Το σκορ, μάλιστα, δεν λέει την αλήθεια για την ανωτερότητά του, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Θεσσαλονικείς δεν ανησύχησαν.

 

 

Λίγο έλειψε, όμως, να πληρώσουν ένα μεγάλο λάθος που έκαναν Μελίσσας και Σκόνδρας. Αυτό τελικά δεν έγινε με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να εξαργυρώσει την υπεροχή του. Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ. Θετικός ο Μακ, πολύ καλός στο ημίχρονο που αγωνίστηκε ο Χαρίσης για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος.

 

Όσο για τη Βέροια, πήγε στην Τούμπα για να παίξει μόνο άμυνα και τελικά δεν τα κατάφερε. Γνώρισε δεύτερη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα κι επιβεβαίωσε ξανά πόσο φτωχή είναι μεσοεπιθετικά. Έβαλε ένα γκολ χωρίς να κάνει φάσεις και για πέμπτο σερί ματς έμεινε χωρίς νίκη.

 

 

Ανώτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ο ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα, όμως, για εκείνον ήταν πως δεν είχε τη φαντασία για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Βέροιας. Κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ρήγματα.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Τούντορ άρχισε να το ψάχνει. Άλλαξε πλευρές Μακ και Ζάιρο κι έτσι οι Θεσσαλονικείς πήγαιναν από δεξιά με τον Σλοβάκο. Ωστόσο, ούτε έτσι ήταν εύκολο να βρουν χώρους και να βγάλουν φάσεις.

 

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να πατήσει πολύ περιοχή κόντρα σε μία ομάδα που το μόνο που έκανε είναι να αμύνεται. Η Βέροια έπαιζε με τις γραμμές της πολύ βαθιά προκειμένου να έχει αρκετούς παίκτες της μπροστά από την εστία του Καντιμοίρη. Ήταν σχεδόν ακίνδυνη, αλλά πετύχαινε αυτό που ήθελε.

 

Προς το φινάλε 45λέπτου οι «ασπρόμαυροι» φόρτσαραν και τελικά στο 42' ο Σκόνδρας κέρδισε πέναλτι. Ο Μπερμπάτοφ το εκτέλεσε εύστοχα δύο λεπτά μετά και έλυσε τον γόρδιο δεσμό απελευθερώνοντας και τους συμπαίκτες του από το άγχος.

 

Ως προς την εικόνα του αγώνα δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο. Η Βέροια μπορεί να έπρεπε να βρει γκολ, αλλά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Έκλεινε τους χώρους, είχε μεγάλο πρόβλημα στο να αναπτυχθεί και δύσκολο να απειλήσει τον ΠΑΟΚ.

 

Φαινόταν ότι οι Ημαθιώτες μόνο από κάποιο στημένο θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα ή από κάποιο λάθος. Τελικά Σκόνδρας και Μελίσσας στο 65' δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν κι έκαναν δώρο το 1-1 στον Μαγιέφσκι.

 

Το αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να αγχωθούν ξανά και να βρεθούν αντιμέτωποι με τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Εκείνος που είχε ενέργεια και ταχύτητα και προκαλούσε συνεχώς προβλήματα από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Χαρίσης, ο οποίος δεν δίσταζε να δοκιμάσει και το πόδι του από μακριά.

 

Ο Τούντορ έβαλε και τον Μυστακίδη και από τα δικά του πόδια τελικά ξεκίνησε η φάση για το 2-1 με τον Αθανασιάδη να είναι εκείνος που σκοράρει στο 74'. Ο αρχηγός έδωσε έτσι το τρίποντο, καθώς τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Βέροια αδυνατούσε να απειλήσει και ο ΠΑΟΚ κράτησε το τρίποντο χωρίς να δεχτεί καμία πίεση.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), βοηθοί οι Γεωργαράκος (Αθηνών) και Κασσαβέτης (Αιτ/νίας), ενώ τέταρτος ο Τίκας (Καρδίτσας).

 

Κίτρινες: 88' Κάτσε - 43' Αμπντούν, 76' Γεωργιάδης, 80' Νάστος

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Μελίσσας, Σκόνδρας, Βίτορ, Μαλεζάς (46' Χαρίσης), Κοροβέσης, Τσιόλης, Κάτσε, Ζάιρο (69' Μυστακίδης), Μακ (77' Πέλκας), Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Όστοϊτς, Μαραγκός, Νάστος, Άρτσε, Σιόντης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (46' Νέτο), Μαγιέφσκι, Κόλα (46' Καϊκούτ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR