Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 13:59

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν...

Γράφτηκε από τον

Λευκή ισοπαλία είχαμε στην χθεσινή αναμέτρηση στο γήπεδο "Π. Γεωργανάς", ανάμεσα στη Σπερχογεία και το Μεσσηνιακό.


Η ισοπαλία μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για κάποια από τις δύο ομάδες, αλλά από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σίγουρα ο βαθμός είναι κάτι θετικό, ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους που ήταν πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Σύμφωνα με την εξέλιξη της αναμέτρησης, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, με τη Σπερχογεία όμως να έχει παράπονα γιατί δεν της δόθηκε πέναλτι στο 28', από το οποίο ίσως να ήταν διαφορετική και η εξέλιξη του ματς.
Από εκεί και πέρα σε δύο περιπτώσεις βρήκε δίχτυα, όμως τα γκολ σωστά δεν μέτρησαν αφού οι σκόρερ Γεωργαντάς στην πρώτη και Δικαίος στη δεύτερη ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Μεσσηνιακός παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει σημάδια βελτίωσης και θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να πετύχει το στόχο του, που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Η φάση του πέναλτι

Στο 28' ο Χριστόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Κουλόπουλο με τον Αρβανίτη να τον μαρκάρει και να χάνει την ισορροπία του, ενώ φάνηκε να συνεχίζει την προσπάθεια έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή Αλεξέα να μην δείχνει πέναλτι και να δέχεται τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών, αλλά και των παραγόντων της Σπερχογείας.

Καλές στιγμές

Στο 15' ο Κουλόπουλος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Κ. Γαβρά να μπλοκάρει. Στο 20' σέντρα του Μερκούρη για τον Σταματελόπουλο, αυτός σούταρε όμως ο Π. Γιακουμής έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά σε σέντρα του Αρβανίτη και κεφαλιά του Μανωλόπουλου, ο Π. Γιακουμής και πάλι μπλόκαρε. Στο 2ό λεπτών των καθυστερήσεων του α' μέρους ο Μερκούρης εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια στο πίσω δοκάρι πετάχτηκε ο Μπιζίμης έκανε το κοντινό σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 53' σε διώξιμο των αμυντικών η μπάλα έφτασε στον Δημητρίου, ο οποίος χωρίς καθυστέρηση έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 66' ο Γεωργαντάς επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα βρήκε στο σώμα του Πετρόγιαννη άλλαξε πορεία, όμως ο Κ. Γαβράς κατάφερε και μπλόκαρε. Ενα λεπτό μετά ο Δημόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού και κατέληξε στην αγκαλιά του Π. Γιακουμή. Στο 80' ο Μερκούρης μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή απέφυγε ωραία τον Σβερκούνο και σούταρε όμως ο Π. Γιακουμής ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 83' μπροστινή μπαλιά Κουρέα για τον Γεωργαντά αυτός με ωραία κίνηση απέφυγε αντίπαλό του και αντί να σουτάρει για γκολ, προτίμησε να πασάρει πιο μπροστά και πλάγια στον Δικαίο, ο οποίος με κοντινό σουτ σκόραρε, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και με την σύμφωνη γνώμη του α' βοηθού Παναγιωτόπουλου, ο Αλεξέας το ακύρωσε. Στο 90' σέντρα του Δικαίου στο β' δοκάρι, πετάχτηκε ο Κουρέας έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Πέρα από το πέναλτι, παράπονα από το διαιτητή Αλεξέα έχει η Σπερχογεία και γιατί στο 69' δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον Π. Παπανικολόπουλο, που βρήκε την μπάλα με το χέρι.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π. Γιακουμής, Κλ. Παπανικολόπουλος, Δωδέκατος, Β.Ν. Κουρέας, Σβερκούνος, Φίλαϊ, Κουλόπουλος (55' λ.τρ. Ζουμπόπουλος), Γεωργαντάς, Χριστόπουλος, Δικαίος, Δημητρίου.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κ. Γάβρας, Κουλουράς, Αρβανίτης, Μπιζίμης (63' Δημόπουλος), Πετρόγιαννης, Παυλέας, Μανωλόπουλος (89' Στ. Γάβρας), Σταματελόπουλος, Μερκούρης (85' Χρ. Εμμανουήλ), Ν. Εμμανουήλ, Π. Παπανικολόπουλος.