Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013 23:59

Aποκλειστικό: Στο Μεσσηνιακό και ο Περέιρα!

Γράφτηκε από τον

Kάθε μέρα και… ένας Βραζιλιάνος στο Μεσσηνιακό. Το Σάββατο αφίχθη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα o Κάιο Μέλο και χθες φόρεσε τα "πράσινα" και ο Νίλτον Ντε Πάουλα Περέιρα!.

Ο πρώτος είναι 19 ετών μέσος και αγωνιζόταν στην ομάδα νέων της φημισμένης Σάντος, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε δοκιμαστεί και στην ΑΕΚ. Ο Περέιρα είναι 23 ετών επιθετικός και ήρθε το Γενάρη στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής. Παλαιότερα έπαιζε στην Ντιναμό Τιράνων, ενώ ξεκίνησε από την Παλμέιρας.  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είχε βρεθεί και στο "στόχαστρο" της "Μαύρης Θύελλας".
Πρόκειται για υψηλόσωμο επιθετικό, ικανό να κάνει τη διαφορά στη Γ' εθνική, ενώ πολύ καλές συστάσεις συνοδεύουν και το Μέλο, ο οποίος μπορεί να παίξει είτε πίσω από τον επιθετικό, είτε στις πτέρυγες.
Ο Μέλο συμφώνησε για τρία χρόνια με τον Μεσσηνιακό, ενώ ο Περέιρα για δύο. Οι δύο παίκτες ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία που ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος".
Εντός της εβδομάδας η βραζιλιάνικη παρέα θα μεγαλώσει κι' άλλο, αφού οι καλαματιανοί κινούνται για την απόκτηση ενός αμυντικού και ενός μέσου. Με τις δύο αυτές προσθήκες οι "πράσινοι" θα ενισχυθούν αισθητά ώστε να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.


13άρι στις μεταγραφές

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 13 παίκτες έχει αποκτήσει ο Μεσσηνιακός αυτό το καλοκαίρι μαζί με τους δύο Βραζιλιάνους και έπεται συνέχεια. Τα νέα πρόσωπα είναι οι  Σπανός, Πετρόγιαννης, Νινιός, Μπαστακός, Μερκούρης, Ζησιμάτος, Σταματελόπουλος, Τσουκάλης, Κουρέας, Μπιζίμης, Πουλάκος, Μέλο, Περέιρα. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, Χελάς, Κουρεντζής, Δασκαλάκης, Νιάρχος, Κόκκαλης, Κουλουράς, Κουκούτσης, Μανωλόπουλος,  Γαβράς και Τσουλάκος.
Ο τελευταίος έχει ζητήσει  να φύγει από το Μεσσηνιακό, αλλά οι καλαματιανοί δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν και τον περιμένουν να επιστρέψει στις 7 Αυγούστου (βρίσκεται στον Καναδά).


Δ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ
"Στόχος η νίκη
σε κάθε ματς"

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη ξεκαθάρισε πως στόχος του Μεσσηνιακού είναι η άνοδος στη Β' εθνική. Ο προπονητής των "πρασίνων" Δημήτρης Τσάκωνας κράτησε πάντως χαμηλούς τόνους στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.
"Δεν ξέρουμε τι θα βγάλει η καινούρια Γ' εθνική. Εχει καλές και ιστορικές ομάδες, όπως η Καλαμάτα, ο Πανηλειακός, η Κόρινθος, αλλά και φιλόδοξες. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και στόχος σε κάθε ματς είναι η νίκη. Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα, γιατί στηρίζεται σε πολλά μικρά παιδιά που θα πάρουν ευκαιρίες. Θα πάρουμε βέβαια και κάποιους ξένους διότι δεν υπολογίζαμε τις απώλειες που είχαμε από ορισμένους παίκτες που έφυγαν. Θέλουμε να κάνουμε τα λιγότερα λάθη και όπου μας βγάλει".
Η προετοιμασία του Μεσσηνιακού για τη νέα σεζόν ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος". Αρχικά έγινε Αγιασμός για να πάει καλά η χρονιά και στη συνέχεια οι "πράσινοι" πάτησαν χορτάρι. Χθες το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση, ενώ σήμερα θα γίνει μόνο το απόγευμα.