Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 20:21

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1: Χωρίς νικητή το τοπικό ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Το καλαματιανό ντέρμπι του Ηρακλή με την Ομόνοια είχε πάθος, ένταση σε κάποιες στιγμές όχι όμως και νικητή.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με την Ομόνοια να χάνει την ευκαιρία να πλησιάσει την προνομιούχο τρίτη θέση και τον Ηρακλή να μην καταφέρνει ούτε αυτή τη φορά να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν καλύτερη και προηγήθηκε με κεφαλιά του Κατσίβα στο 15'. Ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 43' με πέναλτι -το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι- το οποίο καταλογίστηκε σε χέρι του Σπυρόπουλου στην περιοχή. Ο Κωνσταντινίδης το εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 1-1.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ομόνοια ήταν ξανά καλύτερη και είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα. Στο 49' ο Τάφα νικήθηκε από τον Σπάλλα που απόκρουσε σε κόρνερ, στο 52' ο Πετριτάι σούταρε λίγο άουτ και στο 58' ο Κατσίβας από καλή θέση πλάσαρε επίσης άουτ.
ενα λεπτό νωρίτερα, στο 57', είχε αποβληθεί ο προπονητής της Ομόνοιας Σωτήρης Μπουραντώνης για διαμαρτυρία σε απόφαση του διαιτητή.
Ο Ηρακλής δυνάμωσε επιθετικά με την είσοδο του Γιαννουκάκη στο παιχνίδι.
Στο 72' ο Γιαννουκάκης μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Μέτσος απόκρουσε και ο Σπαντιδέας από κοντά πλάσαρε άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Στο 73' η Ομόνοια είχε μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Πετριτάι με σουτ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Σπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Γ. Παπαδέας του Ηρακλή με φάουλ από πλάγια θέση πήγε να αιφνιδιάσει τον Μέτσο αλλά η μπάλα χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.
Τελευταία καλή φάση στο ματς στο 90' με τον Μάρη να σουτάρει ελάχιστα άουτ.
Διαιτητής ήταν ο Πλακογιάννης με βοηθούς τους Γκούμα και Κασκάνη.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπάλλας, Κομινάκης (46' Μουρούφας), Τζ. Παπαδέας, Καρβέλης (65' Πλαγιανός), ΓΕωργακόπουλος, Γ. Παπαδέας, Κωνσταντόπουλος, Σπαντιδέας, Μιχαλόπουλος (70' Γιαννουκάκης), Κωνσταντινίδης.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Κ. Κοστρίβας, Ταπεινός, Δ. Κοστρίβας, Σπυρόπουλος, Δρογγίτης, Πετριτάι, Τάφα, Αγγελής (71' Δαβαρίας), Μπάλας (76' Κάππος), Κατσίβας.