Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016 17:28

Ούτε ο Σπάθας έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα για τον αναπτήρα

Γράφτηκε από τον

Καμία αναφορά στον αναπτήρα που πέταξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού από τον Πειραιώτη ρέφερι, Ηλία Σπάθα, που αγνοεί και αυτός την ΚΕΔ.



Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τα λέει, αυτή τα ακούει και οι διαιτητές συνεχίζουν να μην γράφουν στο φύλλο αγώνα περιστατικά όπως τον αναπτήρα που πέταξαν στον Κουλιμπαλί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Ηλίας Σπάθας δεν έχει αναφέρει τίποτα στο φύλλο αγώνα παρά το γεγονός ότι είναι νωπές οι οδηγίες του μέλους της ΚΕΔ Φραγκίσκου Σωμαρακάκη προς τους ρέφερι της Super League με αφορμή το γεγονός ότι περιστατικά όπως οι φωτοβολίδες στον αγώνα Ατρόμητου - Πανιώνιου ή η επίσκεψη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια διαιτητών μετά τον αγώνα ΑΕΚ - Ξάνθη, επίσης δεν είχαν αναφερθεί στο φύλλο αγώνα.

"Όταν γίνεται κάτι και δεν γράφεται στο φύλλο αγώνα, θα μας αναγκάζετε να παίρνουμε αποφάσεις" είχε πει στις 14/1, ο κ. Σωμαρακάκης προς τους διαιτητές στο σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα αλλά φαίνεται ότι αυτός τα είπε, αυτός τα άκουσε.

Ο υπεύθυνος για τον ορισμό των ρέφερι στην Super League είχε αναφερθεί στον πειθαρχικό κώδικα λέγοντας ότι... "έχει αλλάξει από το καλοκαίρι, κάποια πράγματα τα είπαμε και στο σεμινάριο του καλοκαιριού. Γνωρίζετε ότι είναι πάρα πολύ αυστηρός". Είχε προτρέψει μάλιστα, τους διαιτητές ότι... "πρέπει να ξέρετε όλοι τι μέτρα θα πρέπει να παίρνετε σε περίπτωση ρίψης καπνογόνων ή φωτοβολίδων. Ανάλογα με την περίπτωση να κάνετε προσωρινή ή οριστική διακοπή αγώνα".
Ο παρατηρητής και το βίντεο

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η κλήση του σε απολογία θα γίνει πιθανότατα αύριο. Το γεγονός ότι δεν έχει γράψει τίποτα στο φύλλο αγώνα ο Σπάθας δεν σημαίνει κάτι αφού εκκρεμεί και η έκθεση του παρατηρητή της Super League ενώ ο πρόεδρος του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου Σπυρίδων Καποδίστριας κάνει χρήση του οπτικοακουστικού υλικού του αγώνα (βίντεο).

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι δικηγόροι μέχρι την Παρασκευή 22/1 έχουν απεργία. Εφόσον λοιπόν, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Θόδωρος Γιαννίκος δεν πάρει άδεια, η απολογία θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, γεγονός που σημαίνει ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν προλαβαίνουν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και θα κινδυνεύουν να εκτίσουν την τιμωρία τους (εφόσον αυτή τους επιβληθεί) στους αγώνες πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.
Πηγή: sport24.gr