Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2016 18:44

Μπεργκ και Εσιέν καθάρισαν για τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά (0-2)

Γράφτηκε από τον

Έχει αρχίσει να βελτιώνεται αισθητά... Βάζει στο παιχνίδι του νέα στοιχεία, βγάζει νέους πρωταγωνιστές και αυτό είχε φανεί ακόμη και στο στραβοπάτημα με τον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την Κυριακή (24/1) πέρασε από τη Βοιωτία νικώντας τον Λεβαδειακό με 2-0. Επέστρεψε έτσι στις νίκες πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση. Ήταν σε όλη τη διάρκεια του ματς καλύτερος, δεν άφησε σχεδόν ποτέ τους γηπεδούχους να τον απειλήσουν και από τη στιγμή που βρήκε το πρώτο γκολ, έμοιαζε αδύνατο να χάσει το τρίποντο.

 

 

Οι λόγοι για να χαμογελά ο Αντρέα Στραματσιόνι είναι αρκετοί. Ο Μπεργκ επέστρεψε στα γκολ, ο Εσιέν ανεβαίνει συνεχώς και πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με το «τριφύλλι», ενώ Μπουμάλ και Μέστο είναι ξεκάθαρο γιατί αποκτήθηκαν. Αμφότεροι δίνουν πράγματα στον Παναθηναϊκό που δεν είχε και ισχυροποιούν πολύ τη δεξιά πλευρά του, η οποία ήταν εξαιρετική κόντρα στον Λεβαδειακό.

 

Ντεμπούτο έκανε ο Εβανγκελίστα, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος στο διάστημα που αγωνίστηκε, θετικός ήταν ο Καλτσάς. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει κάτι αρνητικό, αυτό είναι ότι τραυματίστηκε ο Μπεργκ, ο οποίος βγήκε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.

 

Όσο για τους γηπεδούχους, είχαν σημαντικά προβλήματα στο να δημιουργήσουν. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον Μάντζιο, αλλά εκείνος δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός. Μπεν και Μερεμπασβίλι δεν ήταν καλοί και γι' αυτό ήταν δύσκολο να γίνουν φάσεις μπροστά από τα καρέ του Στιλ. Μόνο ο Γιακουμάκης άλλαξε κάπως τα δεδομένα χωρίς όμως να βρει κάποιο γκολ η ομάδα του με την είσοδό του.

 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθυστέρησε κατά περίπου 25 λεπτά. Ο λόγος ήταν ένα πανό το οποίο έγραφε «με τον λαό του ΠΑΟ δεν έπαιξε κανείς, φασίστα αριστερέ να πας να γα...εις» και αναφερόταν στον Σταύρο Κοντονή. Ο Μιχάλης Δημητρόπουλος δεν δεχόταν να αρχίσει το ματς αν δεν κατέβαινε και τελικά βρέθηκε μία συμβιβαστική λύση με μέρος του πανό να καλύπτεται.

 

 

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» από τα πρώτα λεπτά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξαν το γκολ. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο για εκείνους να βρουν διαδρόμους κι έτσι στην αρχή σχεδόν κάθε τους καλή ενέργεια ξεκινούσε από τον Μπουμάλ, ο οποίος με την ταχύτητά του δημιουργούσε ρήγματα.

 

Ο Λεβαδειακός είχε παραταχθεί με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς. Επί της ουσίας αμυνόταν σχεδόν με όλους τους παίκτες του πλην του Μάντζιου και των Μπεν και Μερεμπασβίλι. Οι τρεις τους έψαχναν την κόντρα, αλλά δυσκολεύονταν να φανούν απειλητικοί.

 

Οι Βοιωτοί για λίγα λεπτά ισορρόπησαν, αλλά στη συνέχεια πέρασαν ξανά σε ρόλο κομπάρσου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 25' η κατοχή μπάλας ήταν για τον Παναθηναϊκό σε ποσοστό 75%. Από τους γηπεδούχους μόνο ο Μάντζιος κατάφερνε να παγώσει τον ρυθμό κερδίζοντας φάουλ και προστατεύοντας σωστά την μπάλα.

 

Οι «πράσινοι» ανέβηκαν ξανά στα τελευταία λεπτά κι εκεί έκαναν μαζεμένες όσες φάσεις δεν είχαν έως τότε. Ο Εσιέν στο 39' άγγιξε το γκολ, ενώ είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Μπεργκ στο 41'. Ο Σουηδός δεν ήταν εύκολο να ξεμαρκαριστεί, αλλά υπήρχαν στιγμές που ξέφευγε από τον Γιάχιτς, όπως και στο 20' ύστερα από κόρνερ του Καλτσά.

 

Δυναμικά μπήκε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε 10 λεπτά έκανε τρεις τελικές και η επόμενη ήταν και η... φαρμακερή. Ο Μπουμάλ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μπεργκ, του την έδωσε την κατάλληλη στιγμή και στο 57' έγινε το 0-1.

 

Ήταν εμφανές πως η άμυνα του Λεβαδειακού δυσκολευόταν να περιορίσει τον Μπουμάλ, ο οποίος είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο και με τον Πανιώνιο πριν λίγους μήνες. Ο Μπεργκ είχε τον τρόπο του να παίρνει την μπάλα, αλλά στο 63' έγινε αναγκαστική αλλαγή.

 

Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν απλώς να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα. Ο Λεβαδειακός έγινε ελαφρώς καλύτερος με την είσοδο του Γιακουμάκη, αλλά εξακολούθησε να είναι δύσκολο για εκείνον το να δημιουργήσει. Δεν βρήκε τρόπο να ανησυχήσει τον Στιλ κι έτσι στο 78' ο Εσιέν έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των Βοιωτοών για θετικό αποτέλεσμα.

 

Με το 0-2 όλα είχαν τελειώσει και το μόνο που απέμενε ήταν το σφύριγμα της λήξης. Οι «πράσινοι» χαλάρωσαν και έτσι οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με Μαχαίρα και Γιακουμάκη. Γκολ, όμως, δεν έβαλαν και τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), βοηθοί οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Τσολάκης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Τζήλος (Λάρισας).

 

Κίτρινες: 43' Μεντί, 67' Μπεν, 74' Στάθης, 79' Μάγκας - 85' Αμπέντ

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος (63' Γιακουμάκης), Γιάχιτς, Μεντί, Μανωλάς, Μαχαίρας, Στάθης, Νικολάου (52' Μάγκας), Μπεν, Μερεμπασβίλι (74' Μίνγκας), Μάντζιος.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Αμπέντ, Ζέκα, Εσιέν (80' Ταυλαρίδης), Καλτσάς (71' Εβανγκελίστα), Μπουμάλ, Μπεργκ (63' Πέτριτς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR