Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016 13:59

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-0: Λασπομαχία χωρίς νικητή

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Μεσσηνιακός και ο Εθνικός Μελιγαλά αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ, στη σαββατιάτικη αναμέτρηση τους στο "Στ. Παπαδόπουλος".


Το παιχνίδι διεξήχθη σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών να αποδώσουν τα αναμενόμενα και να βοηθήσουν τις ομάδες τους να φτάσουν στη νίκη, ενώ τραυματίστηκαν και αποχώρησαν οι Παπαδόπουλος, Κριτσωτάκης. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι με λίγες με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο κοντά στο γκολ, αλλά ο Σκαλαίος να μην του επιτρέπει να σκοράρουν. Ο τερματοφύλακας του Μεσσηνιακού ενέργησε σωστά σε προσπάθειες των Μουρούσια, Πανταζή και Καραγιάννη δύο φορές (μία σε κάθε ημίχρονο) και γλίτωσε την ομάδα του από πιθανά γκολ. Επιθετικά οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν κάτι αξιόλογο, ενώ αν δεν τους έλειπαν και Πετρόγιαννης, Μπιζίμης από τραυματισμούς και ο Ν. Εμμανουήλ, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που παρουσιάστηκαν την τελευταία στιγμή, ίσως να είχαν καλύτερη τύχη στο παιχνίδι και να έφταναν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η νίκη.
Στο 9' μπροστινή μπαλιά του Κριτσωτάκη, ο Μερκούρης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, μπήκε στην περιοχή, άργησε να πλασάρει και στη συνέχεια υπό την πίεση του Γεωργόπουλου βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης, θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση δείχνοντας, άουτ. Στο 13' μπροστινή μπαλιά του Πανταζή στον Μουρούσια αυτός μέσα στην περιοχή προσπάθησε να σκοράρει με σουτ στην απέναντι γωνία, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, όμως πήρε πορεία προς την αριστερή γωνία της εστίας του Σκαλαίου και αυτός την τελευταία στιγμή έπεσε στην πορεία της και έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Πανταζή, αυτός από πλάγια μπήκε περιοχή και πήγε να αποφύγει τον Σκαλαίο που έπεσε στα πόδια του, όμως δεν τα κατάφερε καθώς η μπάλα βρήκε και πάλι σε αυτόν και κατέληξε άουτ. Στο 41' μπροστινή μπαλιά Φωτιάδη για τον Καραγιάννη, ο Σκαλαίος που είχε βγεί από την εστία του πρόλαβε και του πήρε την μπάλα γλιτώνοντας την ομάδα του από πιθανό γκολ. Στο 56' ο Πανταζής έκανε την μπαλιά στην απέναντι πλευρά για τον Καραγιάννη αυτός μπήκε στην περιοχή, όμως και πάλι ο Σκαλαίος που έκανε έξοδο έπεσε στα πόδια του και έδιωξε με τα γόνατα.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Μερκούρης (34' σουτ), Καραγιάννης (53' σουτ), Φωτιάδης (64' σουτ).
Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 91' ο Μεσσηνιακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού. Ο Σταματελόπουλος έκανε την μπροστινή πάσα για τον Μανωλόπουλο και αυτός τη σέντρα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και αμέσως οι "πράσινοι" φώναξαν για χέρι, αλλά ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης που ήταν κοντά στη φάση έδειξε συνέχεια στο ματς.
Γενικά ο κ. Ψηλοπαναγιώτης είχε εύκολο έργο, είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μια φορά αναγκάστηκε να βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του δείχνοντας την στον Σταματελόπουλο στο 62'. Εύκοκο έργο είχαν και οι βοηθοί διαιτητές Σκόρδο και Μπασιλάρη.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Αρβανίτης, Κουλουράς, Παυλέας, Κριτσωτάκης (67' λ.τρ. Π. Γιαννακόπουλος), Μανωλόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μερκούρης, Δημόπουλος (88' Δ. Γιαννακόπουλος), Στ. Γαβράς (83' Γεωργακόπουλος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Χριστόπουλος, Παπαδόπουλος (33' λ.τρ. Φωτιάδης), Μακρυνιώτης, Π. Κανελλόπουλος, Γεωργόπουλος, Μουστάκας, Καραντζούλιας, Πανταζής, Καραγιάννης, Μουρούσιας (62' Κ. Κανελλόπουλος), Θανόπουλος.