Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 09:46

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Κλείνει άμεσα προπονητή μετά το διαζύγιο με Μπίλη

Γράφτηκε από τον

Το προχθεσινό ματς στην Μανωλάδα ήταν τελικά το τελευταίο του Λεωνίδα Μπίλη στον πάγκο της Καλαμάτας.

Μετά την ήττα με 3-1 ο τεχνικός της Μεσσηνιακής ομάδας υπέβαλλε την παραίτηση του στον Γιώργο Ράλλη ενώ οι δύο άνδρες τα είπαν ξανά χθες. Εκεί οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο αφού ο Μπίλης είπε στον πρόεδρο της ομάδας πως καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και κυρίως να της τονώσει την ψυχολογία για να αντιστρέψει την κατάσταση.
Μετά από τα παραπάνω, συμφώνησαν να λύσουν την συνεργασία τους, η οποία είχε ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι το διαζύγιο δεν έγινε στο διάστημα της διακοπής και πριν τις μεταγραφικές κινήσεις. Τότε εκτιμήθηκε ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με την Μπίλη στον πάγκο και έτσι θα γινόταν παρά την ήττα στην Μανωλάδα, ωστόσο η ξεκάθαρη απόφαση του Μπίλη να αποχωρήσει άλλαξε τα πράγματα και έφερε το διαζύγιο.
Με τον Μπίλη στον πάγκο η Καλαμάτα έπαιξε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος και είχε άσχημο απολογισμό με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Το αποτέλεσμα ήταν να βρίσκεται σήμερα 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον η υπόθεση παραμονή να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Παίρνει προπονητή
εκτός Μεσσηνίας

Ο Ράλλης ξεκίνησε άμεσα την προσπάθεια αντικατάστασης του Μπίλη, έχει έρθει σε επαφή με δύο προπονητές, εκτός Μεσσηνίας και πιθανότατα σήμερα θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου προπονητή της Καλαμάτας. Ταυτόχρονα συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας, καθώς στόχος είναι να αποκτηθούν τουλάχιστον 3 παίκτες 11άδας που θα δυναμώσουν την Μεσσηνιακή ομάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Καθοριστικά τα
επόμενα ματς

Η Καλαμάτα πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση και το έργο του νέου προπονητή θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και αυτό γιατί ακολουθούν δύο κομβικά παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Αρχικά αυτό της Κυριακής με τον Ηρακλή Ψαχνών εκτός έδρας και κυρίως το επόμενο με το Λουτράκι στην Καλαμάτα. Και αυτό γιατί το Λουτράκι είναι μια από τις ομάδες που θα κυνηγήσει η Καλαμάτα (μαζί με Χαλκίδα, Ερμιονίδα) στη μάχη της παραμονής.

«Μπορεί να σωθεί
η Καλαμάτα"

Ο Λεωνίδας Μπίλης από την πλευρά του αποχαιρέτησε χθες τους ποδοσφαιριστές ενώ σε δήλωση του τόνισε ότι η Καλαμάτα μπορεί να πετύχει το στόχο της. "Θεώρησα ότι πρέπει να φύγω από την ομάδα, είναι δική μου απόφαση. Συγκυρίες δεν μου επέτρεψαν να προσφέρω αυτά που μπορούσα στην ομάδα. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα, έκανα μόνο φίλους εδώ και ευχαριστώ όσους βοήθησαν την προσπάθεια μας. Μπορεί να σωθεί η Καλαμάτα. Θα κάνει κάποιες μεταγραφές ακόμη και αν πάρει τα αν πάρει τα έξι παιχνίδια στην έδρα της θα τα καταφέρει".