Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013 19:55

Στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Καρέλης

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Νίκου Καρέλη στον Παναθηναϊκό με τον 20χρονο επιθετικό να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με τους «πράσινους». Από τη στιγμή που βρέθηκε η «χρυσή τομή» για να λυθεί η συνεργασία του Καρέλη με την Άμκαρ, ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό, κάτι που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (30/07). Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός φορ θα πάει κανονικά στην απογευματινή προπόνηση του «τριφυλλιού» στο «Απήλιον», έτσι ώστε να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«H ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ελληνα διεθνή ποδοσφαιριστή Νίκο Καρέλη για την υπογραφή συμβολαίου τετραετούς διάρκειας».

Το Who is Who

Ο νεαρός άσος ξεκίνησε στην καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη και στις 20 Απριλίου του 2008 στην αναμέτρηση με την Ξάνθη κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Καρέλης βρέθηκε σε ένα trialτης Άρσεναλ, εκεί που ξεχώρισε με τις ικανότητές του, σκοράροντας μάλιστα σε φιλικό με την Αταλάντα, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν ανήλικος είχε «παγώσει» τη μεταγραφή του.

Στη συνέχεια της καριέρας του, ο Νίκος Καρέλης άρχισε να παίρνει περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα του Ηρακλείου όπου έμεινε ως το 2012 και σε 31 ματς είχε τρία τέρματα. Ακολούθησε η μεταγραφή για τη ρωσική Αμκάρ το περασμένο καλοκαίρι, με την οποία έκανε δέκα εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Ο 20χρονος άσος είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, εκτός της ανδρών, έχοντας δείξει αρκετά περισσότερο με το εθνόσημο στο στήθος από ότι σε συλλογικό επίπεδο. Ο Καρέλης διακρίνεται για τη δύναμη και την ταχύτητα στο παιχνίδι του, στοιχεία που θέλει στη «γραμμή κρούσης» του Παναθηναϊκού που ετοιμάζει ο Γιάννης Αναστασίου. Επίσης, στα συν του νεαρού φορ συγκαταλέγεται το γεγονός ότι είναι Έλληνας, αφού οι «πράσινοι» ήθελαν να δυναμώσουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ.

πηγή: onsports.gr