Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 19:24

Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 1-1 στη Νέα Σμύρνη

Γράφτηκε από τον

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη Θεσσαλονίκη... Το βέβαιο, όμως, είναι ότι το απόγευμα της Τετάρτης (27/1) ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Όχι μόνο έφυγε αήττητος, αλλά βρήκε και το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ. Έτσι με το 1-1 ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στους «κυανέρυθρους», που στάθηκαν καλά, αλλά δεν του έβαλαν δύσκολα στο ματς.

 

 

Κατά κύριο λόγο το παιχνίδι ήταν κακό. Πολλά τα λάθη για τις δύο ομάδες, λιγοστές οι φάσεις και αρκετοί παίκτες τους κάτω του μετρίου. Για τον ΠΑΟΚ Αθανασιάδης και Μακ ήταν κάκιστοι, ενώ και ο Σκόνδρας είχε αρκετά προβλήματα. Έκανε εύκολα φάουλ και έχανε τον προσωπικό του αντίπαλο.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος, ο οποίος στάθηκε ξανά καλά κόντρα σε μεγάλη ομάδα, δεν είχε σε καλή μέρα τον Ανσαριφάρντ. Στο ντεμπούτο του ο Μπαργκάν δεν έδωσε κάτι, ενώ και ο Μπακασέτας μπλοκαρίστηκε και δεν πήρε όπως συνηθίζει πρωτοβουλίες. Έτσι χωρίς αυτόν ήταν δύσκολο στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί.

 

 

Με άγχος και επιφυλακτικότητα μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, ενδεικτικό της σημασίας του αγώνα. Στα πρώτα λεπτά τα λάθη ήταν πολλά, ρυθμός δεν υπήρχε και γενικά φαινόταν δύσκολο ότι μία εκ των δύο θα μπορούσε να απειλήσει.

 

Ωστόσο, στο 15' ο ΠΑΟΚ με μία έμπνευση του Πέλκα άνοιξε το σκορ. Ο νεαρός σούταρε εκτός περιοχής και νίκησε τον Διούδη με τη βοήθεια και της κόντρας από την πλάτη του Ρισβάνη. Τρία λεπτά μετά, μάλιστα, είχε και δοκάρι με κεφαλιά.

 

Για λίγα λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες σάστισαν και δεν έδειχναν σημάδια αντίδρασης. Στη συνέχεια, όμως, ανέβηκαν σταδιακά και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κλείνει τους χώρους και αυτό δυσκόλευε τους γηπεδούχους. Ωστόσο, στο 34' ήρθε η ισοφάριση με εντυπωσιακή κεφαλιά του Μασούρα.

 

Αυτό το γκολ άλλαξε τα δεδομένα και τον ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να απειλήσει ξανά και ο Πανιώνιος βρήκε χώρους. Προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν και για τις δύο ομάδες, αλλά Διούδης και Βελλίδης δεν χρειάστηκε να επέμβουν έως την ανάπαυλα.

 

Με στόχο να ψάξει τις αντεπιθέσεις μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος και να κρατήσει από εκεί και πέρα η συνοχή του και τις γραμμές του. Δεν ήταν εύκολο, όμως, να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ με τους Θεσσαλονικείς να μη δίνουν χώρους και να προσπαθούν απλώς να ελέγξουν το ματς χωρίς να παίρνουν ρίσκο.

 

Ο Τούντορ βλέποντας τον Μακ να είναι σε κακή μέρα πέρασε στο παιχνίδι τον Ζάιρο. Ούτε ο Βραζιλιάνος, όμως, μπόρεσε να απειλήσει όπως το ίδιο έγινε και με τον εντελώς ακίνδυνο Αθανασιάδη. Η μπάλα, πάντως, πήγαινε κυρίως από τη δική του πλευρά με τους Ροντρίγκες και Πέλκα να έχουν περιοριστεί αισθητά από τους αμυντικούς των Νεοσμυρνιωτών.

 

Για τον Πανιώνιο σε πολύ κακή μέρα ήταν ο Ανσαριφάρντ με τον Ουζουνίδη να έχει παράπονα και να τον κάνει και αλλαγή. Στη συνέχεια έβγαλε και τον Μπαργκάν για να διαφοροποιήσει τον σχηματισμό του Πανιωνίου, αλλά ούτε το 4-3-1-2 λειτούργησε όπως θα ήθελε.

 

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με το πώς ήταν στα πρώτα. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και πολύ δύσκολα ολοκληρωνόταν επιθετική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς ικανοποιημένος με την ισοπαλία και δεν έκανε κάτι για να πάρει τη νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βγάλουν κάποιον συνδυασμό για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Έτσι έως το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι προτιμούσαν τη σιγουριά της ισοπαλίας από το να ρισκάρουν.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου), βοηθοί οι Βλάσσης (Λασιθίου) και Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), ενω τέταρτος ο Σημαιάκης (Χαλκιδικής).

 

Κίτρινες: 40' Ανσαριφάρντ, 67' Ρισβάνης, 85' Σιώπης - 39' Πέλκας, 55' Αθανασιάδης, 63' Τσίμιροτ, 80' Σκόνδρας

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπαργκάν (69' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (81' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (58' Καραμάνος).

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Μακ (56' Ζάιρο), Πέλκας (90'+1 Σάμπο), Ροντρίγκες (83' Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR