Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 17:18

Βολές Κλάδη κατά Ράλλη και Μπίλη

Γράφτηκε από τον

Τρεις περίπου μήνες μετά την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας, ο Κώστας Κλάδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» όπου αναφέρθηκε στους λόγους της απομάκρυνσης του και κατηγόρησε ανοικτά τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη και τον πρώην πλέον τεχνικό της ομάδας Λεωνίδα Μπίλη για την κακή πορεία της ομάδας.



Γα τον Κώστα Καλογιαννίδη: «Ο Καλογιαννίδης είναι αξιοπρεπέστατος, με ήθος, αντάξιος της ιστορίας της Καλαμάτας και πρέπει να τον αφήσουν να δουλέψει χωρίς παρενοχλήσεις. Να σταθούμε όλοι δίπλα του, να είμαστε κοντά στην ομάδα μας.

Γιατί δεν μίλησε όταν έφυγε αλλά τώρα: "Δεν μίλησα όταν αποχώρησα από την ομάδα για να μην πει κανείς ότι κάνω πόλεμο στην ομάδα και επειδή δεν ήξερα ποιος είναι ο Μπίλης. Τώρα όμως η ομάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να πω τι έγινε και διαλύθηκε σε δύο μήνες η ομάδα αλλά και να στηρίξουμε τον Καλογιαννίδη για να σωθεί η ομάδα".

Τι έγινε το καλοκαίρι: "Με κάλεσε ο Ράλλης και μου είπε να αναλάβω την ομάδα, γιατί ήθελε Μεσσήνιο προπονητή. Είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός αλλά μια ομάδα που θα μείνει άνετα στην κατηγορία, με οικονομικό μπάτζετ. Ζήτησε 6-7 παίκτες που θα είναι μεταξύ 18άδας και εξέδρας, 6-7 μεταξύ 18άδας και 11άδας και 6-7 παίκτες 11αδάτους για να χτιστεί η ομάδα. Ξεκίνησα μόνος μου χωρίς κανένα παράγοντα κοντά μου. Μετά κατάλαβα γιατί. Που να πάνε και να βρουν πόρτα ανοικτή αφού πέρυσι είχαν κοροϊδέψει τους πάντες;
Συναντήθηκα με τον Σκαφιδά και τον Θεοδώρου και ψάξαμε αναλυτικά να βρούμε ταλέντα από το νομό. Βλέποντας ότι πολλοί έχουν πάει σε ομάδες εκτός νομού, καταλήξαμε ότι μόνο 3-4 θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Καλαμάτα.
Ξεκίνησα τον δικό μου… Γολγοθά με τρεις φίλους, τους Μπάμπη Σταθόπουλο, Τάκη Νινιό και Βα΄σιλη Μουζάκη. Με έξοδα δικά ματς (τηλέφωνα, καύσιμα) αρχίσαμε να ψάχνουμε για παίκτες αρχικά σε Ηλεία, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία. Κάναμε προτάσεις σε πολλούς παίκτες, μεταξύ των οποίων οι Τσουκαλάς, Μικελάτος, Βατσής, Κυριαζόπουλος και άλλους, όμως παίρναμε αρνητική εικόνα. Όλοι… έφτυναν την Καλαμάτα.
Στραφήκαμε σε Κρήτη, Αθήνα και Μακεδονία. Τελικά οι παίκτες που πήραμε έδειξαν ότι παίζουν για την φανέλα και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές που είχαμε καλά αποτελέσματα.

Τα προβλήματα μετά: "Δεν είχαμε μπάλες, δεν είχαμε φυσιοθεραπευτές και μασέρ για τους παίκτες. Επί τρεις μήνες η παρέα που προανέφερα τάιζε τους παίκτες και οι Νινιός και Μουζάκης πλήρωναν και από ένα ενοίκιο παίκτη. Από την άλλη, άρχισαν να με κατηγορούν για τα φιλικά που έκλεινα, για κακό σύστημα που έπαιζε η ομάδα και άλλα. Μου έριχναν λάσπη. Ο Ράλλης μετά το 0-0 στο Λουτράκι έλεγε, "τι ομάδα είναι αυτή, τι παίκτες είναι αυτοί, γιατί παίζει ο ένας, γιατί δεν παίζει ο άλλος κ.τ.λ. Αρχισαν οι αποχωρήσεις. Ο Σταθόπουλος και μετά ο Δημήτρης Χαντζής.

Τι είπε με τον Μπίλη ο οποίος δεν άφησε τίποτα όρθιο: "Όταν ήρθε ο Μπίλης μου είπαν να βρεθούμε για να τον κατατοπίσω για την ομάδα εν όψει του αγώνα με την Ερμιονίδα. Ο Μπίλης μου είπε ότι παίρνει μια ομάδα μοντέλο και μου ζήτησε να του πω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Μου είπε να του πω και τους καλύτερους παίκτες. Του είπα 2-3 μεταξύ των οποίων τον Τορεζάνι. Και αυτός άφησε στον πάγκο τον Τορεζάνι την Κυριακή ενώ χρησιμοποιούσε και άλλους παίκτες σε λάθος θέσεις. Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έγινε ψηχολογικό ράκος η ομάδα. Τουλάχιστον ας έφευγε πριν 15 μέρες, ώστε να έμεναν μερικοί ποδοσφαιριστές. Πέρασε λαίλαπα από την ομάδα".

Έκκληση σε κόσμο, επαγγελματίες, Δήμο και Καρέλια: Κάνω έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει τώρα την ομάδα. Τώρα χρειάζεται τον κόσμο. Επίσης κάνω έκκληση στον δήμο να βοηθήσει. Λένε πως υπάρχει πλεόνασμα 10 εκατομμύρια. Αν δεν είναι η Καλαμάτα πολιτιστικό γεγονός για την πόλη τότε τι είναι; Ο Δήμος πρέπει να δίνει 50.000 στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς για ξεκίνημα της ομάδας που έχει βγάλει τον κόσμο στους δρόμους. Φυσικά να βοηθά και τα μικρότερα σωματεία αλλά και να φτιάχνει εγκαταστάσεις. Επίσης δεν μπορεί σε ολόκληρη Καλαμάτα να μην υπάρχουν 10 επαγγελματίες να βάλουν μερικά χρήματα στην ομάδα. Κάνω επίσης έκκληση στην οικογένεια Καρέλια να βοηθήσει την ομάδα. Είναι συγκινητικό που ο κ. Καρέλιας με το γιο παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας. Να υπάρξει συσπείρωση με πρώτο το δήμο. Ας βάλει και δύο δημοτικούς συμβούλους επιτηρητές στην ομάδα".

Για Ράλλη και Γεωργόπουλο: "Δεν θα πω ότι δεν έχει πληρώσει ο Ράλλης ή ότι δεν αγαπάει την ομάδα. Ίσως την αγαπάει με λάθος τρόπο ή ακούει λάθος ανθρώπους. Ήθελαν κάποιοι να φύγω από την ομάδα. Η έλλειψη στήριξης από τον Ράλλη με ενόχλησε και έφυγα. Του είπα μετά το ματς με Παναργειακό ότι έπρεπε να τιμωρήσει τον Λένγκα για πειθαρχικό παράπτωμα. Δεν το έκανε. Την επόμενη μέρα μετά τον Παναργειακό του είπα ότι παραιτούμαι".
Ο Βασίλης Γεωργόπουλος έπρεπε να πει έγκαιρα στον Ράλλη ότι κάνει δεν πάει καλά με τον Μπίλη.

Η ατάκα του Νιφορόπουλου: "Φίλαθλοι της Καλαμάτας ρώτησαν τον Νιφορόπουλο γιατί δεν έμεινε στην Καλαμάτα. Τους απάντησε: "Τι να κάνω, να πεινάω και να κοιμάμαι στα παγκάκια;».
Για φέτος πάντως ο Κλάδης τόνισε πως το πρόβλημα στην ομάδα δεν ήταν οικονομικό αλλά λειτουργικό.

Για Τσουλάκο και Καλαντζή: "Θέλαμε τον Τσουλάκο αλλά είχε κλείσει στον Πάμισο και δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Μου είπε ο Ράλλης ότι θέλει να έρθει ο Καλαντζής αλλά είχε θέσει βέτο να έρθει μαζί με τον Τσουλάκο. Αργότερα μου είπε ξανά για τον Καλαντζή και του είπα πάλι να τον πάρει. Όμως μου είπε ότι ήθελε 15.000 ευρώ και ότι έπεφτε μέχρι τις 12.000».

Το δικό του λάθος: "Το δικό μου λάθοες ήταν στην περίπτωση του Κραστόβτσεφ. Ήταν καλός παίκτη μεν όμως είχε ένα τραυματισμό που δεν ήξερα. Έπρεπε να το είχα ψάξει περισσότερο".