Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 09:50

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στην Ανδρούσα δοκιμάζεται η Πύλος - Εντός Πάμισος και ΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στην Ανδρούσα δοκιμάζεται η Πύλος -  Εντός Πάμισος και ΑΟΚ

Mε τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η "αυλαία" της 19ης αγωνιστικής στην Α' τοπική και ολοκληρώνεται την Κυριακή με επίσης 4 παιχνίδια.

Ο πρωτοπόρος Πάμισος υποδέχεται τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, ο δεύτερος Τσικλητήρας Πύλου παίζει εκτός με την Ανδρούσα και η τρίτη Κυπαρισσία θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο Εθνικός Μελιγαλά, που συμπληρώνει την πρώτη 4άδα, δοκιμάζεται από τη Σπερχογεία.
Στη μάχη της παραμονής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Τέλλου Αγρα με τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα ματς Α.Ο. Φαραί - Δώριο και Πανθουριακός - Μεσσηνιακός.
Στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" θα παίξουν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τον Μιλτιάδη οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων:

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Την ευκαιρία να απομακρυνθεί πέντε βαθμούς από τον Αστέρα έχει σήμερα ο Τέλλος Αγρας. Η ομάδα των Γαργαλιάνων με νίκη αφενός θα μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αφετέρου θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μετρούν 7 σερί ήττες! Η ψυχολογία λοιπόν δεν είναι η καλύτερη στα Αρφαρά, αλλά και ο Αγρας προέρχεται από βαριά ήττα στη Κυπαρισσία και θέλει να αντιδράσει.
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη οι γηπεδούχοι απέκτησαν το Σωτήρη Νικολακόπουλο, ο οποίος είναι το 8ο κατά σειρά απόκτημα.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για τον Πάμισο, το σημερινό με το Διαβολίτσι. Οι Νησιώτες λύγισαν το περασμένο Σάββατο με 2-1 την αντίσταση του Ολυμπιακού Καλαμάτας και θα επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο και με τον ΑΟΔ, ώστε να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους που παίζουν την Κυριακή.
Ο Αντώνης Μαυρέας ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν προσοχή, μιας και το Διαβολίτσι παρά τη βαθμολογική του θέση, έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν απουσίες.
Στον αντίποδα, άπαντες στο Διαβολίτσι γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά θα εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα, μιας και η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει αντιπάλους.
Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του τραυματία Κουτίβα.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Να βάλει τέλος στο αήττητο σερί του Εθνικού Μελιγαλά θέλει σήμερα το μεσημέρι η Σπερχογεία. Οι "ταύροι" είναι 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών στο γήπεδό τους.
Θα παραταχθούν  χωρίς τον τιμωρημένο Παγώνη και τους τραυματίες Κουλόπουλο, Τσούλο, ενώ η ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Γιώργος Καλόμαλος εργαζόταν μέχρι το Νοέμβριο για 1,5 χρόνο στο Μελιγαλά.  Ο διάδοχός του Κώστας Κλάδης είναι αήττητος από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία και ο Εθνικός φιγουράρει στην 4η θέση και έχει σύμμαχο την έλλειψη άγχους. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Παπαδόπουλος και αμφίβολη η συμμετοχή του Καρατζούλια.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΔΩΡΙΟ
Ενα ακόμα βήμα για την άνετη παραμονή θέλει να κάνει ο Α.Ο. Φαραί απόψε με το Δώριο. Η καλαματιανή ομάδα με τη νίκη επί του Απόλλωνα αύξησε στους 11 βαθμούς τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και βλέπει με λιγότερο άγχος τη συνέχεια. Κάτι που δεν ισχύει για το Δώριο, το οποίο προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και απέχει ένα βαθμό από την ανεπιθύμητη 14η θέση. Ετσι θα προσπαθήσει να "ρεφάρει" στην Καλαμάτα. Παραμένουν εκτός οι Κωτσάκης και Παπαδόγιαννης.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με καλή ψυχολογία, έπειτα από τις 3 σερί νίκες, θα υποδεχτεί η Κυπαρισσία τον Απόλλωνα Καλαμάτας,  ο οποίος προέρχεται από ήττα με τον Α.Ο. Φαραί και βρίσκεται στην τελευταία θέση (μαζί με το Διαβολίτσι).
Ο ΑΟΚ είναι το φαβορί για τους τρεις βαθμούς, αλλά θα πρέπει να το δείξει και εντός αγωνιστικού χώρου. Μόνο με νίκη άλλωστε θα ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου.
Μεγάλη ανάγκη για βαθμούς έχουν και οι καλαματιανοί, οι οποίοι θα κοιτάξουν πρώτα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Σ ' ένα απαιτητικό τεστ καλούνται να δώσουν αύριο εξετάσεις οι παίκτες της Ανδρούσας, μιας και θα αντιμετωπίσουν τον δεύτερο της βαθμολογίας Τσικλητήρα, ο οποίος θέλει μόνο νίκη για να μείνει κοντά στην κορυφή.
Οι γηπεδούχοι, όντας στην 6η θέση, δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος και τούτο σε συνδυασμό με την έδρα κάνουν το ματς αρκετά δύσκολο για την ομάδα της Πύλου, η οποία έδειξε πάντως με το Διαβολίτσι ότι είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Ο 5ος της βαθμολογίας Πανθουριακός θα αναμετρηθεί την Κυριακή με τον 11ο (μαζί με τον Αγρα) Μεσσηνιακό σ' ένα αμφίρροπο ματς στον Κορδία. Οι γηπεδούχοι νίκησαν την περασμένη αγωνιστική στο Δώριο και θα μπουν με καλή ψυχολογία και λιγότερο άγχος από τους "πράσινους" που μοιράστηκαν τους βαθμούς με τον Εθνικό Μελιγαλά και κινδυνεύουν με υποβιβασμό.  Στο δεύτερο γύρο όμως δείχνουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και αισιοδοξούν ότι θα διευρύνουν το αήττητο σερί στο 2016.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Το αήττητο σερί 8 αγωνιστικών σταμάτησε στη Μεσσήνη για τον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απογοήτευση. Η ήττα από τον πρωτοπόρο Πάμισο θεωρείται εντός προγράμματος για τους "ερυθρόλευκους" που θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες κόντρα στο Μιλτιάδη.
Η νίκη θα διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις.  Το ίδιο ισχύει και για το Μιλτιάδη που επικράτησε με ανατροπή της Σπερχογείας και αν φύγει αήττητος από την Καλαμάτα, θα είναι πολύ κοντά στην παραμονή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Τέλλος Άγρας - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Αντωνόπουλος
Πάμισος - Διαβολίτσι
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Γιαννακλής, Ρέκκας
Σπερχογεία - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Λάμιας, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Α.Ο. Φαραί - Δώριο
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.
Αλεξέας, Παναγιωτόπουλος, Τσαούση

Κυριακή

Κυπαρισσία - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Κασκάνης
Ανδρούσα - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Πανθουριακός - Μεσσηνιακός   
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.
Νίκας, Σκόρδος, Ρέκκας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Μιλτιάδης
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γιαννέτσος, Τσουλάκος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. Πάμισος    54-7    47
2. Τσικλητήρας Πύλου    43-18    42
3. Κυπαρισσία    40-12    39
4. Εθνικός Μελιγαλά    37-17    37
5. Πανθουριακός    27-23    27
6. Ανδρούσα    26-17    26
-. Α.Ο. Φαραί    25-23    26
8. Ολυμπιακός Καλαμάτας    24-26    25
9. Μιλτιάδης    22-27    24
10. Σπερχογεία    23-41    19
11. Τέλλος Αγρας    18-38    17
-. Μεσσηνιακός    18-26    17
13. Δώριο    20-48    16
14. Αστέρας Αρφαρών    20-42    15
15. Διαβολίτσι    22-35    13
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    12-31    13