Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016 18:59

Αφησε πίσω του Καλλονή και σκοτούρες ο Παναιτωλικός (1-0)

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Λεάντρο Κάπελ στο 17ο λεπτό, ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 της Καλλονής το απόγευμα του Σαββάτου (30/1), αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος στην τελευταία του εμφάνιση ως παίκτης του συλλόγου του Αγρινίου, ήταν θετικότατος και βέβαια καταχειροκροτήθηκε κατά την αντικατάστασή του στο 82ο λεπτό.

 

 

Αρκετές επισκέψεις εκατέρωθεν επεφύλασσε το πρώτο 10λεπτο (κυρίως από φάουλ και κόρνερ), ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα οι δύο τερματοφύλακες.

 

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύθηκε τα κενά που βρήκε στις δύο πτέρυγες για να «φορτώσει» την περιοχή του Κώστα Δαύκου και, μάλιστα, στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εν κινήσει πλασέ του Λεάντρο Κάπελ, μετά το γύρισμα του Αμρ Ουάρντα από αριστερά.

 

Η κακή απόδοση του Λούκας Φαβάλι είχε ως αποτέλεσμα η Καλλονή να σπαταλήσει ουκ ολίγες επιθετικές προσπάθειες, ενώ η μοναδική αξιόλογη τελική της στο πρώτο ημίχρονο προήλθε από συρτό σουτ του Εμιλιάνο Ελλακόπουλου στο 30ό λεπτό.

 

Στην τελευταία συμμετοχή του -δραστήριου- Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Αγρινίου είχε την κατοχή (54%) και πολύ περισσότερες τελικές (7-2), ενώ απώλεσε μία κλασική ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 40ό λεπτό (ο αμαρκάριστος Ουάρντα πλάσαρε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια).

 

Ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στη μάχη τον Φώτη Γεωργίου αντί του Σόνι Κάρλσον και έδωσε εντολή στον Φαβάλι να παίξει δίπλα στον Γιώργο Μανούσο.

 

Τα πολλά ατομικά λάθη των παικτών της Καλλονής επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να κερδίσει εύκολες μπάλες και να δημιουργήσει δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

 

Η είσοδος των Γεωργίου και Γουερέ Οόκο βελτίωσε αισθητά την εικόνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι απείλησαν κατά βάση από την αριστερή πτέρυγα και έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Μανούσο στο 65ο λεπτό.

 

Έκτοτε, ο Παναιτωλικός περιόρισε τη δράση του ταχύτατου Γουερέ και κατέγραψε μία εξαιρετική στιγμή στο 79’ με τον Ίλια Αλεξίεβιτς. Ο τελευταίος λόγος, πάντως, ανήκε στον Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Μάρκο Μαρκόφσκι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Βοηθοί: Καλφόγλου, Ζησιμόπουλος

 

Κίτρινες: 27’ Πάουλο, 89’ Βασιλούδης19’ Mίκιτς, 27’ Αναστασιάδης, 41’ Ελλακόπουλος, 49’ Τσαμπούρης, 61’ Βαλιός

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουσέδα (67’ Αλεξίεβιτς), Ουάρντα, Βιγιαφάνιες (82’ Βασιλούδης), Κάπελ, Μαρκόφσκι (90’ Χαντάκιας).

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Γκόλιας, Ελλακόπουλος, Σπυρόπουλος (80’ Νομπρέγα), Φαβάλι (62’ Γουερέ), Μανούσος, Κάρλσον (46’ Γεωργίου).

 

ΠΗΓΗ: Α- SPORTS.GR