Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 18:58

Βρήκε κάποτε τον Μιλόσκοβιτς…

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησαν λοιπόν οι καθιερωμένες πια δοκιμές νεαρών παικτών από την ομάδα της Καλαμάτας. Δοκιμές που γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, χωρίς ωστόσο να μπορώ να πω ότι προσφέρουν και πολλά ουσιαστικά πράγματα στην Μεσσηνιακή ομάδα…
Με τον τρόπο που γίνονται δηλαδή, θα είχαν αντίκρισμα αν η Καλαμάτα είχε μια ομάδα νέων η οποία θα συμμετείχε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα με σκοπό να ετοιμάζει παίκτες για την μεγάλη ομάδα.
Η Καλαμάτα ωστόσο δεν διαθέτει τέτοια ομάδα, ούτε και υπάρχει κανένα πρωτάθλημα νέων στην Γ' εθνική. Ουσιαστικά οι παίκτες που δοκιμάζει είναι… απευθείας για την πρώτη ομάδα.
Πόσοι παίκτες από αυτούς που έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκτηθεί και έχουν παίξει άμεσα στην Καλαμάτα; Λίγοι έχουν αποκτηθεί και ελάχιστοι έχουν αγωνιστεί, ως ρεζέρβες πάντα, στο πρωτάθλημα.
Στην ουσία λοιπόν η Καλαμάτα κοιτάζει παίκτες που δύσκολα θα αποκτηθούν και ακόμη πιο δύσκολα θα μπορέσουν να πάρουν μια θέση στο αρχικό σχήμα.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις μέσα από μια τέτοια διαδικασία είναι να πάρεις 4-5 παίκτες να τους βάλεις στην πρώτη ομάδα με σκοπό να δουλέψουν, να βελτιωθούν και να πάρουν κάποιες ευκαιρίες στο τέλος της χρονιάς ή ακόμη και στο επόμενο πρωτάθλημα.
Τώρα που το σκέφτομαι, ο καλύτερος παίκτης που βγήκε μέσα από τέτοιες δοκιμές ήταν ο Στάνιμιρ Μιλόσκοβιτς, αλλά το μακρινό πια 2005. Τον είχε ανακαλύψει ο Βουτσακέλης στο Δυρράχι και ο Σέρβος είχε πάρει με τη μια φανέλα βασικού και μάλιστα είχε κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα.
Ν.Τσ.