Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 16:13

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 3-2: Νίκη ανάσα για την σωτηρία

Γράφτηκε από τον

Σημαντική εντός έδρας νίκη σημείωσε χθες ο Νέος Αρις που επικράτησε της Ομόνοιας με 3-2.

 

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από δύσκολες γηπεδικές συνθήκες εξαιτίας της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, οι παίκτες των δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι που έκαναν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, κατόρθωσαν να προηγηθούν με 3-0 σε καίρια λεπτά του αγώνα. Θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει και άλλα γκολ, αν οι παίκτες τους ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια σε άλλες φάσεις που δημιούργησαν στη διάρκεια του ματς, ενώ είχαν και δοκάρι στο 73'. Στο α' ημίχρονο είχαν ευκαιρίες για γκολ με τους Ανδριανόπουλο (σουτ), Γρίβα (διαγώνιο σουτ), Ι. Σκαλιώτη (σουτ) και στην επανάληψη με τους Ι. Σκαλιώτη (σουτ) και Ανδριανόπουλος (κεφαλιά).

Η Ομόνοια μπορεί να αιφνιδιάστηκε και να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, όμως κατάφερε να μειώσει σε 3-2 και στην εκπνοή του ματς έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να φύγει από τον Αρι με το βαθμό της ισοπαλίας. Βέβαια καθ' όλη τη διάρκεια του ματς η καλαματιανή ομάδα έκανε καλές φάσεις για γκολ, αλλά μόνο στη β' μέρος κατόρθωσε να αξιοποιήσει δύο από αυτές. Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν στον α' μέρος οι Δαβαρίας (σουτ), Μπάλλας (σουτ), Κατσίβας (σουτ) Αγγελής (κεφαλιά) και στο β' ημίχρονο με τους Δρογγίτη (σουτ) Σπυρόπουλο (σουτ).

Στο 2' Ανδριανόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή "έγραψε" το 1-0. Στο 45' ο Ι. Σκαλιώτης "έκοψε" την μπάλα στην περιοχή και ο Καραματσούκης με πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο 49' σε πανομοιότυπη φάση με τους ίδιους παίκτες ο Ι. Σκαλιώτης "γύρισε" την μπάλα στην περιοχή και ο Καραματσούκης με πλασέ έκανε το 3-0. Στο 73' ο Γρίβας με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 75' ο Κ. Κοστρίβας με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-1. Στο 85' η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σπυρόπουλου από τον Κωστόπουλο. Ο Δρογγίτης εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Στο 90' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Μπάλλας βγήκε μόνος απέναντι στον Ρουμελιώτη, όμως σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Νέου Αρι. 

Ο Νέος Αρις ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις μία σε κάθε ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 38' σε ανατροπή του Καραματσούκη και στο 63' σε ανατροπή του Ι. Σκαλιώτη και στις δύο από αμυντικό. Ο διαιτητής Κουτσαναστάσης δεν διαπίστωσε παράβαση σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ: Ρουμελιώτης, Καπόγλης (46' λ.τρ. Φλέσσας), Π. Σκαλιώτης, Αρβανίτης, Κωστόπουλος, Αναστασόπουλος, Ανδριανόπουλος, Μαρκόπουλος (75' Κατσιμαγκλής), Ι. Σκαλιώτης, Γρίβας (82' Ι. Σπηλιώτης), Καραματσούκης.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Κ. Κοστρίβας, Δ. Κοστρίβας, Ταπεινός, Σπυρόπουλος, Δρογγίτης, Τάφα, Μπάλλας, Αγγελής (78' Τζίκα), Δαβαρίας (46' Πουρνάρας), Κατσίβας.