Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 12:17

Τίμησε την ιστορία του ο Πάμισος

Γράφτηκε από τον

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά ο Πάμισος βράβευσε χθες ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το σύλλογο, ενώ παράλληλα έκοψε και την πίτα του με την ευχή να πάρει φέτος την άνοδο στη Γ' εθνική.


Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με το παλαίμαχο Νίκο Ρούτση να έχει ρόλο συντονιστή και να θυμίζει ιστορικές στιγμές του παρελθόντος.
Κάθε άνθρωπος άλλωστε που τιμήθηκε χθες εκπροσωπούσε μια διαφορετική εποχή.  Συγκεκριμένα ο Πάμισος βράβευσε τους παλιούς προέδρους Γιώργο Τσερπέ, Νίκο Βλαχάκη, Δημήτρη Ζέππο, τον παλαίμαχο παίκτη της ομάδας Δημήτρη Λαμπρόπουλο, ενώ στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν και ο Σταύρος Παπαδόπουλος για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει το παρών. Η διοίκηση έδωσε ακόμα πλακέτα και στο Δήμο Μεσσήνης που βοηθά το σύλλογο.
Ο κ. Τσερπές διατέλεσε ταμίας και μετέπειτα πρόεδρος την περίοδο 1962-1970, ο κ. Βλαχάκης το διάστημα 1977-1980 και 1982-85, ο κ Ζέππος ήταν πρόεδρος όταν ο Πάμισος ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ' εθνική το 1996, όπου από το άγχος του έμεινε στο ξενοδοχείο στο μπαράζ με το Φωκικό  και ο κ. Λαμπρόπουλος φόρεσε τη φανέλα των "πρασίνων" το 1960-1970 για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στον Πανηλειακό που αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Β' εθνική παίζοντας αριστερό μπακ. Δοκιμάστηκε ακόμα σε Καλαμάτα, Παναχαϊκή και έπαιξε σε Εράνη, Πύλο για να επιστρέψει στη μεγάλη του αγάπη. Αγωνίστηκε στους Νησιώτες σε όλες τις θέσεις ακόμα και τερματοφύλακας και το ταλέντο του άρχισε να ξεχωρίζει από πολύ μικρή ηλικία, όταν σε ματς της Μικτής Μεσσηνίας με την αντίστοιχη της Λακωνίας σημείωσε και τα 3 γκολ της νίκης της ομάδας του νομού μας.
Ο κ. Τσερπές υπηρέτησε την ομάδα σε δύσκολη χρόνια, όταν οι παίκτες δεν είχαν να φορέσουν ούτε κάλτσες, αλλά είχε τα πάντα τακτοποιημένα στα γραφεία του συλλόγου μέχρι που μια πυρκαγιά τα κατέστρεψε όλα. Ενα γεγονός που σε συνδυασμό με την ήττα στο μπαράζ από τον Πανηλειακό στη Ν. Φιλαδέλφεια τον έκαναν να κόψει το γήπεδο.
Χθες όμως δήλωσε ότι: "Με συγκινήσατε απόψε και από αύριο θα είμαι στη διάθεση του συλλόγου".
Ο Ν. Βλαχάκης που προσέφερε επί  σειρά ετών ευχήθηκε ο Πάμισος να βγει πρωταθλητής, ενώ ο κ. Ζέππος ευχήθηκε επίσης η ομάδα να ανέβει, πρότεινε να γίνει ΠΑΕ λαϊκής βάσης και να βγει ένα συλλεκτικό βιβλίο - λεύκωνα και γνωστοποίησε την επιθυμία του όταν πεθάνει να τον θάψουν όχι με το κεφάλι κάτω από τη δύση, αλλά στα νότια κοντά στο γήπεδο για να ακούει τα γκολ που θα βάζει ο Πάμισος. Η πιο συγκινητική ίσως στιγμή της εκδήλωσης με το χειροκρότημα να είναι παρατεταμένο στην αίθουσα.
Από εκεί και πέρα, εκ μέρους του κ. Παπαδόπουλου μίλησε ο Γιάννης Ηλιάδης που έχει υπάρξει προπονητής στον Πάμισο, ενώ το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Πετρόπουλος.
Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης. ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος. αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνη. Δ. Σαμπαζιώτη που απουσίαζε. Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Αντωνάκου από το σωματείο εθελοντών Μεσσήνης.
Στα αξιοσημείωτα η στιχομυθία του .Λ. Οικονομίδη με τον Πετρ. Κωνσταντινέα, όταν ο πρώτος είπε ότι ο Πάμισος έχει την καλύτερη ομάδα και ευχήθηκε να ανέβει στη Γ' εθνική. ο βουλευτής του απάντησε να δω τι πεις και στην πίτα της Κυπαρισσίας, με τον κ. Οικονομίδη να του λέει ότι θα ευχηθεί και στην Κυπαρισσία τον τίτλο. Τον τίτλο ευχήθηκε και ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης που παρακολουθεί από πολύ μικρός τον Πάμισο, ενώ ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει και τώρα