Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 18:03

Εσπασε την... κατάρα ο Πλατανιάς, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Επιτέλους νίκη! Δέκα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις μετρούσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Πλατανιάς, ο οποίος το Σάββατο (6/2) κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να υποτάξει τους Αρκάδες. Οι Χανιώτες επικράτησαν με 2-0 όντας καλύτεροι και κυρίως πολύ πιο ουσιαστικοί από τον αντίπαλό τους. Έπαιξαν ξανά καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έσπασαν την γκίνια των τελευταίων μηνών, καθώς αγνοούσαν τη νίκη από τις 5 Δεκεμβρίου και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη.

 

Έτσι με αυτό το τρίποντο ο Πλατανιάς επί της ουσίας σφράγισε την παραμονή του δεδομένου ότι έβγαλε και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γουνδουλάκης που έφτιαξε το δεύτερο γκολ και άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό πλασέ στην κίνηση. Καλοί και οι Μενδρινός και Κουλιμπαλί.

 

Κατώτερος των προσδοκιών για άλλη μία φορά στη φετινή σεζόν ο Αστέρας, ο οποίος ήταν αήττητος στα τελευταία τρία παιχνίδια του στη Σούπερ Λίγκα. Έτσι δίνει τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να του ξεφύγει στη μάχη για την πεντάδα, ενώ θα έχει ένα ακόμη δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Είχε αρκετές απουσίες και αυτό φάνηκε. Δεν καλύφθηκε το κενό του Γιάννου και του Ιγκλέσιας, δεν υπήρχε παίκτης με την ταχύτητα του Φούντα και όλα αυτά οδήγησαν στο να είναι πολύ προβλέψιμος.

 

Κλειστό ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα να ξεκινά καλύτερα. Οι Αρκάδες έψαχναν με μεγάλες μπαλιές τον Ιωαννίδη κι εκείνος προσπαθούσε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του. Αρκετά κινητικός ο Μπερτόλιο, αλλά συμπαραστάτες δεν υπήρχαν.

 

Ο Πλατανιάς δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα όπως συνηθίζει. Ωστόσο, μία φάση του αρκούσε για να ανοίξει το σκορ με τον Γουνδουλάκη στο 20' να κάνει ύστερα από κόρνερ του Μενδρινού το 1-0. Εξαιρετικό τελείωμα από τον αρχηγό των Χανιωτών.

 

Το γκολ αυτό άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς για αρκετά λεπτά ακόμα οι γηπεδούχοι πατούσαν σαφώς καλύτερα. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να αντιδράσει και το μόνο που έκανε ήταν να κλείνει τους χώρους και να παίζει πίσω από την μπάλα βλέποντας τους αντιπάλους του να έχουν την κατοχή.

 

Μόνο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι. Για κάτι περισσότερο από ένα πεντάλεπτο πίεσαν. Είχαν ένα καλό σουτ του Χαμντανί, κράτησαν τον Πλατανιά στο δικό του μισό, αλλά κλασική ευκαιρία δεν έκαναν με τον Μπανανά να καθαρίζει σχεδόν κάθε υποψία ευκαιρίας.

 

Μία φλύαρη υπεροχή του Αστέρα ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημά του. Οι Αρκάδες είχαν την μπάλα αλλά φαίνονταν εντελώς ακίνδυνοι. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν με ταχύτητα πάσες, δεν είχαν κάποιον να κάνει μία προσωπική ενέργεια κι έτσι αρκούνταν στο να παίζουν παράλληλο ποδόσφαιρο.

 

Ούτε από τα στημένα που είχαν μπορούσαν να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν ήταν ένα σουτ εκτός περιοχής του Μπερτόλιο στο 78'. Ο Ιωαννίδης κλείστηκε από τον Μπανανά, ο Μάσα ήταν κακός, ενώ δεν ήρθαν οι βοήθειες ούτε από τους μέσους.

 

Αντιθέτως, ο Πλατανιάς είχε μία καλή φάση με τον Ράμος, στον οποίο ήταν εύκολο να ξεμαρκάρεται από τους στόπερ του Αστέρα. Το έκανε και αργότερα έχοντας κακό τελείωμα. Οι Χανιώτες δεν δημιουργούσαν φάσεις, αλλά ήταν πιο ουσιαστικοί και άγγιξαν το 2-0 με τον Γκνιάτιτς ξανά από στημένο. Τελικά σκόραραν πέντε λεπτά αργότερα με τον Ανγκούλο.

 

Οι γραμμές του Αστέρα είχαν ανοίξει και αυτό του κόστισε. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Μπορεί ο να πίεσαν και να έφτασαν σε τρεις τελικές οι Αρκάδες, όμως, ήταν πολύ αργά πια. Ο Πλατανιάς στις αντεπιθέσεις ήταν αρκετά επικίνδυνος και αν οι παίκτες του δεν είχαν χαλαρώσει πιθανότατα θα πετύχαινε ένα ακόμη γκολ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), βοηθοί οι Γκάγκας (Λάρισας) και Κουράκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Μουρτζάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 67' Ράμος, 82' Στανισάβλιεβιτς - 33' Παντελιάδης, 65' Σανκαρέ, 73' Μάσα

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (84' Τσουράκης), Μουνάφο (69' Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Ράμος (76' Ανγκούλο).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Χαμντανί (82' Φερνάντες), Κουρμπέλης (66' Δημούτσος), Μπερτόλιο, Μάσα (76' Στανισάβλιεβιτς), Μουκάμ Ιωαννίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR