Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 13:59

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 1-2: Σπουδαίο διπλό σε δύσκολη έδρα

Γράφτηκε από τον

Σημαντική βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στο "Γ. Λουκαρέας" η Σπερχογεία που κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Οι "ταύροι" ήθελαν ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και το γρήγορο γκολ που πέτυχαν σίγουρα έπαιξε ρόλο για την εξέλιξη του ματς. Σίγουρα τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στα τελευταία λεπτά όταν η Σπερχογεία έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Δικαίου, όμως τα υπόλοιπα παιδιά κατάφεραν να κρατήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Για το παραπάνω αποτέλεσμα σημαντική ήταν και η προσφορά του νεαρού τερματοφύλακα της Σπερχογείας ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν "παρών" και κράτησε με εξαίρεση μια φορά ανέπαφη την εστία του.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι, αλλά παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 δεν το παράτησε προσπάθησε κυρίως με τους Αλεξανδρόπουλο, Παπαδέα και Θεοδωρόπουλο, που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε, για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν ήταν γραφτό του, όπως φάνηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης να πάρει βαθμό ή βαθμούς από αυτό το παιχνίδι. 

Φάσεις - γκολ

Στο 3' από φάουλ του Δικαίου, ο Χριστόπουλος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 25' ο Παγώνης έκανε τη σέντρα στην περιοχή ο Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 28' ο Χριστόπουλος "έκοψε" την μπάλα στο Ζουμπόπουλο, αυτός σούταρε από το ύψος της περιοχής για να μπλοκάρει ο Λυμπερόπουλος. Στο 42' ο Αλεξανδρόπουλος με εκτέλεση κόρνερ προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Π. Γιακουμής δεν αιφνιδιάστηκε και με εκτίναξη στο οριζόντιο δοκάρι έδιωξε με γροθιές και πάλι σε κόρνερ. Στο 43' ο Παγώνης από τα δεξιά απέφυγε έναν αντίπαλο του έφτασε σχεδόν στο ημικύκλιο της περιοχής πρόλαβε αμυντικούς και Λυμπερόπουλο και με σουτ έκανε το 0-2. Στο 47' ο Παπαδέας μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και υπό πίεση αμυντικού έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Π. Γιακουμής με διπλή προσπάθεια απέκρουσε. Στο 49' ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στην πειροχή απέφυγε τον Π. Γιακουμή, που έπεσε στα πόδια του αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο παίκτης του Ολυμπιακού πρόλαβε σούταρε διαγώνια, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή κατάφερε να τη διώξει ο Σβερκούνος. Στο 50' ο Δημητρίου μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, αλλά απέκρουσε αρχικά ο Λυμπερόπουλος, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Δημητρίου που σούταρε προς την απέναντι γωνία, όμως την έστειλε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 52' από κόρνερ του Δικαίου ο Δημητρίου πετάχτηκε στο α' δοκάρι έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 72' ο Τζίφας έκανε τη σέντρα και ο Θεοδωρόπουλος πετάχτηκε στο β' δοκάρι και ανενόχλητος με σουτ από κοντά μείωσε σε 1-2. Στο 84' ο Παπαδέας από κοντά επιχείρησε το σουτ, αν και μπορούσε να "κόψει" την μπάλα προς το πέναλτι για κάποιο συμπαίκτη του, ο Π. Γιακουμής το έκλεισε το οπτικό πεδίο και κατάφερε να μπορλάρι στη συνέχεια. Στο 86' διαγώνια μπαλιά του Ι. Γιακουμή στον Χριστόπουλο, αυτός βγήκε μόνος απέναντι στο Λυμπερόπουλο σούταρε για να αποκρούσει ο έμπειρος τερματοφύλακας αρχικά, η μπάλα έφτασε και πάλι στο Χριστόπουλο που σούταρε ξανά, όμως και πάλι ο Λυμπερόπουλος με το πόδι αυτή τη φορά γλίτωσε την ομάδα του από 3ο γκολ. Στο 92' ο Πολυμενέας με σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως δεν ήταν δυνατό το σουτ και μπλόκαρε ο Π. Γιακουμής.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς διαιτητές τους Τσίρμπα και Βρυώνη. Η Σπερχογεία ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε στο 83' ο Δικαίος για τάκλιν από πίσω στον Παπαδέα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Μαρούδας, Στ. Μπάλλας (36΄ λ. τρ. Θεοδωρόπουλος), Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Παπαδέας, Τσαναλίας (61' Αναγνωστόπουλος), Τζίφας, Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεάκος (46΄ Καρλαύτης)

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π. Γιακουμής, Παπανικολόπουλος, Δωδεκάτος, Σβερκούνος, Φιλάι, Ζουμπόπουλος, Παγώνης (69΄ λ. τρ. Ι. Γιακουμής), Γεωργαντάς, Χριστόπουλος (91' Κουλόπουλος), Δικαίος, Δημητρίου.