Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 18:25

ΕΡΑΝΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-2: Με Τριανταφυλλάκη πήρε μεγάλο διπλό

Γράφτηκε από τον

Σπουδαίο διπλό που την ανέβασε στην πρώτη 3άδα της βαθμολογία που οδηγεί σε άνοδο στην Α' τοπική πήρε η Αναγέννηση Παραλίας που νίκησε στα Φιλιατρά την Εράνη με 2-1.

Η "Μπάρτσα" που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κατάφερε με δύο τέρματα του Τριανταφυλλάκη σε διάστημα τριών λεπτών στο α' ημίχρονο να πάρει μια πολύτιμη νίκη και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.

Η Εράνη παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ αντέδρασε και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος για τη νίκη, παίζοντας μάλιστα μετά την αποβολή του Καραχάλιου (47') με ψυχή και πάθος για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, όμως δεν τα κατάφερε ρίχνοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης και στη διαιτησία για τουλάχιστον 3 περιπτώσεις. Όμως η δεύτερη σερί ήττα έχει κτυπήσει καμπανάκι και στη Φιλιατρινή ομάδα γνωρίζουν ότι η ομάδα έχει κάνει κοιλιά και θα κάνουν ότι πρέπει ώστε να ανακάμψει.

Στο 10' ο Π. Σπυρόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Λίβα έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 12' ο Κάνιστρας βγήκε μόνος απέναντι στον Στασινόπουλο, σούταρε και απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Εράνης. Στο 28' από βαθιά μπαλιά του Αντωναίου και κεφαλιά πάσα του Κάνιστρα, ο Τριανταφυλλάκης με πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 31' μπροστινή μπαλιά του Δασκαλάκη, βγήκε στην πλάτη της άμυνας ο Τριανταφυλλάκης και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2. Στο 56' ο Βελλής πέρασε δύο αντιπάλους του και σούταρε από καλή θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68' από κόρνερ του Α. Καλογερόπουλου ο Διονυσόπουλος με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Στο 70' ο Δασκαλάκης μπήκε στην περιοχή σούταρε και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, χάνοντας έτσι μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 75' ο Β. Σπυρόπουλος μπήκε στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει για γκολ.

"Βράζει" η Εράνη με τη διαιτησία 

Έντονα είναι τα παράπονα που εκφράζει η Εράνη για τις αποφάσεις του διαιτητή Γιαννόπουλου σε συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Η πρώτη είναι στο 40' όταν ο Αλμπαν σηκώθηκε για να πιάσει και κεφαλιά σε προφανή θέση για γκολ, όμως σπρώχτηκε από αμυντικό και δεν βρήκε την μπάλα. Η δεύτερη είναι η φάση του γκολ που πέτυχε η Εράνη. Εδώ οι άνθρωποι της υποστηρίζουν ότι και πάλι σε κόρνερ ο Αλμπαν δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να σκοράρει καθώς το έσπρωξε ο Λίβας και τον έβγαλε εκτός πορείας της μπάλας, η οποία έφτασε στον Διονυσόπουλο, που σκόραρε. Υποστηρίζουν ότι έπρεπε να υποδείξει πέναλτι και να αποβάλει τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης και όχι να μετρήσει το γκολ. Η τρίτη περίπτωση αφορά την ακύρωση γκολ που σημείωσε ο Ι. Καλογερόπουλος μετά την κάθετη πάσα του Κίτου, όμως ο διαιτητής τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Η τελευταία είναι στο 90' όταν σε σέντρα του Π. Σπυρόπουλου η μπάλα κτύπησε στον αγκώνα αμυντικού, όμως ο διαιτητής δεν διαπίστωσε παράβαση.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν στο 47' ο Καραχάλιος με 2η κίτρινη γιατί ανέτρεψε τον Δασκαλάκη, όταν αυτός έβγαινε στην αντεπίθεση και στο 79' ο Βελλής με 2η κίτρινη γιατί κλότσησε την μπάλα και καθυστέρησε την επανέναρξη του παιχνιδιού.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γιαννόπουλος, με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη και Καυκά.

ΕΡΑΝΗ: Στασινόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μιχαλακόπουλος (51' Δ. Σπυρόπουλος), Αλμπαν, Κώτσος, Καραχάλιος, Α. Καλογερόπουλος, Διονυσόπουλος, Π. Σπυρόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος, Ανδρεόπουλος (46' Κίτο).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Πανταζής, Παπαγεωργίου, Βεργόπουλος, Δουρούμης, Κάνιστρας (88' Ταμπάκης), Βελλής, Τριανταφυλλάκης, Αντωναίος, Δασκαλάκης (90' Καρμπαλιώτης), Χάτζος.

Αφιέρωσαν τη νίκη

Η νίκη της Αναγέννησης στα Φιλιατρά έφερε την Καλαματιανή ομάδα μέσα στην προνομιούχο 3άδα (μαζί με Α.Ε. Αβίας στους 37 βαθμούς) που οδηγεί σε άνοδο. Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης, οι ποδοσφαιριστές και το ιατρικό επιτελείο της Αναγέννησης αφιέρωσαν τη νίκη στον πρόεδρο Παναγιώτη Σερεμέτη και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σερεμέτη.