Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016 12:28

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Άλλαξε όλη την ομάδα με τις 15 μεταγραφές!

Γράφτηκε από τον

Η μεταγραφή του Αργεντίνου Σεμπάστιαν Οττα ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη νέο πρόσωπο στο ρόστερ της "Μαύρης Θύελλας", το οποίο πια δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχε η ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Καλαμάτα έχει φτάσει τις 15 μεταγραφές από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα ενώ υπάρχει περίπτωση να γίνει μια ακόμη κίνηση!
Όπως γίνεται αντιληπτό ουσιαστικά έχει αλλάξει όλη η ομάδα, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί και να κερδίσει την μάχη της παραμονής. Μια μάχη που πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς η Καλαμάτα είναι 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ απομένουν 12 αγωνιστικές.
Οι σαρωτικές αλλαγές είναι γεγονός ότι δημιουργούν μια επιπλέον δυσκολία καθώς δεν είναι εύκολο πράγμα να χτιστεί μια ομάδα ουσιαστικά από το μηδέν στη μέση της χρονιάς. Η 15ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε βέβαια στο καλύτερο σημείο για τους «μελανόλευκους» που πιστεύουν ότι η ποιότητα του νέου ρόστερ είναι καλύτερη και θα καλύψει το πρόβλημα ομοιογένειας που είναι λογικό να υπάρχει, τουλάχιστον στα πρώτα ματς.
Θυμίζουμε πως οι φετινές αλλαγές δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους παίκτες αφού από τον πάγκο της Καλαμάτας έχουν περάσει ήδη τρεις προπονητές. Την χρονιά άρχισε ο Κώστας Κλάδης, ακολούθησε ο Λεωνίδας Μπίλης και τώρα πήρε σειρά ο Κώστας Καλογιαννίδης που περιμένει να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών.
Όσον αφορά τους παίκτες που αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, επί εποχής Μπίλη στον πάγκο, ήρθαν 10 παίκτες, οι Σταυράκης, Κασμεριδης, Κανταρτζής, Λιόλιος, Τσόπελας, Χατζηλιόντας, Μουλιάτος, Θεοδώρου, Κουρέας, Κεμάλι.
Από την ώρα που ανέλαβε ο Καλογιαννίδης η Καλαμάτα έχει κάνει άλλες πέντε κινήσεις. Έχει αποκτήσει τους
Ραχίμ, Μπεγκλετζή, Καλαντζή, Μπαντούνα και Οττα.
Και υπολογίζουμε ως παίκτες του αρχικού ρόστερ τους Ρήγα Και Κολημήτρα που είχαν αποκτηθεί αρχές Νοεμβρίου.

Η Καλαμάτα στην πρεμιέρα και προχθές στη Σπάρτη

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αλλαγής αξίζει να δούμε τη σύνθεση της Καλαμάτας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Δόξα Νέας Μανωλάδας αλλά και αυτή στο προχθεσινό φιλικό 0-0 με την Σπάρτη στην Λακωνία.
Με την Δόξα για την Καλαμάτα είχαν παίξει οι Θωμάς, Νινιός, Χαλκιαδάκης (67' λ.τ. Καραλής), Ιλιεφ, Δούμουρας, Γαλανόπουλος, Τορεζάνι, Λίπι (75' Κουντάνης), Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κωνσταντινίδης (88' Αγγελόπουλος). Από τους 14 παίκτες μόνο δύο είναι ακόμη στο ρόστερ! Οι Τορεζάνι και Γαλανόπουλος!
Στο φιλικό της Σπάρτης για την Καλαμάτα ξεκίνησαν οι Σταυράκης, Μπαντούνας, Κασμερίδης, Λιόλιος, Τσόπελας, Τσιμικλής, Τορεζάνι, Χατζηλιόντας, Ραχίμ, Θεοδώρου και Παναγιωτόπουλος ενώ έπαιξαν και οι Κανταρτζής, Κουρέας, Ρήγας, Κακαλής, Μπεγκελτζής και Κολημήτρας. Από τους 17 παίκτες μόνο 4 ήταν στην ομάδα στο ξεκίνημα της χρονιάς, οι Τσιμικλής, Τορεζάνι, Παναγιωτόπουλος και Κακαλής! Ενώ υπάρχουν και οι Ρήγας, Κολημήτρας που ήρθαν αργότερα.

Θα παίξει την Κυριακή;

Τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Γ' εθνικής αναβλήθηκαν τις δύο προηγούμενες Κυριακές λόγω των μπλόκων των αγροτών και των προβλημάτων που θα δημιουργούσαν στις μετακινήσεις των ομάδων. Όπως είναι λογικό στην Καλαμάτα περιμένουν να δουν αν την προσεχή Κυριακή θα έχουμε δράση στην Γ' εθνική και αν θα γίνει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών. Κάτι που θα εξαρτηθεί από τις κινητοποιήσεις των αγροτών τις επόμενες μέρες, βάση των οποίων θα εκτιμήσει την κατάσταση η ΕΠΟ και θα αποφασίσει για την διεξαγωγή των αγώνων ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες της Καλαμάτας - που χθες είχαν ρεπό - από σήμερα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ματς με τον Ηρακλή.
Ο Καλογιαννίδης είδε αδυναμίες στο προχθεσινό φιλικό με την ΑΕ Σπάρτης, είδε όμως και σημάδια βελτίωσης ειδικά στο ανασταλτικό τομέα, κάτι που τον κάνει να αισιοδοξεί για την συνέχεια.