Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016 14:19

ΣΤΟ… ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ: Ο Καλαντζής, ο Ραχίμ και ο... κλώνος του Καλογιαννίδη

Γράφτηκε από τον

Δεύτερη Κυριακή χωρίς πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών και ο Κώστας Καλογιαννίδης δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ευχάριστο ξεκίνημα στη θητεία του στον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας».


Ο νεαρός κόουτς προφανώς και έχει... ρέντα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς η νέα διακοπή του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει με ακόμα μεγαλύτερη άνεση χρόνου μαζί με τους ποδοσφαιριστές.
Ταυτόχρονα βλέπει τις μεταγραφικές επιθυμίες του να ικανοποιούνται μία προς μία και σημαντικές προσθήκες σε όλες τις γραμμές. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες η ασπρόμαυρη ομάδα θα αποκτήσει έναν ακόμα μέσο ολοκληρώνοντας τη χειμερινή μεταγραφική της ενίσχυση και πλέον θα είναι έτοιμη να παλέψει για την παραμονή με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.
Ας ελπίσουμε πως αυτή η θετική αύρα του κόουτς θα λειτουργήσει ευεργετικά και μέσα στο γήπεδο, όπου φυσικά θα κριθούν τα πάντα.

Ο Μπαντούνας κι ο Μπατούνας

Ο Καλογιαννίδης μπορεί από την πρώτη κιόλας προπόνηση να διέγνωσε... λειψανδρία στην επίθεση της «Μαύρης Θύελλας», στο μυαλό του ωστόσο μπήκε σαν δεύτερη σκέψη και η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, γι’ αυτό και έφερε τον Κώστα Μπαντούνα.
Ο υψηλόσωμος νεαρός οπισθοφύλακας θα μπορούσε να είναι ο ποδοσφαιρικός... κλώνος του νυν προπονητή της ασπρόμαυρης ομάδας, καθώς αγωνίζεται στην ίδια ακριβώς θέση και διαθέτει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά. Λόγω των σωματικών προσόντων του είναι πολύ ικανός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα και καλός με την μπάλα στα πόδια. Για αμυντικός η τεχνική του περισσεύει κι αυτό θα φανεί στο γήπεδο.
Τέσσερα χρόνια στις φημισμένες ακαδημίες του Ολυμπιακού στο Ρέντη, ο Κώστας Μπαντούνας έφτασε από την Κ15 των πρωταθλητών Ελλάδος στην Κ20 όμως η εξέλιξή του δεν ήταν ανάλογη. Πέρυσι στην Κηφισιά είχε συμπαίκτη το Μεσσήνιο Παναγιώτη Τσιμικλή, τον οποίο και ξαναβρίσκει τώρα στα ίδια αποδυτήρια.
Το όνομά του ξυπνά μνήμες στους μεγαλύτερους σε ηλικία Μεσσήνιους φιλάθλους αλλά και στους παλαίμαχους, καθώς το πρώτο πράγμα που μας θύμισε ήταν ο αείμνηστος Νίκος Παναγόπουλος, γνωστότερος ως ο «Μπατούνας» του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Ο λατρεμένος της εξέδρας την εποχή Γαϊτανάρου επιθετικός, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ήταν ένα από τους ποδοσφαιριστές – θρύλους τη δεκαετία του ’70 και παραμένει αξέχαστος.
Πέρα από την ικανότητά του να βρίσκει δίχτυα, αναδείχθηκε σε σύμβολο των πολλών ανατροπών που είχε πετύχει η «Μαύρη Θύελλα» εντός έδρας εκείνη την εποχή. Ο «Μπατούνας» έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές σαν αλλαγή και σχεδόν πάντα έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει, οδηγώντας την Καλαμάτα στη νίκη παρ’ ότι ήταν πίσω στο σκορ. Λογικό, συνεπώς, το όνομά του, ή μάλλον το παρατσούκλι του, να γίνει τραγούδι στα χείλη του κόσμου, που μετά από κάθε ποδοσφαιρικό άθλο με την υπογραφή του τον αποθέωνε με την ιαχή: «Μπα-τού-νας, Μπα-τού-νας»!
Αγνός και λαϊκός σαν άνθρωπος, έκανε παρέα με όλο τον κόσμο. Επικές οι πλάκες που σκάρωνε ο ίδιος στο Σκαφιδά και στο Σπεντζόπουλο, με τους δύο τελευταίους να του κάνουν απίστευτα χουνέρια μέσα στα αποδυτήρια.
Στα ατελείωτα εκείνη την εποχή ταξίδια με τα παλιά λεωφορεία, οι συμπαίκτες του... σκοτώνονταν ποιος θα καθίσει δίπλα και γύρω από το Νίκο Παναγόπουλο. «Θα μπορούσε άνετα να παίζει στο σινεμά. Είχε το χάρισμα να φτιάχνει τη διάθεση σε όποιον μιλούσε μαζί του γι’ αυτό μας λείπει πολύ» είχε πει κάποτε σε μία σχετική συζήτηση  ο πρόεδρος των παλαιμάχων της «Μαύρης Θύελλας» και φυσικά συμπαίκτης του «Μπατούνα», Μανώλης Θοεδώρου. 
Ο αείμνηστος παλαίμαχος άσος αγωνίστηκε με επιτυχία και στον Πανηλειακό. Μάλιστα ήταν από τους ελάχιστους Καλαματιανούς, η προσφορά των οποίων έτυχε μεγάλης αναγνώρισης από το φίλαθλο κόσμο του Πύργου. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όμως, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και όπως ήταν λογικό αγαπούσε παθολογικά τη «Μαύρη Θύελλα», οι παλαιότεροι οπαδοί της οποίας δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν ποτέ...

Κερασάκι στην τούρτα ο Καλαντζής

Ο Χρήστος Καλαντζής ολοκληρώνει μία τριάδα πολύ δυνατών ενισχύσεων στο ταλαιπωρημένο και μέχρι πριν μερικές ημέρες ελλιπές ρόστερ της «Μαύρης Θύελλας» που... ξηλώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ από τον Λεωνίδα Μπίλη την περίοδο των γιορτών που πέρασαν.
Το τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο έμπειρος στράικερ που μέχρι και πριν 2,5 χρόνια αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ είναι γνωστό. Το μοναδικό ερωτηματικό, ωστόσο, έχει να κάνει με την 7μηνη απουσία του από το περασμένο καλοκαίρι.
Στο διάστημα αυτό, βέβαια, ο Καλαντζής δεν εγκατέλειψε την ποδοσφαιρική του ιδιότητα και παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις φρόντιζε να διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση.
Μπορεί να οι επιχειρηματικές ασχολίες του να είχαν προτεραιότητα, ωστόσο στο φινάλε της περσινής σεζόν δεν ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο και η επιστροφή ήταν πάντα στο μυαλό του.
Ο έμπειρος επιθετικός, Κυπελλούχος Ελλάδος πριν από μία δεκαετία με τη Λάρισα, βρίσκει τώρα προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του στα ασπρόμαυρα αποδυτήρια Καλογιαννίδη, ο οποίος και ποντάρει πολλά πάνω του στην προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού στο Τοπικό. Οπως φυσικά και ο φίλαθλος κόσμος, που δέχθηκε με τεράστια ικανοποίηση την επιστροφή του Χρήστου Καλαντζή, αν κρίνουμε από όσα διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο

Εξτρέμ ανώτερου επιπέδου ο Ραχίμ

Ενα καθαρόαιμο... φτερό και μάλιστα ανώτερου επιπέδου, προσέθεσε στο ρόστερ της η «Μαύρη Θύελλα» με την απόκτηση του Ραχήμ.
Ο 23χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός είναι προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ, αλλά έφτιαξε το όνομά του στον Ολυμπιακό Λαυρίου, πριν αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία με Αχαρναϊκό και Πανσερραϊκό.
Εχει καταγωγή από το Σουδάν, γενέτειρα του πατέρα του, όμως ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος Αμπντέλ Ραχήμ ήταν μαζί με τον Κώστα Ηλιόπουλο οι κορυφαίοι στην εκτός έδρας νίκη της Σπάρτης στην Καλαμάτα τον περασμένο Δεκέμβριο και σύμφωνα με όσα δείχνει στις προπονήσεις μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω.
Το ιδιαίτερα ξεχωριστό στην περίπτωσή του είναι ότι για μεσοεπιθετικός βρίσκει συχνά δίχτυα και το απέδειξε στις προηγούμενες ομάδες του.
Από τη Σπάρτη έφυγε λόγω της άφιξης του Αργεντίνου Νικολά Βιγιαφάνε που αγωνίζεται στην ίδια θέση. Μάλιστα ο Βιγιαφάνε που έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή είχε προταθεί αρχικά στη «Μαύρη Θύελλα», αλλά τελικά κατέληξε στη Λακωνία. Λόγω αυτής ακριβώς της... καραμπόλας ο Ραχίμ βρέθηκε στην Καλαμάτα, συνοδευόμενος από τον ατζέντη του Αναστάση Πιφέα, που έχει καταγωγή από τη Μάνη.