Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 14:12

Οταν ο Αγρας έριχνε από την κορυφή τον Πάμισο...

Γράφτηκε από τον
Οταν ο Αγρας έριχνε από την κορυφή τον Πάμισο...

Στους Γαργαλιάνους θα γίνει την Κυριακή ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής Α' τοπικής.

Ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο και επίδοξο πρωταθλητή Πάμισο, σε ένα ματς που είναι δεδομένο πως θα προσελκύσει πολύ κόσμο. Το ζητούμενο είναι αν ο Αγρας που μάχεται για την παραμονή του στην κατηγορία (είναι 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού) θα μπορέσει να βάλει δύσκολα στον Πάμισο, παίρνοντας τη νίκη ή την ισοπαλία.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τέτοιες ημέρες πέρυσι και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου 2015 οι δύο ομάδες έπαιξαν και πάλι στους Γαργαλιάνους, επίσης για την 21η αγωνιστική, με μεγάλο νικητή τον Τέλλο Αγρα με 2-0! Τότε ο Πάμισος είχε πάει και πάλι πρωτοπόρος στην πόλη της Τριφυλίας έχοντας όμως διαφορά ενός μόλις βαθμού από τη δεύτερη Κυπαρισσία. Σε εκείνο το παιχνίδι ο τρίτος της βαθμολογίας Αγρας ήταν ανώτερος και μπροστά σε 400 και πλέον φιλάθλους του είχε επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά. Και τα δύο γκολ είχαν μπει στο β' ημίχρονο, στο 59' το 1-0 ο Τουρλίδας και στο 69' το 2-0 ο Νάκος. Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως σε εκείνο το ματς προπονητής του Αγρα ήταν ο τωρινός του Παμίσου Αντώνης Μαυρέας και επίσης με τα "ερυθρόλευκα" έπαιζαν οι Τουρλίδας, Μπερερής και Κορομηλάς που φέτος αγωνίζονται στον Πάμισο!

Μετά από εκείνη την ήττα (τη δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στις 26 Ιανουαρίου) οι νησιώτες βρέθηκαν δύο βαθμούς πίσω από την Κυπαρισσία και δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να ορθοποδήσουν. 

 

Μένει να δούμε αν θα μπορέσει και φέτος ο Αγρας να κοιτάξει στα μάτια τον Πάμισο, που είναι πάντως δίχως αμφιβολία το μεγάλο φαβορί της συνάντησης.