Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016 19:52

Ασύμφορη μοιρασιά για Καλλονή και Πανιώνιο (1-1)

Γράφτηκε από τον

Πάλεψαν, αλλά δεν το απέφυγαν... Καλλονή και Πανιώνιος κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν τη νίκη ο καθένας για τον δικό του λόγο, αλλά τελικά έμειναν στο 1-1 το απόγευμα της Κυριακής (14/2).

 

Οι Μυτιληνιοί ήταν εκείνοι που έπαιζαν τα... ρέστα τους στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία και ήταν καλύτεροι. Δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, μπορούσαν να έχουν πάρει το τρίποντο και ο βαθμός μοιάζει με ήττα καθώς οι ελπίδες τους για παραμονή συνεχώς και λιγοστεύουν.

Αναγκασμένος να κάνει πολλές αλλαγές ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και αυτό επηρέασε σημαντικά τον Πανιώνιο. Του έλειψαν πολύ Μπακασέτας κυρίως και Καραμάνος και αυτό έγινε ακόμη πιο εμφανές από τη στιγμή που το κενό τους δεν αναπληρώθηκε. Κακός ο Μπαργκάν, εκλάμψεις είχε ο Χαλκιαδάκης. Δεν έβγαζαν την ίδια ενέργεια οι μέσοι, δεν πήγε καλά ο Τασουλής. Σκόραρε ο Ανσαριφάρντ, αλλά ήταν και ο μοιραίος αφού σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει πετύχει άλλο ένα γκολ.

Για τις «σαρδέλες» πάλεψε αρκετά όπως κάθε φορά ο Μανούσος, έδωσε λύσεις και ποιότητα ο Φαβάλι που τα στημένα του αποτελούσαν μόνιμη πηγή κινδύνου, βοήθησε ο Γεωργίου. Ίσως έπρεπε να μπει πιο νωρίς ο Κάρλσον, καθώς δεν μπορούσαν να τον μαρκάρουν τα στόπερ του Πανιωνίου.

Καλύτερα μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος. Οι παίκτες του στα πρώτα λεπτά ήταν πιο δραστήριοι, αλλά δεν άργησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο η Καλλονή και να βρει κι εκείνη τα πατήματά της πηγαίνοντας κυρίως από δεξιά για να απειλήσει.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Μυτιληνιοί βελτιώνονταν και έδειχναν να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, ο Πανιώνιος χωρίς να έχει τελική στο 29' έκανε το 0-1 με τον Ανσαριφάρντ ύστερα από την επέμβαση του Δαύκου σε σουτ του Χαλκιαδάκη.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι σάστισαν και για λίγα λεπτά ήταν αγνώριστοι. Δεν έκαναν τίποτα καλά κι έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Βαλιού τους βοήθησε με τον Γεωργίου να αποτελεί έναν ακόμη κίνδυνο για την άμυνα του Πανιωνίου.

Οι παίκτες του Καραγεωργίου άρχισαν να κάνουν τελικές κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μανούσο στο 40'. Συνέχισαν, όμως, να ασκούν πίεση και στο 45' σε φάση διαρκείας από κόρνερ ο Αναστασιάδης ισοφάρισε σε ιδανικό σημείο, αν και αμέσως μετά ο Ανσαριφάρντ θα μπορούσε να δώσει ξανά το προβάδισμα στους Νεοσμυρνιώτες.

Εντυπωσιακό ρυθμό είχε το δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες των δύο ομάδων έπεφταν με πάθος στις μονομαχίες δείχνοντας πόσο το ήθελαν. Ωστόσο, το κίνητρο ήταν δεδομένα μεγαλύτερο για την Καλλονή, η οποία ήταν και πιο απειλητική.

Με όπλο τα στημένα του Φαβάλι προσπαθούσε να χτυπήσει η Καλλονή, ενώ ο Πανιώνιος δεν είχε τον παίκτη που θα στήριζε πάνω του τις επιθέσεις. Έτσι επιχειρούσε σουτ εκτός περιοχής με καλύτερο αυτό του Καθάριου, το οποίο απέκρουσε ο Δαύκος στο 65'.

Ο Ουζουνίδης σταδιακά έβαλε τα δυνατά του όπλα, δηλαδή Καραμάνο και Μπακασέτα. Ο δεύτερος, μάλιστα, πήρε πάνω του σχεδόν κάθε προσπάθεια από τη στιγμή που μπήκε. Ο Καραγεωργίου από την άλλη έριξε στο ματς τον Κάρλσον ποντάροντας στο ύψος του. Ο Σουηδός δεν έχανε μονομαχία και δυσκόλεψε πολύ τον Οικονόμου.

Η Καλλονή συνέχισε να είναι καλύτερη και να βγάζει τελικές. Δεν ήταν αποτελεσματική όμως. Περιόρισε τον Πανιώνιο, του πήρε την μπάλα και συνέχισε να παίζει από δεξιά. Ο Γεωργίου ανέβηκε, πήρε προσπάθειες, αλλά το γκολ δεν ήρθε κι έτσι οι «σαρδέλες» έμειναν πολύ χαμηλά και αναζητούν πλέον ένα θαύμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου), βοηθοί οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Βλάσσης (Λασιθίου), ενώ τέταρτος ο Ρατσιάτος (Αργολίδας).

Κίτρινες: 31' Μανούσος - 10' Οικονόμου, 24' Καθάριος, 60' Μπαργκάν, Κόρμπος (μετά το τέλος του αγώνα)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός (37' λ.τρ. Γεωργίου), Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος (85' Σπυρόπουλος), Μανούσος, Φαβάλι, Μάρκοβιτς (74' Κάρλσον).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (83' Τζανδάρης), Χαλκιαδάκης (72' Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (63' Καραμάνος), Ανσαριφάρντ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR