Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 13:31

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Φρέναρε τον πρωτοπόρο, βάζοντας… φωτιά στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Φρέναρε τον πρωτοπόρο, βάζοντας… φωτιά στην κορυφή

"Φωτιά" στη μάχη της ανόδου έβαλε ο Τέλλος Αγρας που σταμάτησε τον Πάμισο, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 χθες στους Γαργαλιάνους.

Οι νησιώτες τα βρήκαν σκούρα στην "καυτή" έδρα του Αγρα, έχασαν δύο βαθμούς και είδαν την Πύλο να τους πλησιάζει στους 3 και την Κυπαρισσία στους 6.

Οι "ερυθρόλευκοι" λοιπόν, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, έβαλαν δύσκολα στους νησιώτες και έγιναν η τέταρτη ομάδα που τους κόβει βαθμούς μετά από Πύλο, Κυπαρισσία και Μελιγαλά.

Το τελικό 1-1 αποδίδει δικαιοσύνη μιας και οι γηπεδούχοι που ενισχύθηκαν σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, 

με τη συμπαράσταση 450 περίπου φίλων τους, κοίταξαν στα μάτια τους πρωτοπόρους και πήραν ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή.

Ο Πάμισος στο πρώτο μέρος ήταν φλύαρος και δεν μπόρεσε να διασπάσει σε πολλές φάσεις την καλοστυμένη άμυνα του Αγρα.

Στο δεύτερο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα από στημένη φάση και με σκόρερ τον αμυντικό Παναγιώτη Κανελλόπουλο στο ντεμπούτο του με τα πράσινα. Ομως η ομάδα του Θανάση Λακριντή απάντησε άμεσα με ένα γκολ για χάι λάιτ από τον κορυφαίο της συνάντησης Νίκο Παναγιωτόπουλο και στη συνέχεια κράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα το 1-1.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 1' ύστερα από φάουλ του Παναγιωτόπουλου ο Σώκαλης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 6' ο Πότσης βρήκε στα πλάγια τον  Σωτηρόπουλο που έπιασε το διαγώνιο σουτ, με τον Καλλιντέρη να αποκρούει σε κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή στο 11' για τον Αγρα με τον Χατζηπαναγιώτη να σουτάρει ψηλά άουτ από το σημείο του πέναλτι ύστερα από δυνατό πλάγιο του Παναγιωτόπουλου.

Μετά το πρώτο 15λεπτο η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα ανέβασε την απόδοση της και άγγιξε το γκολ στο δίλεπτο 17'-18'.

Αρχικά το σουτ του Κουρούπη έδιωξε σε κόρνερ ο Τσαμπάς και ύστερα ο Χ. Τρίψας σέντραρε και ο Μωράκης πήρε την κεφαλιά με τον Τσαμπά αν αποκρούει δύσκολα στην αριστερή γωνία.

Οι νησιώτες είχαν τον έλεγχο αλλά δεν πατούσαν εύκολα περιοχή και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 40' για να απειλήσουν εκ νέου.

Υστερα από κόρνερ του Σαραντόπουλου, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν καλά και το σουτ του Γ. Τρίψα κατέληξε άουτ.

Προβάδισμα με Κανελλόπουλο

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος, με τον Αγρα να μην κλείνεται και να παίζει στα ίσια τον μεγάλο του αντίπαλο.

Στο 51' οι "ερυθρόλευκοι" ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μωράκη ύστερα από ενέργεια του Χατζηπαναγιώτη, όμως ο Μπλάνας έδωσε σωστά συνέχεια στο παιχνίδι.

Στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή του Αγρα 

Κ. Γεωργακόπουλος και επικράτησε ένταση για 1-2 λεπτά.

Με το που ξεκίνησε ο αγώνας οι νησιώτες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα… Ηταν το 54' με τον Σαραντόπουλο να εκτελεί ένα κόρνερ και τον προωθημένο Κανελλόπουλο με καρφωτή κεφαλιά από την "καρδιά" της άμυνας να γράφει το 0-1.

Στο 62' ο Τσουλάκος μοίρασε αριστερά στον Κουρούπη, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Αμεση απάντηση από Παναγιωτόπουλο

Ο Αγρας βρήκε απάντηση στο 63' όταν ο Παναγιωτόπουλος "χόρεψε" από αριστερά την άμυνα του Παμίσου, τριπλάροντας τρεις παίκτες και με πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τον Πάμισο με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν πιο καθαρό μυαλό και να κερδίζουν αρκετά στημένα (κόρνερ και φάουλ).

Στο 71' ύστερα από κόρνερ του Παναγιωτόπουλου και διώξιμο των αμυντικών, ο Χατζηπαναγιώτης σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Πάμισος όπως ήταν λογικό πίεσε για το νικητήριο γκολ, χωρίς πάντως να κάνει τη μεγάλη φάση.

Στο 78' από φάουλ του Χ. Τρίψα η κεφαλιά του Τσουλάκου έφυγε άουτ, ενώ στο 92' ύστερα από γέμισμα του Τουρλίδα ο Τσουλάκος έπιασε την κεφαλιά με τον Κοσυφολόγο να απομακρύνει με το κεφάλι.

Καλύτεροι του Αγρα οι Παναγιωτόπουλος, Νικολακόπουλος, Σώκαλης και Πότσης, ενώ από τον Πάμισο ξεχώρισαν οι Χ. Τρίψας και Μωράκης.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Αδαμόπουλου και Βρυώνη.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσαμπάς, Πότσης, Νικολακόπουλος, Γεωργόπουλος, 

Παπανδρεόπουλος (76' λ. τρ. Μπολούν), Χατζηπαναγιώτης, Σωτηρόπουλος, Σώκαλης, Παναγιωτόπουλος, Μπουρλάκης (92' Νικολόπουλος), Κοσυφολόγος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Γ. Τρίψας (83' Τουρλίδας), Κανελλόπουλος, Μωράκης, Μπερερής, Χ. Τρίψας, Τζανετέας, Μπαλαλάς (71' Χελάς), Σαραντόπουλος (56' Γεωργιόπουλος), Τσουλάκος, Κουρούπης.