Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 13:46

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: Λυτρώθηκε στο 84' με Μπίζο και πλησίασε την κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: Λυτρώθηκε στο 84' με Μπίζο και πλησίασε την κορυφή

Χρειάστηκε ένα γκολ του αμυντικού Αγγελου Μπίζου στο τελευταίο 10λεπτο για να πάρει τη νίκη ο Τσικλητήρας επί του Απόλλωνα Καλαμάτας με 1-2, το Σάββατο στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».

Μια νίκη που ήρθε με μπόλικο άγχος για τους Πυλιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση και ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. 

Στο δεύτερο πάντως ήταν ανώτεροι, έφεραν το ματς στα ίσια γρήγορα με τον Δούνια και στο 84' ο Μπίζος λύτρωσε την ομάδα του με το 7ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα. Ετσι η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη απέφυγε μία... γκέλα και επιπλέον εκμεταλλεύτηκε την χθεσινή ισοπαλία του Παμίσου με τον Τέλλο Αγρα πλησιάζοντας στους 3 βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη ο Απόλλωνας πάλεψε όσο δεν παίρνει το παιχνίδι, δυσκόλεψε πολύ τον μεγάλο του αντίπαλο και αν παίξει έτσι στα παιχνίδια που απομένουν, έχει βάσιμες ελπίδες να αποφύγει έναν οδυνηρό υποβιβασμό, παρότι είναι πλέον μόνος στην ουρά της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 40' με φάουλ του Ντόκο, όμως λύγισαν στα τελευταία λεπτά και μάλιστα τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες!

Ο αγώνας τον οποίον παρακολούθησαν 300 και πλέον θεατές, ξεκίνησε με μία αμφισβητούμενη φάση... Ηταν το 11' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάτσου η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο προτεταμένο χέρι του Μιγκάκη. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι και πρέπει να είχαν δίκιο, με τον κ. Ψηλοπαναγιώτη να δίνει συνέχεια στο ματς.

Στο 12' σε αντεπίθεση του Απόλλωνα ο Ντόκο βρήκε τον Ντο Σάντος που έκανε το πλασέ με τον Μίντζηρα να αποκρούει σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το φάουλ του Χοτζάι έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο 22' όταν ύστερα από σέντρα του Διακουμή ο Νάτσης έπιασε την κεφαλιά με τον Αντωνόπουλο να του λέει "όχι".

Στο 40' το 1-0 με φάουλ του Ντόκο

Ο Απόλλωνας στη συνέχεια άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά στην επίθεση και κατόρθωσε να σκοράρει στο 40'... Ο Ντόκο εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ από πλάγια θέση με την μπάλα να ξεγελά τον Μίντζηρα που είχε ευθύνη και να καταλήγει στο βάθος της εστίας για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα που έπαιζαν δίχως τον Μικελάτο, ατύχησαν να χάσουν λόγω τραυματισμού και τον Γραμματικόπουλο στο 42'.

Ισοφάριση στο 50' με Δούνια

Στο δεύτερο μέρος ο Τσικλητήρας τα έπαιξε όλα για όλα, μιας και η νίκη ήταν επιβεβλημένη. Ο Κακαλέτρης πέρασε τον Δούνια από αριστερό μπακ στην επίθεση και ο Πυλιώτης άσος τον δικαίωσε άμεσα... Στο 50' λοιπόν ο Τσώνης σέντραρε από αριστερά, ο Δούνιας κοντρόλαρε και με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι Απολλωνιστές έκλειναν καλά όλους τους χώρους, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Πετράκο και Κλουβάτο. Στο 73' ο Αντωνόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το φάουλ του Τσάτσου. 

Τη λύση και πάλι ο Μπίζος

Και φτάνουμε στο 84' όταν σε αντεπίθεση των κυπελλούχων, ο Νάτσης με ωραία κάθετη πάσα βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον προωθημένο Μπίζο και εκείνος "τσίμπησε" την μπάλα προτού πέσει κάτω και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2, που πανηγυρίστηκε έντονα από τους 80 περίπου φίλους του Τσικλητήρα.

Αποβλήθηκαν Κορομηλάς, Ντόκο

Στο 89' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κορομηλάς (είχε μπει αλλαγή 5 λεπτά νωρίτερα) για σκληρό φάουλ στο Νάτση.

Στο 95' ο Ντόκο έπεσε στην περιοχή με τον Δούνια να είναι δίπλα του (οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι), με τον διαιτητή να του δείχνει 2η κίτρινη για θέατρο και να τον αποβάλει, σε μια δύσκολη φάση. Ετσι ο Απόλλωνας τελείωσε το ματς με 9 ποδοσφαιριστές.

Με ορισμένα λάθη η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη. Καλά πήγαν οι βοηθοί Αδαμόπουλος και Γιαννέτσος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης, Στ. Τσουλάκος, Πανταζής, Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας (84' Κορομηλάς), Μπαρμπόσα, Ντο Σάντος, Ντόκο, Δ. Τσουλάκος (62' Μαργιόλης).

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Χοτζάι, Μπαστακός, Μπίζος, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (90' Χύσα), Τσώνης (58' λ. τρ. Μουράτης), Γραμματικόπουλος (42' λ. τρ. Σίνος), Νάτσης, Τσάτσος.