Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 17:48

Χωρίς νίκη η Ρεάλ στις 8 τελευταίες επισκέψεις της στην Ιταλία

Γράφτηκε από τον
Χωρίς νίκη η Ρεάλ στις 8 τελευταίες επισκέψεις της στην Ιταλία

Στο Olimpico φτάνει η Ρεάλ Μαδρίτης για να αντιμετωπίσει την Ρόμα.

Με διαφορετικούς προπονητές από εκείνους που τις οδήγησαν στην φάση νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Η Ρόμα πέρασε από τον Γκαρσία στον Σπαλέτι, που μετράει 4 νίκες στην σειρά, η Ρεάλ από τον Μπενίτεθ στον Ζινεντίν Ζιντάν. Το 2008 με τον Σπαλέτι στον πάγκο τους, οι Ρωμαίοι απόκλεισαν την Ρεάλ με δύο νίκες και έφτασαν στα προημιτελικά. Συνολικά στις 8 προηγούμενες συναντήσεις τους, η Ρόμα έχει 3 νίκες, 4 ήττες, ενώ ένα ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικήτρια. Οι Μαδριλένοι στον όμιλο δέχθηκαν 3 γκολ, όλα εκτός έδρας. Είναι φυσικά το πρώτο Champions League παιχνίδι του Ζινεντίν Ζιντάν σαν προπονητής. Η Ρεάλ πάντως δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τις επισκέψεις της στην Ιταλία, αφού δεν έχει κερδίσει καμία από τις οκτώ τελευταίες, παρουσιάζοντας 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Η Ρόμα έχει χάσει μόλις ένα από τα 13 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, φέρνοντας ισοπαλία σε επτά από αυτά, ενώ η Ρεάλ είναι αήττητη στα εννέα δικά της τελευταία, έξι με προπονητή τον Ζιντάν.

Η ΤΣΕΛΣΙ ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: το Παρίσι η Παρί Σ.Ζ. θα δεχθεί την επίσκεψη της Τσέλσι. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά η ομάδα που ήρθε δεύτερη στον όμιλό της (Παρί Σ.Ζ) είναι φαβορί. Οι Παριζιάνοι έχουν κλείσει ουσιαστικά τους λογαριασμούς τους με την Ligue 1 και θέλουν να υπερασπιστούν το όνειρο της κατάκτησης του Champions League, λόγος για τον οποίο έφτασε το καλοκαίρι από το Μάντσεστερ, ο Ντι Μαρία. Αποκλεισμένοι στα προημιτελικά τι προηγούμενες σεζόν , είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση. Η ήττα που γνώρισε η Παρί Σ.Ζ από την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι (1-3) την σεζόν 2014/15, ήταν η πρώτη σε 37 ευρωπαικά ματς (24 νίκες και 12 ισοπαλίες), μετά εκείνη από την Χαποέλ Τελ Αβίβ την περίοδο 2006/07. Η νίκη της Τσέλσι απέναντι στην Παρί Σ.Ζ το 2004, ήταν η μοναδική σε επτά επισκέψεις των Λονδρέζων στην Γαλλία. Η μοναδική ήττα που γνώρισε η Παρί Σ.Ζ αυτή την σεζόν είναι από την Ρεάλ Μαδρίτης.

ΧΩΡΙΣ ΝΑΛΝΤΟ ΜΕ ΓΑΝΔΗ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΧΘΕΙ 3 ΓΚΟΛ ΣΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ Η ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Η έκπληξη της φάσης των «16»,Γάνδη υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ. Σε εξαιρετική κατάσταση οι Βέλγοι, που μοιράζονται την κορυφή στο πρωτάθλημά τους μαζί με την Μπριζ, έχοντας 4 νίκες στα 5 τελευταία τους παιχνίδια. Η νίκη (2-0) της Βόλφσμπουργκ απέναντι στην Ινγκολστάντ, διέκοψε το αρνητικό σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη για τους «λύκους» . Πάντως εκτός η Βόφσμπουργκ είναι κακή, έχοντας μόλις μία νίκη στην Bundesliga σε 10 ματς (1-3-6). Είναι η πρώτη φορά που ομάδα από το Βέλγιο ξεπέρασε τους ομίλους, μετά την Αντερλεχτ την σεζόν 200/01. Η Βόλφσμπουργκ, στην δεύτερη παρουσία της στο Champions League, θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Νάλντο, ενώ έχει δεχθεί από τρία γκολ στα τρία τελευταία της εκτός έδρας ματς.

Η ΖΕΝΙΤ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Τυχερές μπορούν να αισθάνονται από την κλήρωση για την φάση των «16» Μπενφίκα και Ζερνίτ που θα συναντηθούν στο Da Luz. Οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν σαν δεύτεροι πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, πρώτοι ήταν οι Ρώσοι του Αντρέ Βίλας Μπόας, με πέντε νίκες σε 6 ματς . Την περασμένη σεζόν, η ήττα που γνώρισε η Μπενφίκα από την Ζενίτ στην Λισαβόνα , ήταν η πρώτη μετά 14 ματς με θετικά αποτελέσματα για τους Πορτογάλους. Ηταν και η μοναδική εντός έδρας ήττα από ομάδα της Ρωσίας. Μάλιστα η Ζενίτ έχει κερδίσει καθεμιά από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στην Ρωσία . Ο Κώστας Μήτρογλου έχει σημειώσει 8 γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια της Μπενφίκα σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι η Ζενίτ δεν έχει δώσει ανταγωνιστικό αγώνα εδώ και δύο μήνες, αλλά ο Βίλας Μπόας θεωρεί την μακρά χειμερινή διακοπή πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα για την Ζενίτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ