Σάββατο, 03 Αύγουστος 2013 00:30

Οι αντίπαλοι Καλαμάτας και Μεσσηνιακού, με 15 ομάδες η σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου

Γράφτηκε από τον

Ξεκαθάρισε οριστικά χθες στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ η κατάσταση στη Γ' εθνική κατηγορία και πλέον μπορούμε να μιλούμε με ασφάλεια για το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχουν η "Μαύρη Θύελλα" και ο Μεσσηνιακός. Καταρχήν να σημειώσουμε πως στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής θα λάβουν μέρος 94 ομάδες και όχι 96 όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Ομως δεν αλλάζει η μορφή του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους που οι τέσσερις θα έχουν 16 ομάδες και οι δύο όμιλοι 15 ομάδες.
Στον όμιλο της Πελοποννήσου που συμπεριλαμβάνεται και η Μεσσηνία, μετά την άνοδο στη Β' εθνική του Πανηλειακού και της Ζακύνθου και τη μη δήλωση συμμετοχής του Πέλοπα Κιάτου έμειναν 13 ομάδες.

Και η Αιτωλοακαρνανία
στον όμιλο μας

Γι' αυτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο όμιλο και ένας άλλος νομός, η Αιτωλοακαρνανία που έχει δύο ομάδες, το Μεσολόγγι και τον Αρη Αιτωλικού.
Ετσι κατά πάσα πιθανότητα ο όμιλος της Πελοποννήσου θα έχει 15 και όχι 16 ομάδες και για την ώρα είναι άγνωστο τι θα ισχύσει για υποβιβασμό… Αν δηλαδή θα πέφτουν οι οκτώ τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (όπως ανέφερε αρχικά η προκήρυξη για 16αρι όμιλο) ή αν να πέφτουν λιγότερες ομάδες.

Ποιες είναι οι 15 ομάδες

Οι ομάδες που θα συμπεριληφθούν στον όμιλο της Πελοποννήσου είναι οι εξής: ΠΣ Η Καλαμάτα, Μεσσηνιακός (Μεσσηνία), Παναρκαδικός (Αρκαδία), ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας (Ηλεία), Ατρόμητος Αχαϊας, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγέικων (Αχαϊα), Κόρινθος (Κορινθία), Παναργειακός, Πανναυπλιακός, Ενωση Ερμιονίδας (Αργολίδα), Μεσολόγγι, Αρης Αιτωλικού (Αιτωλοακαρνανία).
Από εκεί και πέρα χθες έγινε γνωστό ότι η σέντρα του νέου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου,
ενώ η κλήρωση την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.

Μέχρι 23 Αυγούστου η εξόφληση
οικονομικών εκκρεμοτήτων

Παράλληλα με ανακοίνωση της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι τα σωματεία που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, υποχρεούνται μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου να έχουν προχωρήσει στην εξόφληση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων προς την ΕΠΟ και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Επισημαίνεται ότι η ΕΠΟ θα ζητήσει από τις ΕΠΣ βεβαιώσεις εξόφλησης και σε περίπτωση οποιασδήποτε οφειλής τα σωματεία αυτά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση.
Γι' αυτό και ο τελικός καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα γίνει, μόλις τα σωματεία εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τις ΕΠΣ και την ΕΠΟ.

Κλήρωση για Αττική,
Κρήτη και Κυκλάδες

Από εκεί και πέρα τη διαδικασία της κλήρωσης επέλεξε η ΕΠΟ για να συγκροτήσει τους δύο ομίλους της Γ’ Εθνικής με τις ομάδες της Αττικής, της Κρήτης και των Κυκλάδων. Το ίδιο θα γίνει με τις ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας και της ΕΠΣ Λάρισας.
Οπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, τα κρητικά σωματεία θα μοιραστούν τέσσερα και τέσσερα στους δύο ομίλους, καθορισμός που θα γίνει μέσω κλήρωσης, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις δύο ομάδες των Κυκλάδων. Οι ομάδες των τεσσάρων Ενώσεων της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική) θα μοιραστούν κι αυτές με κλήρωση στους δύο ομίλους. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις ομάδες της Μακεδονίας που με κλήρωση θα μοιραστούν στον 1ο και τον 2ο όμιλο, αλλά και σε κάθε Ένωση που έχει πάνω από τέσσερις ομάδες, οπότε σε δυο ομίλους θα βρεθούν και οι επτά σύλλογοι της ΕΠΣ Λάρισας. Κι αυτό επειδή στόχος της Επιτροπής Γ' Εθνικής είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη νέα κατηγορία.

Δεν ανεβαίνει οριστικά στη
Γ' εθνική ο Εθνικός Μελιγαλά

Ονειρο ήταν και πάει η συμμετοχή του Εθνικού Μελιγαλά στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής… Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα αντικατασταθεί καμία ομάδα μιας και ούτως η άλλως οι συμμετοχές έφτασαν τις 94, αντί για 96 που είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Ετσι ο Εθνικός Μελιγαλά και οι άλλες ομάδες που είχαν εκδηλώσει επιθυμία θα παραμείνουν στις τοπικές κατηγορίες και τελεσίδικα πλέον η ομάδα του Μελιγαλά θα μπει στην κληρωτίδα της Α' τοπικής κατηγορίας Μεσσηνίας στις 12 Αυγούστου.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ