Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 19:29

ΑΙΑΝΤΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-3: Νίκη ελπίδας οι «κυανόλευκοι»

Γράφτηκε από τον

Βήμα σωτηρίας έκανε χθες το βράδυ ο Ηρακλής που κέρδισε ως φιλοξενούμενος στο "Π. Μπαχράμης", τον Αίαντα με 3-1.

Οι "κυανόλευκοι" είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτή η νίκη ήταν σημαντική και στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία. Για να τα καταφέρουν χρειάζεται να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, καθώς είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους.

Ο Αίας είχε καλή απόδοση στο παιχνίδι και θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αφού είχε φάσεις για να σκοράρει. Ομως πλήρωσε τα λάθη του στο πρώτο 20λεπτο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος και πήρε προβάδισμα με 3-0 και στη συνέχεια του αγώνα δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ, κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Μάλιστα είχε και ατυχίες, καθώς πέρα από τους τραυματίες Ζαγαρέλο, Αλεξανδρόπουλο, τον Τσιγάρο, που ήταν άρρωστος, στα πρώτα λεπτά έχασε τον Καραγιάννη που τραυματίστηκε και αποχώρησε (15'), ενώ από το 75' αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λαγωνικάκου με 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Να σημειωθεί ότι την πρώτη του συμμετοχή με τον Αίαντα είχε ο Νίκος Βασιλόπουλος που επέστρεψε στην ομάδα μετά από 3 χρόνια. 

Φάσεις - γκολ

Το σκορ άνοιξε στο 10' ο Σπαντιδέας με προβολή μέσα από την περιοχή. Στο 14' έγινε το 0-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κωνσταντινίδη, που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από αμυντικό. 

Τέσσερα λεπτά μετά ο Σπαντιδέας με σουτ σημείωσε το 0-3. Στο 38' από ωραία ενέργεια του Βασιλόπουλου ο Ξενιός με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40' ο Βασιλόπουλος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 70' ο Αντεμάι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από αμυντικό και ο διαιτητής Σερεμέτης σφύριξε αμέσως πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Αντωνόπουλος και μείωσε σε 1-3. Στο 80' ο Χρυσοβέργης με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

ΑΙΑΝΤΑΣ: Μπαχράμης, Καραγιάννης (15' λ.τρ. Μούντανος), Χρυσοβέργης, Τριάντος, Λαγωνικάκος, Μασουρίδης (68' Μπαζίγος), Παλιατσέας (79' Παπαθεοδωρίδης), Αντωνόπουλος, Αντεμάι, Ξένιος, Βασιλόπουλος.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κουκούτσης, Γεωργακόπουλος, Τζ. παπαδέας, Πλαγιάνος, Πανταζής (85' λ.τρ. Κομινάκης), Μουρούφας, κωνσταντόπουλος, Γιαννουκάκης (75' λ.τρ. Μπρακούλιας), Κωνσταντινίδης, Σπαντιδέας, Μάρης.