Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016 12:12

ΠΙΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Στο επίκεντρο τα προβλήματα στους πάγκους της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Την πίτα του έκοψε χθες το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, με την ανταπόκριση να μην είναι η… αναμενόμενη.

Κάτι που καυτηρίασε ο πρόεδρος Αγγελος Σκαφιδάς και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η συζήτηση για τα προβλήματα του συνδέσμου. Ο κ. Σκαφιδάς τόνισε ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν διπλωματούχο προπονητή και οι προπονητές να μην δίνουν σε.. άλλους τα διπλώματά τους ή να κάθονται με άλλη ιδιότητα στους πάγκους.

"Απαγορεύεται προπονητής με δίπλωμα να καθίσει στον πάγκο με άλλη ιδιότητα, π.χ. ως εκπρόσωπος ομάδας. Θα γίνεται αφαίρεση διπλώματος. Αυτό είναι το πιο σοβαρό που ακούστηκε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας", είπε χαρακτηριστικά στους συναδέλφους του ο κ. Σκαφιδάς. Παρατήρησε ακόμα ότι σε Α και Α1 τοπική που είναι υποχρεωτικό οι ομάδες να έχουν διπλωματούχο προπονητή, όλες τηρούν τους κανονισμούς εκτός από μία. Γι' αυτό και η Ενωση επέβαλε (η μοναδική στην Ελλάδα) πρόστιμο, ενώ με το νέο κανονισμό, αν μια ομάδα εξακολουθεί να μην έχει διπλωματούχο προπονητή, τότε σε 15 μέρες το πρόστιμο θα διπλασιάζεται και την τρίτη φορά δεν θα ορίζονται διαιτητές. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης που παρακολουθούσε τη συζήτηση είπε στους προπονητές ότι για να συνεχίσει να είναι υποχρεωτικό αυτό το μέτρο στα πρωταθλήματα, θα πρέπει οι προπονητές να είναι διπλάσιοι από τις ομάδες. Από εκεί και πέρα ο κ. Σκαφιδάς σημείωσε ότι η προθεσμία για να ανανεώσουν οι προπονητές τις ταυτότητές τους είναι μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Ο αντιπρόεδρος Νίκος Μουλατσιώτης κατέθεσε πάντως τη διαφωνία του για το ότι θα πρέπει οι προπονητές να δώσουν 200 ευρώ, χαρακτηρίζοντας αυτό το μέτρο εισπρακτικό. Τους δικούς τους προβληματισμούς εξέφρασαν και άλλοι προπονητές. 

Να σημειωθεί ότι την πίτα ευλόγησε ο π. Ξενοφώντας Γαλανόπουλος που είπε στους προπονητές ότι έχουν εκπαιδευτικό ρόλο και φτιάχνουν τους χαρακτήρες των παιδιών. Ο ιερέας πήρε από τον κ. Σκαφιδά και ένα αναμνηστικό δώρο. Το "παρών" έδωσαν ακόμα εκπρόσωποι της διαιτησίας και της Ενωσης. Τέλος, μετά από κλήρωση κέρδισαν δώρα  οι Διονύσης Πουλής, Ευτύχης Τασιόπουλος, Νίκος Μουλατσιώτης (τρία χρονόμετρα), οι Αγγελος Σκαφιδάς, Σωτήρης Μπουραντώνης (δύο φόρμες) και ο Παναγιώτης Δρούγας (25 λίτρα βενζίνη). 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ