Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016 14:18

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Λούκο

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο αντίο στην παλιά δόξα των Πράσινων Πουλιών Αλέκο Λούκο είπαν χθες το απόγευμα η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, αλλά και οι συμπαίκτες και αντίπαλοι του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Νεκροταφείου Καλαμάτας χθες το απόγευμα και η ταφή στο χώρο του Κοιμητηρίου

Ο Αλέκος Λούκος υπήρξε ποδοσφαιριστής για αρκετά χρόνια στα Πράσινα Πουλιά τη δεκαετία του 1950 και ήταν ένας από τους μεγάλους παίκτες της εποχής. Αγωνιζόταν ως ακραίος μπακ και κατά περίσταση και ως κεντρικός μπακ ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον φίλαθλο κόσμο και λόγω της αγωνιστικής του ικανότητας και λόγω του χαρακτήρα του. Εκτός από τα Πράσινα Πουλιά έπαιξε ποδόσφαιρο και στον "Όμιλο". Η ομάδα αυτή προέκυψε από τη συγχώνευση Πρασίνων Πουλιών και Ολυμπιακού Καλαμάτας και εκεί αγωνίστηκε με τους Χατζημιχαήλ και Μουρτζίκο. Ο Λούκος στα Πράσινα Πουλιά μεταξύ άλλων είχε συμπαίκτες τους Θοδωρή Βογόπουλο, Ανδρέα Μπουζέα, Αργύρη Θεόκα και Λεωνίδα Δαμιανάκο.

Ήταν κύριος στο γήπεδο, αλλά και στην κοινωνία και για το λόγω αυτό του είχαν δώσει το παρατσούκλι "σερ".

Ο Αντώνης Μαυρέας έφερε μια φανέλα των Πράσινων Πουλιών και σκέπασαν τον Αλέκο Λούκο.

 

Από το χώρο του αθλητισμού τον Λούκο αποχαιρέτησανα μεταξύ άλλων οι Λυκούργος Γαϊτανάρος, Μανώλης Θεοδώρου, Άγγελος Σκαφιδάς, Κώστας Ασημακόπουλος, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Στέφανος Αργυρόπουλος, Θεόδωρος Μπασέας, Ηλίας Δαμήλος, Δημήτρης Τσάκωνας, Λεωνίδας Δαμιανάκος, Αποστόλης Καπετανάκης, Μάκης Κούλουρης, Νίκος Παπαγιαννόπουλος (γραφείο), Γιώργος Τσάκωνας, Θεόδωρος Κατσουλάκος.