Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013 22:47

Πολλά νέα πρόσωπα στην "πρώτη" του Ολυμπιακού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Πολλά νέα πρόσωπα στην "πρώτη" του Ολυμπιακού Καλαμάτας

Δύο εκπλήξεις επιφύλασε η σημερινή "πρώτη" του Ολυμπιακού Καλαμάτας που έγινε στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας"…

Η μία και μεγαλύτερη ήταν η παρουσία του Κλέαρχου Αλεξανδρόπουλου στο γήπεδο που είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και η άλλη η παρουσία του Ηλία Μαστορέα στο πλευρό του Σπύρου Τσίκινη στο τεχνικό τιμ. Μάλιστα ο Μαστορέας επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από ένα χρόνο, μιας και τη σεζόν 2011-2012 ήταν πρώτος προπονητής. Οι δύο αυτές κινήσεις της τελευταίας στιγμής ισχυροποιούν τους "ερυθρόλευκους" σε όλους τους τομείς και φαίνεται πως η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα την προσεχή περίοδο…
Ειδικά η μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου έκανε και θα κάνει αίσθηση μιας και οι "ερυθρόλευκοι" άρπαξαν κυριολεκτικά τον παίκτη μέσα από τα χέρια του Α.Ο. Φαραί! Επίσης ο Ολυμπιακός έκανε άλλες δύο μεταγραφές το Σάββατο αποκτώντας τον 25χρονο μέσο Κώστα Παπαβασιλόπουλο που έπαιζε στον Αίαντα και παλιότερα στον Πανθουριακό και τον 16χρονο μέσο Νίκο Γκότση από το Δαναό.
Ετσι έφτασαν τις 12 μεταγραφές και σταματούν εδώ τις ενισχυτικές κινήσεις μιας και έχει δημιουργηθεί ένα αξιόλογο αν μη τι άλλο ρόστερ.
Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν χθες την πρώτη τους γνωριμία, μοιράστηκαν το αθλητικό υλικό και στη συνέχεια τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πάτερ Αλέξιο Σαραντόπουλο. Από τη διοίκηση έδωσαν το "παρών" ο πρόεδρος Ηλίας Παπακωνσταντίνου και οι παράγοντες Λάκης Μούργος και Σούλης Γκούζος.
Μιλώντας για τη νέα σεζόν και τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού ο πρόεδρος της ομάδας Ηλίας Παπακωνσταντίνου τόνισε: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σοβαρή ομάδα που να εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς και φυσικά να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.
Ζητούμενο για μένα είναι να υπάρχει καλό κλίμα και να λειτουργούμε σαν μια οικογένεια. Το επερχόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και φαίνεται από τις τέσσερις μόνο Καλαματιανές ομάδες και από τις δύσκολες έδρες που θα υπάρχουν. Εχουν έρθει τρεις ομάδες από τη Δ' εθνική που αναμφίβολα θα θελήσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους". Σε ερώτηση μας για το αν οι στόχοι φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο πάντα μετρημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού που είχε μαζί του την χαριτωμένη του κόρη Μαριάνα απάντησε: "Δεν είναι αυτοσκοπός μας η άνοδος, αν έρθει όμως δεν θα πούμε όχι. Το στήσιμο πάντως της ομάδας είναι για να πάει ψηλά".
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Σπύρου Τσίκινη: "Στον Ολυμπιακό φέτος υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και είμαι αισιόδοξος πως θα πάμε καλά και θα τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου πρόσφερε όλα όσα ζήτησα και ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό.
Θα έχω δίπλα μου στενό μου συνεργάτη τον Ηλία Μαστορέα που τον εκτιμώ πολύ και είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει. Επίσης ο Μιχάλης Γεωργουλάκος θα είναι προπονητής τερματοφυλάκων".
Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα ο νησιώτης τεχνικός επισήμανε: "Ολες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και γι' αυτό πήραμε τόσους παίκτες. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πιστεύω πως θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος".
Στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ βρίσκονται 23 ποδοσφαιριστές, 11 παλιοί και 12 καινούργιοι.
Από το περσινό ρόστερ συνεχίζουν οι Πέτρος Αργάνης, Γιώργος Αριστομενόπουλος, Βίκτορ Τζαφέρι, Θοδωρή Θεοδωρόπουλος, Κανάρης Μπούνας, Κώστας Μπαλαλάς, Παναγιώτης Ξυδιάς, Αντρέας Πέλλα (δεν είχε παίξει καθόλου την περσινή περίοδο), Βασίλης Πανταζής, Βασίλης Τζίφας και Νίκος Τσαναλίας.
Οι 12 παίκτες που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο είναι οι Χρήστος Αριτζής, Παναγιώτης Καραγιάννης, Νίκος Περιβολάρης, Σωτήρης Φουρναράκος, Παναγιώτης Σίνος, Φίλιππος Μάρης, Γιώργος Μπάλας, Γιάννης Παπαλέξης, Βασίλης Μπουρίκας, Κώστας Παπαβασιλόπουλος, Νίκος Γκότσης και Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος.