Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 14:28

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 0-1: Εσπασε την παράδοση με Χριστόπουλο

Γράφτηκε από τον

Με το τρίποντο έφυγε προχθές από το Διαβολίτσι η Σπερχόγεια επικρατώντας με 1-0 της τοπικής ομάδας.

Μια ισοπαλία και δύο ήττες μετρούσε η Σπερχογεία, τα 3 προηγούμενα χρόνια στις επισκέψεις της στο Διαβολίτσι. Την περίοδο 2012-13 είχε αναδειχθεί ισόπαλη 1-1, το 2013-2014 και το επόμενη σεζόν 14-15 είχε χάσει αντίστοιχα με 3-2 και 2-1. Όμως προχθές ήταν η ώρα να πετύχει την πρώτη της νίκη, κάτι που κατάφερε με γκολ του Αντώνη Χριστόπουλο. Μια νίκη που χαρακτηρίζεται σημαντική ενόψει της συνέχειας και στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την άνετη παραμονή της. Οι τρεις πόντοι που πήρε βοηθούν ώστε να αναρριχηθεί στη βαθμολογία και παράλληλα να μεγαλώσει τη διαφορά με τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. 

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι με το παραπάνω αποτέλεσμα, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι φέτος τα πηγαίνουν καλύτερα εκτός έδρας παρά μέσα στο γήπεδο τους. Είναι χαρακτηριστικό, όπως γράφαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι (εντός έδρας ήττα από Πανθουριακό), στα τελευταία 6 παιχνίδια, έχει 2 ήττες και μία ισοπαλία στην έδρα της, ενώ εκτός έχει δύο νίκη (με την προχθεσινή) και μία ήττα. Στα θετικά ήταν πως δεν φάνηκαν οι δύο σημαντικές απουσίες της, στη μεσαία γραμμή καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Θανάσης Γεωργαντάς λόγω τιμωρίας και Χρήστος Ζουμπόπουλος, που ήταν εκτός Μεσσηνίας για οικογενειακές υποχρεώσεις.

Οι γηπεδούχοι, ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή, αλλά και τις ευκαιρίες για να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Π. Γιακουμή. Οι "ταύροι" πέρα από τη φάση του γκολ, είχαν και άλλες ευκαιρίες κυρίως με τους Κουλόπουλο (σουτ), Παπανικολόπουλο (σουτ), ενώ στο 89' σημείωσαν και δεύτερο γκολ, όμως ο διαιτητής Μπλάνας με τη υπόδειξη της βοηθού του Στ. Τσαούση, το ακύρωσε υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σκόρερ ο Αντώνης Χριστόπουλος στο 63' 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 63' ο Α. Χριστόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή, αξιοποιώντας την πάσα του Κουλόπουλου.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Σταθάς, Παπαλέξης, Ν. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Γρ. Παπαγεωργίου, Κωστόπουλος (70' Δ. Χριστόπουλος), Δημόπουλος (80' Γερμάνης), Μπεγέτης, Παλιάς (46' Βουρνάς), Μουρούσιας, Μαρής.

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π. Γιακουμής, Παπανικολόπουλος, Δωδέκατος, Σβερκούνος, Φίλαϊ, Κουλόπουλος (92' Ντέρτζια), Παγώνης, Α. Χριστόπουλος, Δικαίος, Δημητρίου.