Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 19:21

Καταθέτουν ένσταση για τον Μουλιάτο του Παμίσου, Απόλλωνας, Κυπαρισσία και Πύλος, όλο το ρεπορτάζ της "Ε"

Γράφτηκε από τον


Ενσταση κατά του Παμίσου για αντικανονική συμμετοχή του Γιώργου Μουλιάτου στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ετοιμάζονται να καταθέσουν την Τρίτη  στα γραφεία της ΕΠΣΜ τόσο ο Απόλλωνας που ηττήθηκε με 1-0, όσο και η Κυπαρισσία με τον Τσικλητήρα Πύλου που διεκδικούν τον τίτλο στην Α' τοπική μαζί με τον Πάμισο και έχουν έννομο συμφέρον.


Οι άνθρωποι των τριών ομάδων λένε στην "Ε" ότι θα κάνουν απόψε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ώστε να παρθεί η οριστική απόφαση, αν και ανέφεραν ότι εξετάζουν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να προβούν σε αυτή τη κίνηση.
Η ένσταση έχει να κάνει με το ότι σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες την ίδια αγωνιστική περίοδο. Ο Μουλιάτος έπαιζε στον Πανθουριακό μέχρι το Δεκέμβριο, μεταπήδησε στην Καλαμάτα όπου είχε μια συμμετοχή στο κύπελλο Μεσσηνίας και την Κυριακή έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παμίσου.
Οι παράγοντες των τριών ομάδων ισχυρίζονται πως ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και πως ενδεχόμενη ένσταση θα έχει σίγουρα θετικό αποτέλεσμα.
Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση αυτή ο Πάμισος θα χάσει στα χαρτιά το παιχνίδι, ενώ δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών. Από την άλλη μεριά στον Πάμισο δεν ανησυχούν, καθώς θεωρούν ότι από τη στιγμή που η ΕΠΟ έβγαλε το δελτίο του παίκτη, αυτομάτως νομιμοποιεί και τη συμμετοχή του.
Αν δηλαδή ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, η Ομοσπονδία δεν θα είχε εκδώσει το δελτίο του.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν ορισμένες ασάφειες στο ΚΑΠ για το θέμα. Οπως για παράδειγμα το ότι αναφέρει πως ο εκάστοτε παίκτης μπορεί να κάνει τρεις μεταγραφές, αλλά να παίξει σε δύο ομάδες! Σε κάθε περίπτωση, η  αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΜ καλείται να αποφασίσει εφόσον φυσικά κατατεθεί η ένσταση.
Το Άρθρο 19, παράγραφος 2.β. αναφέρει:
"Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία  κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής  της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο σωματεία. Απαγορεύεται η συμμετοχή του σε αγώνες του τρίτου σωματείου. Κατ'  εξαίρεση  του  κανόνα  αυτού,  ένας  ποδοσφαιριστής  που  μετακινείται μεταξύ δύο ομάδων που ανήκουν σε ομοσπονδίες με αλληλεπικαλυπτόμενες αγωνιστικές περιόδους (ήτοι, αρχή της αγωνιστικής περιόδου το καλοκαίρι φθινόπωρο  εν  αντιθέσει  με  χειμώνα / άνοιξη)  μπορεί  να  αγωνισθεί  σε επίσημους  αγώνες  για  μια  τρίτη  ομάδα, κατά  την  διάρκεια  της  σχετικής αγωνιστικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με  τις υποχρεώσεις του έναντι  των  προηγουμένων  ομάδων  του.  Σε  κάθε περίπτωση,  θα  πρέπει  να  λαμβάνεται  υπόψη  η  αθλητική  ακεραιότητα  της διοργάνωσης.  Ειδικότερα,  ένας  ποδοσφαιριστής  δεν  επιτρέπεται  να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες για περισσότερες από δύο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο κατά την διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου".