Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 15:08

Μπάχαλο με τις… "ευλογίες" της ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον

Η ένσταση κατά του Παμίσου από Κυπαρισσία και Τσικλητήρα, όπως και της Ομόνοιας εις βάρος του Κεραυνού, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια. Και το κυριότερο δημιουργεί νέα βαθμολογικά δεδομένα σε Α και Α1 τοπική τόσο στη μάχη της ανόδου, όσο και της παραμονής.


Εφόσον φυσικά η αρμόδια επιτροπή δικαιώσει με την αυριανή απόφασή της τις τρεις παραπάνω ομάδες που κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για το Μουλιάτο στην περίπτωση του Παμίσου και το Χανδρινό στην περίπτωση του Κεραυνού, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί την ίδια σεζόν σε τρεις ομάδες, κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Το παράδοξο όμως είναι ότι ένας παίκτης μπορεί να κάνει τρεις μεταγραφές στην ίδια σεζόν, αλλά να παίξει σε δύο ομάδες!  Η ΕΠΟ δελτία θέλει να... εκδίδει. και όταν προκύπτει θέμα ποιεί τη νήσσαν.
Για εισπρακτικούς λόγους άλλωστε διπλασίασε και τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου (6 μήνες!!!), που αλλοιώνει το χαρακτήρα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οποιος παράγοντας έχει πιο γερό πορτοφόλι, παίρνει ότι κινείται για να πετύχει την άνοδο ή την παραμονή ακόμα και στα τέλη Φεβρουαρίου!
Οι δε βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες παραχωρούν με ευκολία τους βασικούς τους παίκτες, αφού με αυτόν τον τρόπο βγαίνουν οικονομικά κερδισμένοι.
Οι τόσες προσθαφαιρέσεις όμως στο ρόστερ συνιστούν αλλοίωση πρωταθλήματος και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι υπηρετούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν επιδιώκουν μόνο την προσωπική τους προβολή.
Y. Γ.: Μετά την ολοκλήρωση του άρθρου έγινε γνωστό ότι έκανε ένσταση και το Διαβολίτσι κατά της Σπερχογείας για αντικανονική συμμετοχή του Σβερκούνου.