Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016 19:41

Εχασαν έδαφος Παναιτωλικός και Ξάνθη (2-2)

Γράφτηκε από τον

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις και τέσσερα γκολ Παναιτωλικός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πλησιάσουν τα πλέι οφ.

 

Οι Αγρινιώτες ήταν συνολικά καλύτεροι, αλλά πλήρωσαν δις αδράνειες της άμυνάς τους. Έχουν παράπονα για τον τρόπο που επιτεύχθηκε το 0-1, ενώ στα αρνητικά συμπεριλαμβάνεται ο τραυματισμός του Παπάζογλου που φαίνεται πως θα λείψει για καιρό.

Όσο για την Ξάνθη, η εστία της παραβιάστηκε μετά από τέσσερα παιχνίδια. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλή άγγιξε ένα μεγάλο διπλό, αλλά έχυσε την καρδάρα με το γάλα από δύο στημένα. Έτσι έμεινε πίσω από τα «καναρίνια» και δύσκολα θα καταφέρει να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ομάδες της πεντάδας. Αυτό ισχύει και για τον Παναιτωλικό δεδομένου και του προγράμματος που έχει.

Πολύ κλειστό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν στον χώρο του κέντρου και ταυτόχρονα να εξουδετερώσουν τα επιθετικά ατού του αντιπάλου. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι διακοπές αρκετές λόγω των φάουλ και η μεγαλύτερη είχε να κάνει με τον σοβαρό τραυματισμό του Παπάζογλου. Αυτός ανάγκασε τον Ματζουράκη να βάλει τον Βασιλούδη και να γυρίσει τον Πάουλο πιο πίσω, κάτι που οδήγησε στο να γίνει ακίνδυνος από τον άξονα ο Παναιτωλικός λόγω και της κακής κατάστασης του Ρουσουσέδα.

Τελικά μία φάση ήταν αρκετή για να μπει γκολ. Στο 34' ο Νιέτο έκανε το γύρισμα, η άμυνα του Παναιτωλικού σταμάτησε θεωρώντας πως η μπάλα βγήκε και ο Καπετάνος έκανε το 0-1. Ακόμη και με τα replay είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος αν όντως όλη η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όμως, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα και ο Ματζουράκης αποβλήθηκε.

Ο εκνευρισμός μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν διάχυτος και είχε περάσει και στους παίκτες των δύο ομάδων. Οι Αγρινιώτες σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν μόνο μία καλή στιγμή και αυτό γιατί έψαχναν συνεχώς τον Μαρκόφσκι χωρίς όμως να καταφέρουν τελικά να τον τροφοδοτήσουν.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο είχε φάσεις, ένταση, ρυθμό και κάθε λόγο για να κρατήσει όποιον το έβλεπε σε εγρήγορση. Επίσης, είχε σαφέστατα και καλύτερη ομάδα και αυτή ήταν ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Ουάρντα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους Ακρίτες, οι οποίοι κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάρισαν σε 2-2 στο 63' με τον Παπαστεριανό.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να τελειώσουν όλα εκεί, τα «καναρίνια» βρήκαν ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν. Κλειδί το ότι πήραν γρήγορα πέναλτι και μείωσαν στο 70' σε 1-2 με τον Ουάρντα. Αυτός έμελλε και στη συνέχεια να είναι ο πρωταγωνιστής του ματς.

Το παιχνίδι άνοιξε εντελώς και η μόνη του διακοπή ήταν επί της ουσίας όταν αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει και τελικά ισοφάρισε με απευθείας φάουλ του Ουάρντα στο 81'. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ στο φινάλε έκανε μία σημαντική επέμβαση και ο Κυριακίδης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), βοηθοί οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Δίπλαρης (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).

Κίτρινες: 82' Ουάρντα, 87' Μύγας - 24' Νιέτο, 45'+2 Λισγάρας, 53' Σολτάνι, 71' Καρυπίδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (70' Κέβιν), Παπάζογλου (14' Βασιλούδης), Πάουλο, Ρουσουσέδα (46' Φερέιρα), Κάπελ, Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Φλίσκας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Παπαστεργιανός (80' Σκούρτης), Λουσέρο, Ορφανίδης (58' Βασιλακάκης), Νιέτο (73' Ντιμιτρόφ), Σολτάνι, Καπετάνος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR