Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2016 19:41

Μπλόκο Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη (0-2)

Γράφτηκε από τον

Του χάλασε το... πάρτι. Ένα ακόμη ματς χωρίς ήττα ήθελε ο Πανιώνιος για να γράψει ιστορία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε το απόγευμα της Κυριακής (28/2), καθώς είδε τον Λεβαδειακό να τον κερδίζει με 2-0 στη Νέα Σμύρνη.

 

Όλα πήγαν στραβά από την αρχή μέχρι το τέλος για τους «κυανέρυθρους». Δέχτηκαν γκολ πολύ νωρίς, έμειναν με δέκα από το 13', δεν κατάφεραν να σκοράρουν παρόλο που είχαν φάσεις και ήταν καλύτεροι και τελικά δεν πήραν τίποτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Έμειναν έτσι στην πέμπτη θέση και έχασαν και τον Ανσαριφάρντ για το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Πλατανιά. Οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν ξανά κατάθεση ψυχής με τους Σιώπη και Μπακασέτα να παλεύουν πολύ και τον Καραμάνο να βοηθά επίσης όσο μπορούσε. Τραγικός ο Κόρμπος που καταδίκασε την ομάδα του, άδειασε ο Μασούρας στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έδωσαν τίποτα οι αλλαγές.

Όσο για τους νικητές, ο Γιακουμάκης επέστρεψε από τον τραυματισμό του κι επιβεβαίωσε ότι είναι σημαντικός πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Έδειξε την κλάση του κατά διαστήματα ο Μάντζιος, πολύ καλός ο Βερέμκο. Σε κακή μέρα Ατζαγκούν, Στάθης και Μαχαμάτ που είχαν χάσει εντελώς το κέντρο. Με τη δεύτερη σερί νίκη της, μάλιστα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση πιάνοντας τον Παναιτωλικό.

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Λεβαδειακός. Από το πρώτο λεπτό πήγε από την πλευρά του Τασουλή, βρήκε χώρους και τελικά στο 5' έκανε και το 0-1 με τον Μάντζιο να γυρίσει συρτά την μπάλα και τον Γιακουμάκη να σκοράρει προ του Κόρμπου που όφειλε να πάει πάνω στην μπάλα.

Για λίγα λεπτά ακόμα οι Βοιωτοί πατούσαν καλύτερα, αλλά στη συνέχεια η κυριαρχία του Πανιωνίου ήταν ολοκληρωτική έστω κι αν στο 13' αποβλήθηκε ο Ανσαριφάρντ. Με το γράμμα του νόμου η αποβολή είναι σωστή, καθώς ο Ιρανός σήκωσε ψηλά το πόδι του σε μαρκάρισμα στον Μουλόπουλο.

Με τους Μασούρα και Μπακασέτα να είναι κινητικοί και τον Σιώπη συμπαραστάτη άρχισαν οι «κυανέρυθροι» να αλλάζουν πολύ καλά την μπάλα. Έβγαζαν τριγωνάκια και δημιουργούσαν ρήγματα με πιο χαρακτηριστική τη μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα στο 28'.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να απειλεί και έδειχνε πως αυτό που του έλειπε ήταν μία καλή τελική επιλογή. Είχε κλείσει τον Λεβαδειακό στα καρέ του, έκανε διαδοχικές επιθέσεις, όμως όχι απλά δεν ήρθε η ισοφάριση αλλά έγινε και το 0-2 στο 45' ξανά με τον Γιακουμάκη από τραγικό λάθος του Κόρμπου.

Πιο κλειστό ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να βρίσκεται πίσω από την μπάλα και να είναι ακίνδυνος, ενώ δεν έψαχνε ούτε αντεπιθέσεις. Προσπαθούσε απλώς να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα.

Ο Πανιώνιος ήταν και πάλι καλύτερος, κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά υπήρχε και μία μεγάλη διαφορά συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Οι παίκτες του άρχισαν να κουράζονται, να μην έχουν τα ίδια τρεξίματα και συνεπώς να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

Ο Μασούρας έπεσε κατακόρυφα και σωστά έγινε αλλαγή, ενώ στη συνέχεια ο Ουζουνίδης ρίσκαρε όσο μπορούσε βάζοντας πρώτα τον Χαλκιαδάκη και μετά τον Μπαργκάν. Ωστόσο, δεν πήρε τίποτα από τους παίκτες που μπήκαν.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά οι «κυανέρυθροι» άγγιξαν το γκολ μόνο σε μία φάση, στο δοκάρι του Καραμάνου στο 59'. Στο φινάλε ο Πανιώνιος έκλεισε στην περιοχή τον Λεβαδειακό, έκανε κάποια σουτ αλλά ούτε έτσι ήρθε το γκολ και τελικά το 0-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Κουράκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Τσαμούρης (Πειραιά).

Κίτρινες: 78' Μπαργκάν, 85' Χαλκιαδάκης - 33' Στάθης, 43' Μανωλάς, 44' Μαχαμάτ, 67' Ατζαγκούν

Κόκκινη: 13' Ανσαριφάρντ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Τασουλής (77' Μπαργκάν), Τζανδάρης (64' Χαλκιαδάκης), Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας (60' Καθάριος), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μανωλάς, Στάθης (90'+3 Παππάς), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης, Μίνγκας (77' Τόπι), Ατζαγκούν, Μάντζιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR