Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 14:57

ΕΡΑΝΗ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 4-0: Επίδειξη δύναμης στο ντέρμπι κορυφής, με... μαέστρο τον Α. Καλογερόπουλο

Γράφτηκε από τον

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφή η Εράνη που συνέτριψε τον Ακρίτα Κορώνης με 4-0 και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Η Φιλιατρινή ομάδα ήταν το απόλυτο "αφεντικό" στο χθεσινό ματς, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από το 48' και την Εράνη στη συνέχεια να κατεβάζει ταχύτητα κάνοντας συντήρηση δυνάμεων.

Στο +6 από τη δεύτερη θέση 

Με τη νίκη τους αυτή οι "πράσινοι" έγιναν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 τοπική (είναι 6 βαθμούς μπροστά από 

Κορώνη και Αβία και 7 από την Αναγέννηση), ενώ ουσιαστικά κλείδωσαν την άνοδο στην Α' τοπική.

Από την άλλη η Κορώνη εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε δίκαια από έναν ανώτερο αντίπαλο. Δικαιολογία για την ομάδα του Νίκου Σαββίδη αποτελούν οι αρκετές απουσίες, μιας και έλειψαν 

οι Κουτσολίας, Γ. Κουτσουμπός, Μπόκολος, Μαθιόπουλος και Φωτεινάκης. Παρά την ήττα όμως ο Ακρίτας παρέμεινε στη 2η θέση, έχοντας συγκάτοικο όμως την Αβία.

Ο αγώνας έγινε παρουσία 300 φιλάθλων της Εράνης, οι οποίοι "χόρτασαν" ποδόσφαιρο κυρίως στο α' ημίχρονο όπου η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα ήταν καταιγιστική.

Ο Αντώνης Καλογερόπουλος ήταν "άρχοντας" στο χώρο του κέντρου και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Π. Σπυρόπουλο, Ανδρεόπουλο και Κώτσο, χωρίς πάντως να υστερήσει κανείς από τους "πράσινους".

3-0 στο πρώτο μέρος με ωραίο ποδόσφαιρο

Οι γηπεδούχοι παρότι είχαν τον αέρα κατά τους στο πρώτο μέρος, μπήκαν πολύ δυνατά και έκλεισαν στα καρέ τους την Κορώνη.

Στο 6' ο Α. Καλογερόπουλος με έξοχη κάθετη μπαλιά έδωσε στον 

Σπυρόπουλο που έκανε το σουτ με την μπάλα να τραντάζει στο δεξί δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ανδρεόπουλος που "όργωσε" την αριστερή πτέρυγα έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι "πράσινοι" έπαιζαν ορθολογικό ποδόσφαιρο κυρίως από τα αριστερά αλλά και από τον άξονα και φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου…

Αρχικά στο 20' το σουτ του Γ. Καλογερόπουλου απέκρουσε ο Σπυρόπουλος, όμως στο 25' έγινε το 1-0. Ο Κίτος έπιασε το σουτ με τον Σπυρόπουλο να αποκρούει, στη συνέχεια το σουτ του Μ'

Γ. Καλογερόπουλου αποκρούστηκε από αμυντικούς, με την μπάλα να στρώνεται στον Α. Καλογερόπουλο που με συρτό σουτ (με το δεξί) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ έδωσε περαιτέρω πνοή στην Εράνη που συνέχισε να σφυροκοπεί την Κορώνη, η οποία έπαιζε παθητικά και δύσκολα περνούσε ακόμη και το κέντρο!

Στο 31' ο Α. Καλογερόπουλος με συστημένη σέντρα βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Σπυρόπουλο και με κεφαλιά έγινε το 2-0.

Το τρίτο γκολ για το συγκρότημα του Δημήτρη Λίτσα σημειώθηκε στο 

36' όταν μετά από μπαλιά του Α. Καλογερόπουλου και τσαφ των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Διονυσόπουλο (μόλις είχε μπει στο παιχνίδι) που με σουτ στην κίνηση κεραυνοβόλησε τον Σπυρόπουλο για το 3-0.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι "πράσινοι" έχασαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες. Στο 38' ο Γ. Καλογερόπουλος έσπασε την μπάλα για τον Αλεξανδρόπουλο που έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Σπυρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 41' το απευθείας φάουλ του Α. Καλογερόπουλου έβγαλε σε κόρνερ ο Σπυρόπουλος.

Στο 48' το 4-0 με Χρονόπουλο 

Το παιχνίδι είχε κριθεί από το πρώτο μέρος και η συνέχεια ήταν διαδικαστική, με την Εράνη να κατεβάσει συνειδητά ταχύτητα.

Στο 46' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με το σουτ 

του Σαρέλα να απομακρύνει σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος.

Στο 48' η Φιλιατρινή ομάδα έκανε τέσσερα τα τέρματα της με τον 

Α. Καλογερόπουλο να σεντράρει από αριστερά και τον Χρονόπουλο με καρφωτή κεφαλιά από κοντά να νικά τον Σπυρόπουλο.

Στο 62' οι Α. Καλογερόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, 

με τον Γ. Καλογερόπουλο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Σπυρόπουλο να διώχνει ενστικτωδώς με τα πόδια.

Στη συνέχεια η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα κατέβασε εμφανώς ταχύτητα, στο παιχνίδι πέρασαν και οι νεαροί Στριμπάκος και Φούντας, και το παιχνίδι τελείωσε θριαμβευτικά για την Εράνη.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Λάμια και των βοηθών του Μαντά και Σταυρόπουλου.

ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος (64' Στριμπάκος), Ανδρεόπουλος, Αλμπάν, Μιχαλακόπουλος, Κώτσος, Α. Καλογερόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Κίτος (33' λ. τρ. Διονυσόπουλος), Π. Σπυρόπουλος,  Χρονόπουλος (65' Φουντάς), Χρονόπουλος.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σπυρόπουλος, Σαρέλλας (79' Τσιριγώτης),  Δ. Κουτσουμπός, Μπλάνας, Παναγιωτόπουλος, Τσάνι, Τέντες (46' Κρητικάκης), Μουτζούρης, Τ. Μάραντος, Σταμάτης, Κ. Μάραντος.