Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 15:37

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 0-1: Με Μανιατέα πήρε προβάδισμα ανόδου

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τον Μανιατέα στο 43' η Α.Ε. Αβίας κέρδισε στο ντέρμπι της διεκδίκησης της ανόδου, την Αναγέννηση Παραλίας με 1-0 χθες το απόγευμα στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Μια νίκη που την έφερε ξανά μέσα στην προνομιούχο 3άδα, ενώ μετά τη χθεσινή αναμέτρηση έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με την "Μπάρτσα", αφού στο ματς του α' γύρου οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 2-2.

Η Αναγέννηση στάθηκε άτυχη στο χθεσινό παιχνίδι αφού ήταν αυτή που δημιούργησε αρκετές φάσεις, είχε δύο δοκάρια, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες στη διάρκεια του ματς, αλλά ο διαιτητής Αλεξέας θεώρησε ότι και στις δύο δεν υπήρξε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Συγκεκριμένα η πρώτη περίπτωση είναι για την Αναγέννηση, όταν στο 18' ο Βέλλης μπήκε στην περιοχή και και λίγο πριν σουτάρει βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Λυκουρέζου. Η δεύτερη περίπτωση για την Α.Ε. Αβίας στο 67' όταν ο Φετάχου μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Παπαγεωργίου. 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, όπως προαναφέραμε, σημειώθηκε στο 43'. Ο Μανιατέας με μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του Λίβα, ο οποίος αρχικά φάνηκε ότι δεν είχε πρόβλημα να την αποκρούσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στα δίχτυα.

Τα δύο δοκάρια για την Αναγέννηση ήταν στο δεύτερο μέρος. Το πρώτο στο 73’ όταν από πάσα του Βέλλη, ο Κάνιστρας με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κολοκοβούβαρου και έφυγε πλάγια από την απέναντι πλευρά χωρίς να βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του και να επωφεληθεί. Το δεύτερο ήταν στο 87’ όταν σε γέμισμα του Πανταζή στην περιοχή ο Παπαγεωργίου έπιασε την κεφαλιά προ του Τζανετέα για να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα ο Κολοκούβαρος, στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ταμπάκης με κεφαλιά σκόραρε, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και με την υπόδειξη της β’ βοηθού διαιτητή Στ. Τσαούση το γκολ ακυρώθηκε.

Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Κάνιστρας (15' δυνατό σουτ), Δασκαλάκης (19' δυνατό σουτ), Τριανταφυλλάκης (23' απευθείας κόρνερ), Βεργόπουλος (24' δυνατή κεφαλιά), Κάνιστρας (40' κοντινό σουτ), Δασκαλάκης (44' σουτ).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Πανταζής, Παπαγεωργίου, Βεργόπουλος, Δουρούμης, Κάνιστρας, Τριανταφυλλάκης, Βέλλης, Δασκαλάκης, Χάντζος, Αντωναίος.

 

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Γκλίκα, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Φουρναράκος, Αν. Βαβαρούτσος, Μανιατέας, Φετάχου, Δ. Πολυμενέας, Ν. Γεωργίκος.