Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016 12:05

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Νεοφώτιστοι για… φίλημα - Ξεχωρίζουν φέτος Φαραί, Πανθουριακός και Μιλτιάδης

Γράφτηκε από τον

Μπορεί Τσικλητήρας Πύλου, Πάμισος και Κυπαρισσία να διεκδικούν φέτος τον τίτλο στην Α' τοπική, όμως οι ομάδες που ξεχωρίζουν και έχουν κάνει πραγματική υπέρβαση είναι άλλες…

Ο λόγος για τον Α.Ο. Φαραί, τον Πανθουριακό και τον Μιλτιάδη, τις τρεις νεοφώτιστες ομάδες που εκπλήσσουν ευχάριστα με την πορεία τους.

Δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας και οι τρεις ομάδες που ανεβαίνουν από την μικρότερη κατηγορία, να βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Το σύνηθες είναι οι νεοφώτιστοι να μάχονται για την παραμονή, χωρίς ευχάριστο φινάλε τις περισσότερες φορές.

Φέτος αυτό έχει ανατραπεί με το Φαραί, τον Πανθουριακό και τον Μιλτιάδη να βρίσκονται σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέταρτη θέση και... συνεχίζει

Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων έχει… τρελάνει κόσμο φέτος, αφού το καλοκαίρι συγκαταλεγόταν στις υποψήφιες για υποβιβασμό και έφτασε όχι απλά να έχει σωθεί από… Φλεβάρη μήνα, αλλά και να φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας! 

Θεωρώ πως βάσει στόχων, ρόστερ και μπάτζετ η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην κατηγορία.

Εχει συγκεντρώσει 41 βαθμούς, με 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Το εντυπωσιακό είναι πως και οι έξι ήττες του ήταν με ένα γκολ διαφορά, κάτι που δείχνει πως παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Σημείο αναφοράς του Φαραί η νίκη στην έδρα του Τσικλητήρα Πύλου με 2-3, έστω κι αν το ματς έγινε στη Μεθώνη.

Πεντάρα και τελικός κυπέλλου 

Οσον αφορά τον Πανθουριακό είναι στην 6η θέση με 37 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και μπορεί να υπερηφανεύεται πως έβαλε πέντε γκολ (5-1) στον πρωτοπόρο Τσικλητήρα Πύλου, αλλά και πως μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία με την πρωταθλήτρια Κυπαρισσία. Φυσικά η σημαντικότερη επιτυχία ήταν η συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου, όπου στάθηκε επάξια και έχασε δύσκολα με 1-0 από τον Τσικλητήρα.

Σωτηρία με μικρό ρόστερ και μπάτζετ 

Ο τρίτος νεοφώτιστος που εντυπωσιάζει είναι ο Μιλτιάδης, τον οποίο οι περισσότεροι (και ο γράφων) το καλοκαίρι τον είχαν καταδικασμένο σε υποβιβασμό. Με ένα μικρό ρόστερ, χωρίς μεγάλα ονόματα και τυμπανοκρουσίες είναι σταθερά από την αρχή της σεζόν μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται ακόμη 2-3 βαθμούς για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά.

Η ομάδα του Κώστα Λαμπρόπουλου έχει 29 βαθμούς, με απολογισμό 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες. Η νίκη που ξεχωρίζει ήταν το 5-2 επί του Αστέρα Αρφαρών στο φινάλε του πρώτου γύρου και ενώ στο 35' έχανε με 0-2!