Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 18:58

Όταν ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο "Καραϊσκάκης"

Γράφτηκε από τον
Όταν ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο "Καραϊσκάκης"

Σαν σήμερα πριν από δύο ακριβώς χρόνια (2/3/14) ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα.

Η 2η Μαρτίου είναι μία ημερομηνία που φέρνει πολύ γλυκές θύμησες στους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού σαν σήμερα πριν από ακριβώς δύο χρόνια οι "πράσινοι" πανηγύρισαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους απέναντι στον "αιώνιο αντίπαλο" Ολυμπιακό με το εμφατικό 3-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Πέρα μάλιστα από το εντυπωσιακό σκορ, η νίκη αυτή είχε τεράστια σημασία για το "τριφύλλι" καθώς: ήταν η πρώτη στο Φάληρο μετά τη σεζόν 2006-07 (1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη) και η μεγαλύτερη μέσα στο "Καραϊσκάκης" μετά το ιστορικό 1-4 της σεζόν 1959-1960 (πρώτη χρονιά της Α' Εθνικής Κατηγορίας) ενώ παράλληλα υποχρέωσε τους Πειραιώτες στην πρώτη τους ήττα εκείνη τη σεζόν και τους στέρησε την ευκαιρία να πάρουν πρωτάθλημα αήττητοι.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν στο γήπεδο με την ψυχολογία στον.. έβδομο ουρανό αφού πέντε ημέρες νωρίτερα είχαν νικήσει με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη τους κόντρα για τους "16" του Champions League (ο Ισπανός παρέταξε μάλιστα την ίδια ακριβώς 11άδα που είχε θριαμβεύσει επί των "κόκκινων διαβόλων), όμως πάνω στο χορτάρι αυτοί του Γιάννη Αναστασίου επιβλήθηκαν κατά κράτος.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν ιδανικά όλους τους χώρους προς την περιοχή του -τότε πράσινου- Καπίνο, έτρεξαν περισσότερο, έβγαλαν περισσότερο πάθος και με όπλο τις "φαρμακερές" αντεπιθέσεις έφτασαν σε έναν τρομερό και πανάξιο θρίαμβο, χαλώντας παράλληλα το πάρτι που ήθελαν να στήσουν στις εξέδρες οι πάνω από 30.000 οπαδοί του Ολυμπιακού (με νίκη εξασφαλιζόταν μαθηματικά το πρωτάθλημα από την 27η αγωνιστική).

Η άσχημη βραδιά για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με ένα αναπάντεχο γεγονός, όταν στο 30' ο Ολαϊτάν σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις του (οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν κοντά κάλεσαν εναγωνίως τους γιατρούς στο γήπεδο και ο 19χρονος άσος αποχώρησε με το φορείο), ενώ στο 45' ο Πράνιτς πάγωσε για τα καλά το "Καραϊσκάκης", πλασάροντας εύστοχα τον Ρομπέρτο στην δεξιά του γωνία ύστερα από την ασίστ του Μπεργκ.

Στο 67' ο Μάρκους Μπεργκ έκανε δύο τα τέρματα του Παναθηναϊκού νικώντας αρχικά στο σπριντ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και μετά με εξαιρετικό πλασέ τον Ρομπέρτο, στο 80' ο Τσόρι Ντομίνγκες απέτυχε να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι αστοχώντας σε πέναλτι (όταν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών ο Γιάννης Αναστασίου δέχτηκε ένα ποτήρι γεμάτο αναψυκτικό στο πρόσωπο και έπεσε στο έδαφος), ενώ στο 88' ο Αμπέντ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.

Η νίκη αυτή του Παναθηναϊκού μόνο τυχαία δεν ήταν, με τους "πράσινους" να πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 και να την ολοκληρώνουν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και το 4-1 επί του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο (46' Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (35' Βαλντές), Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Νάνο, Λαγός (90' Μαρινάκης), Πράνιτς, Ατζαγκούν (86' Καρέλης), Ζέκα, Αμπέντ, Μπεργκ (76' Πέτριτς).

Πηγή: sport24.gr