Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 12:29

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Το πιο κρίσιμο ματς για την παραμονή την Κυριακή με Ερμιονίδα

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Το πιο κρίσιμο ματς για την παραμονή την Κυριακή με Ερμιονίδα

Το μεγάλο διπλό με 4-0 στο Αργος επί του Παναργειακού έδωσε βαθμούς και αυτοπεποίθηση στην "Μαύρη Θύελλα" εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Με την νίκη αυτή οι «μελανόλευκοι» κρατήθηκαν στο -3 από την Ερμιονίδα και αύριο Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία να την κερδίσουν στο Δημοτικό Στάδιο και να ανέβουν για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Το ιδανικό θα είναι μάλιστα η νίκη να έρθει με δύο γκολ διαφορά ώστε να υπάρχει πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος με την ομάδα της Αργολίδας, η οποία είχε επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο ματς. 

Η κατάσταση όσον αφορά το ματς της Κυριακής (3 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο) είναι ξεκάθαρη: Αν χάσει η Καλαμάτα… χάνεται καθώς πάει στο -6 από την ζώνη, το οποίο θα είναι ουσιαστικά -7 αφού δεν θα έχει την ισοβαθμία. Με ισοπαλία μένει το -3 και χάνεται η ισοβαθμία (άρα ουσιαστικά -4) ενώ σε περίπτωση νίκης οι Μεσσήνιοι πιάνουν την ομάδα της Αργολίδας στην βαθμολογία. 

Με δεδομένο ότι Βύζας Μεγάρων, Κανάρης Νενήτων, Ηρακλής Ψαχνών και Λεβάντε παίρνουν σίγουρα τις τέσσερις θέσεις του υποβιβασμού ψάχνουμε την πέμπτη ομάδα που θα πέσει. Η Καλαμάτα λοιπόν κυνηγά κυρίως την Ερμιονίδα. Πιθανόν να χτυπήσει στην πορεία την Χαλκίδα ή την Βάρδα από τις οποίες απέχει 5 και 6 βαθμούς αντίστοιχα ενώ η Βάρδα έχει και ένα ματς λιγότερο. Και τις δύο πάντως η "Μαύρη Θύελλα" θα τις παίξει στην Καλαμάτα. Ο πιο ρεαλιστικός στόχος όμως (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) είναι να προσπαθήσει να πιάσει την Ερμιονίδα που είναι 3 βαθμούς μπροστά, για αυτό λέμε ότι η νίκη την Κυριακή μοιάζει με μονόδρομο για την Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ερμιονίδα έχει μπροστά της και ένα ματς που θα πάρει στα χαρτιά, αυτό με τον Ηρακλή Ψαχνών που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. 

Τονίζουμε ότι το ματς θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο, στο οποίο μετακομίζουν μέχρι το τέλος της χρονιάς οι «μελανόλευκοι», αφού θεωρούν ότι ο τάπητας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτόν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Αγωνιστικά, ο Καλογιαννίδης δεν υπολογίζει για την Κυριακή στον τιμωρημένο Τσιμικλή ενώ θα έχει στην διάθεση του τους υπόλοιπους παίκτες.

Kάλεσμα στον κόσμο από τον Γαϊτανάρο

Οι άνθρωποι της Καλαμάτας περιμένουν την στήριξη του κόσμου στο κρίσιμο αυτό ματς ενώ ο επίτιμος πρόεδρος Λυκούργος Γαϊτανάρος απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους: "Οσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος, τόσο μεγαλώνει η αγωνία μας με το απίστευτο κατάντημα της ιστορικής Μαύρης Θύελλας: Μένουμε – Πέφτουμε. Απίστευτο γεγονός αλλά πραγματικό. Η Μαύρη Θύελλα για όλους, δυστυχώς γι’ αυτήν κανένας! Μόνο εσείς οι ιστορικοί φίλαθλοι που μιλά όλη η Ελλάδα για εσάς. Είστε ο δωδέκατος καλύτερος παίκτης! Ήρθε η ώρα για μια ακόμα φορά να δείξετε την αγάπη σας και την Κυριακή να δώσουμε όλοι το παρόν στο γήπεδο".

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής: 

Κυριακή 

Χαλκίδα - Ηρακλής Ψαχνών 3-0 α.α.

Λουτράκι - Παναργειακός 

Μπακογιάννης, Τζάκος, Μητρόπουλος (Αθήνα)

ΑΟ Λεβάντε - Σπάρτη 

Παπαδόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Κακαφώνης (Αχαίας) 

Καλαμάτα - Ερμιονίδα

Κάτοικος, Γεωργακόπουλος, Δέτση (Αθήνα) 

Παναρκαδικός - Βάρδα 

Μαχαίρας, Φωτόπουλος, Κολιάκος (Αθήνα) 

Δόξα Ν. Μανωλάδας - Αιολικός 

Ρούσσος - Μπεκερτζής, Τσόγκας, Γκαρτζονίκας (Πρέβεζας) 

Κανάρης Νενήτων - Βύζας Μεγάρων

Ζαχαρόπουλος, Γουρνιάς, Χοϊκας (Αν. Αττικής)

• Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ. εκτός από αυτό στην Μανωλάδα που θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σπάρτη 22-13 34

2. Παναργειακός 27-18 31

3. Δόξα Ν. Μανωλάδας 22-16 30

4. Παναρκαδικός 24-11 29

5. Αιολικός 28-15 28

-. Λουτράκι 22-14 28

7. Βάρδα 24-18 27

8. Χαλκίδα 19-10 26

9. Ερμιονίδα 23-20 24

10. Καλαμάτα 18-15 21

11. Βύζας Μεγάρων 15-33 17

12. Κανάρης Νενήτων 12-30 12

13. Ηρακλής Ψαχνών 7-23 10

14. Λεβάντε 11-38 5

• Αιολικός, ΠΑΟ Βάρδας, Κανάρης Νενήτων και ΑΕ Σπάρτης έχουν ένα ματς λιγότερο.

• Ο Ηρακλής Ψαχνών αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

• Ο πρωταθλητής ανεβαίνει στη Β' εθνική, ενώ υποβιβάζονται οι 5 τελευταίες ομάδες.